Έντ Μπακ: Σε 30 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο πολυεκατομμυριούχος γκέι δολοφόνος δύο Αφροαμερικανών

Έντ Μπακ: Σε 30 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο πολυεκατομμυριούχος γκέι δολοφόνος δύο Αφροαμερικανών

Ό 67χρονος άνδρας χορηγούσε στα θύματά του ισχυρές δόσεις μεθαμφεταμίνης  κατά τη διάρκεια του αποκαλούμενου από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ως «πάρτι και παιχνίδι» που πραγματοποιούνταν στη βίλα του για πολλά χρόνια

ed_buck
Το κατώφλι της φυλακής αναμένεται να περάσει ο 67χρονος πολυεκατομυριούχος Έντ Μπακ καθώς καταδικάστηκε σε 30ετη φυλάκιση από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνια για τη δολοφονία δύο Αφροαμερικανών χορηγώντας τους μεθαμφεταμίνη στη βίλα του στο δυτικό Χόλιγουντ.

Ο Μπακ υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Δημοκρατικού κόμματος ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κατέβηκε στον πολιτικό στίβο χωρίς όμως να γευτεί το νέκταρ της εκλογής σε κάποιο αξίωμα. Ακόμη πρόκειται για δηλωμένο gay και υποστηρικτή της LGTBQ κοινότητας. Ακόμη είχε να επιδείξει πλούσια δράση αναφορικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times o Gemmel Moore και ο Timothy Dean πέθαναν με διαφορά 18 μηνών κατά τη διάρκεια του αποκαλούμενου από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ως «πάρτι και παιχνίδι» που πραγματοποιούνταν στη βίλα του πολυεκατομμυριούχου.

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος τους, πολλοί ακτιβιστές (τουλάχιστον 50 οργανώσεις για τα δικαιώματα των μαύρων) διαμαρτυρήθηκαν για τον Μπακ που διέφυγε της ποινικής δίωξης για μεγάλο διάστημα εξαιτίας του πλούτου και του χρώματος του δέρματος του.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο Μπακ από το 2011 έως και το 2019 πραγματοποιούσε πάρτι επί πληρωμή ενώ έφτανε στο σημείο να τους χορηγεί μεγάλες ποσότητες μεθαμφεταμίνης ακόμα και χωρίς τη θέλησή τους.

Μάλιστα υπήρχαν περιπτώσεις που κάτι τέτοιο συνέβαινε όταν οι άνδρες ήταν αναίσθητοι. O Μπακ είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «Dr. Kevorkian», τα θύματά του ήταν τουλάχιστον δέκα αλλά σημαντικά στοιχεία για την καταδίκη του προέκυψαν μόνο από τα δύο. 

Σημειώνεται πως δύο εισαγγελείς προέτρεψαν τον δικαστή και τους ενόρκους να καταδικάσουν τον Μπακ σε ισόβια κάθειρξη, λέγοντας ότι χρησιμοποιούσε «σαδιστικά τους ανθρώπους, καταστρέφοντας τις ζωές τους απλώς για να κατευνάσει τη δική του σεξουαλική ικανοποίηση».

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά οι δικηγόροι του ζήτησαν να επιβληθεί στον πελάτη τους ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Σύμφωνα με τους ίδιους ο Μπακ είχε εθιστεί στα ναρκωτικά και πρόσθεσαν πως πέρασε εφιαλτικά παιδικά και εφηβικά χρόνια έχοντας κακοποιηθεί σεξουαλικά τόσο από τον πατέρα του όσο και από αρκετούς ιερείς. 

Εν τέλει το αίτημα των δικηγόρων του έπεσε στο κενό καθώς η ετυμηγορία των ενόρκων ήταν 30 χρόνια φυλακή. Όμως αυτή η απόφαση προκάλεσε την οργή των εισαγγελέων. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Τρέισι Ουίλκινσον χαρακτήρισε τον 67χρονο «σαφή  κίνδυνο για την κοινωνία» ενώ η βοηθός εισαγγελέα Τσέλσι Νόρελ μόλις έγινε γνωστή η απόφαση δήλωσε πως «ουσιαστικά καταδικάζεται για έναν φόνο και για έναν ακόμα φόνο με 50% έκπτωση. Διαφωνώ με την ποινή, καθώς οι υποχρεωτικές ελάχιστες ποινές για κάθε θάνατο αθροίζουν τουλάχιστον 40 χρόνια φυλακής»

Τι βρήκαν οι αρχές στο σπίτι του

Οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια ερευνών στην έπαυλή του εντόπισε σεξουαλικά παιχνίδια, σύριγγες και «διαφανείς πλαστικές σακούλες με μεθαμφεταμίνη», 24 σύριγγες με καφέ υπολείμματα, πέντε γυάλινους σωλήνες με λευκά υπολείμματα, ένα πλαστικό καλαμάκι με πιθανά λευκά υπολείμματα, διάφανες πλαστικές σακούλες με άσπρα υπολείμματα σκόνης και μια διαφανή πλαστική σακούλα με ένα «κομμάτι ουσίας που μοιάζει με κρύσταλλο».

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η κεταμίνη ανιχνεύθηκε και στα ούρα της Τζωρτζίνας

Μάτι: Εκδόθηκε το βούλευμα, ζητεί ανάκριση για κακούργημα σε βάρος πρώην στελεχών της Πυροσβεστικής

Κορωνοϊός: Άδεια έκτακτης ανάγκης από τον FDA στο πρώτο τεστ που ανιχνεύει τον ιό με την αναπνοή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης