Κυπριακό: «Είμαστε έτοιμοι και θέλουμε την επανέναρξη των συνομιλιών» είπε ο Αναστασιάδης

Κυπριακό: «Είμαστε έτοιμοι και θέλουμε την επανέναρξη των συνομιλιών» είπε ο Αναστασιάδης

Ο Κύπριος πρόεδρος συναντήθηκε με τον  Αναπληρωτή Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική Μίροσλαβ Γιέτζια

anastasiadis_nikos
Την ετοιμότητα και τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη της διαδικασίας συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού μετέφερε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προς τον Αναπληρωτή Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική Μίροσλαβ Γιέτζια, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γιέτζια ανέφερε πως είχε μια «πολύ ειλικρινή, πολύ ανοικτή και εποικοδομητική συνάντηση» με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπλέον, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών τόνισε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν προσηλωμένα στη συνέχιση της στήριξης τους προς τις πλευρές στην εξεύρεση λύσης του κυπριακού ζητήματος».

«Θα ήθελα, επίσης, να επαναλάβω τα λόγια του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επιδίωξη και εξεύρεση λύσης, καθώς και για αποφυγή οποιωνδήποτε μονομερών βημάτων που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν αυτές τις προσπάθειες», κατέληξε ο κ. Γιέτζια.

Το απόγευμα ο Αναπληρωτής Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση και με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Μέχρι το 2023 θα γνωρίζουμε πόσο φυσικό αέριο διαθέτουμε, επιταχύνονται σε έξι περιοχές οι έρευνες

«Φρένο» Οικονόμου στα σενάρια για πλαφόν στις τιμές ενέργειας

Τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα για το tablet της Τζωρτζίνας - «Τρέχει» η έρευνα για Μαλένα και Ίριδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης