Τουρκία: Ξεκίνησε η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα

Τουρκία: Ξεκίνησε η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα

Πρακτικά στοχεύει στην αύξηση των επιπέδων πολεμικής ετοιμότητας των τουρκικών Ε.Δ., αλλά ουσιαστικά χρησιμοποιείται επικοινωνιακά προκειμένου να θεμελιώσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς και διεκδικήσεις της Άγκυρας περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

TOURKIAAA
Σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα λαμβάνει μέρος η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» των τουρκικών Ε.Δ., την ίδια ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η άσκηση, που ξεκίνησε την Δευτέρα και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 21 Απριλίου, στοχεύει πρακτικά στην αύξηση των επιπέδων πολεμικής ετοιμότητας, αλλά ουσιαστικά χρησιμοποιείται επικοινωνιακά από την Άγκυρα προκειμένου να θεμελιώσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς της και τις προκλητικές διεκδικήσεις της- περί «Γαλάζιας Πατρίδας» κυρίως στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όπως έγινε γνωστό, στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 122 πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, αεροπλάνα εναέριου ανεφοδιασμού, κατασκοπευτικά, ελικόπτερα ATAK, drones, SAS και SAT κομάντος και ομάδες χημικού, βιολογικού, ραδιοενεργού και πυρηνικού πολέμου.

«Άρχισε η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα που σχεδιάζεται να εκτελέσουν οι ναυτικές ,μας δυνάμεις μεταξύ 11 και 21 Απριλίου στον Εύξεινο Πόντο, στην θάλασσα του Αιγαίου και στην Αν. Μεσόγειο» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αναρτώντας και σχετικό βίντεο.
Κλείσιμο
Στα σενάρια που ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, μονάδες επιφανείας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα επιδείξουν τις δυνατότητές τους, με επιθέσεις εναντίον των καθορισμένων στόχων, συνοδεία ελικοπτέρων και αεροσκαφών. Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα θα χρησιμοποιηθούν σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο στην περιοχή των ναυτικών επιχειρήσεων, ενώ θα πραγματοποιηθούν βολές επιφανείας και αντιαεροπορικής άμυνας και τα μη επανδρωμένα οχήματα υψηλής ταχύτητας θα χρησιμοποιηθούν ως στόχοι για την παροχή ενός πραγματικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Ειδήσεις σήμερα

Χάος στην Κίνα: Τα κρούσματα Covid καλπάζουν, τα μέτρα χαλαρώνουν, οι Κινέζοι σε απόγνωση

Σοκ από τις καταγγελίες για χημικά στη Μαριούπολη – Tο ρωσικό σχέδιο για διχοτόμηση της χώρας

Οργή για τον Εμμανουήλ στο Survivor: «Η οικογένεια είναι άβατο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης