Γεωργαντάς: Δεν θα επιτρέψουμε την κερδοσκοπία με τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα

Γεωργαντάς: Δεν θα επιτρέψουμε την κερδοσκοπία με τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα

«Η μη ομαλή εξέλιξη της αγοράς δίνει σε μερικούς την αίσθηση ότι θα μπορέσουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

5546941
Στην διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας αποσκοπεί σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά η τροπολογία που υποχρεώνει τους εμπόρους να δηλώνουν τα αποθέματά τους.

«Η μη ομαλή εξέλιξη της αγοράς δίνει σε μερικούς την αίσθηση ότι θα μπορέσουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς για να προσθέσει ότι «υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν μετέχουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της συγκυρίας. Με την τροπολογία υποχρεώνουμε τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με πώληση ζωοτροφών, λιπασμάτων κ.α. να δηλώνουν τα αποθέματά τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να κερδοσκοπήσει».

«Έλαβα μήνυμα από έναν κτηνοτρόφο που που έλεγε ότι αυτοί που κρύβουν σήμερα τα αποθέματά τους για να τα πουλήσουν με μεγαλύτερη τιμή αύριο είναι σαν να κρύβουν τις σφαίρες ενώ έχουμε πόλεμο» είπε σε άλλο σημείο για να επισημάνει πως «καλώ όλους να συνεισφέρουν και να δώσουν τα εφόδια στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες μας για να μπορέσουν να παράξουν».




Ειδήσεις σήμερα:

«Προβληματική προσωπικότητα» λένε οι γιατροί για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Τρεις φορές εισήχθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας

Ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία και 100% πληρότητα στα γήπεδα, εισηγούνται οι Εμπειρογνώμονες

Καύσιμα: Μειώσεις και «έξτρα» έκπτωση για πληρωμές με smartphone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης