Δάκρυα από την Σακελλαροπούλου για τον πόλεμο - Γευμάτισε συμβολικά σε ουκρανικό εστιατόριο της Αθήνας- Δείτε βίντεο

Δάκρυα από την Σακελλαροπούλου για τον πόλεμο - Γευμάτισε συμβολικά σε ουκρανικό εστιατόριο της Αθήνας- Δείτε βίντεο

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον λαό της Ουκρανίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε εκεί γεύμα σε εκπροσώπους του Τύπου - Το μαγαζί λειτουργούν πάνω από δέκα χρόνια μάνα και κόρη, που εγκατέλειψαν την περιοχή του Τσερνόμπιλ, στην Ουκρανία,  πριν από 23 χρόνια

sakellaropoulou3_2
Το Πρώτο Θέμα βρέθηκε στο γεύμα που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο ουκρανικό Bistro cafe Bar 67, στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 67 στα Εξάρχεια.

Το μαγαζί λειτουργεί παραπάνω από μια δεκαετία από μια μητέρα και την κόρη της που εγκατέλειψαν την Ουκρανία και την περιοχή του Τσερνόμπιλ 23 χρόνια πριν.


Το Πρώτο Θέμα βρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ουκρανικό Bistro cafe Bar


Κλείσιμο
Πρόκειται για ένα καφέ στο κέντρο της Αθήνας. «Ένα διαμάντι» το αποκαλούν οι γείτονες. Το δημιούργημα δύο γυναικών. Μια μητέρα και μια κόρη, που 23 χρόνια πριν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, την Ουκρανία. Ζούσαν στην περιοχή του Τσερνόμπιλ και ποτέ δεν πίστευαν ότι θα άφηναν τα πάντα πίσω. Φίλους, περιουσία, σπίτι, όνειρα…

Πρώτη ήρθε η μητέρα και έναν χρόνο αργότερα ακολούθησε η κόρη. Στην ερώτηση «γιατί επιλέξατε» την Ελλάδα, η απάντηση ξαφνιάζει. «Έχουμε διαβάσει Όμηρο. Αρχαία μυθολογία. Καβαφη. Αγαπήσαμε τη χώρα σας πριν καν τη γνωρίσουμε».

Η νεα πατρίδα τους αγκάλιασε. Η αλληλεγγύη και η φιλοξενία ήταν που τους έδωσε την ώθηση να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας. Ένα διαφορετικό καφέ. Γεμάτο υπέροχα ουκρανικά πιάτα και γλυκά! Σήμερα, παρακολουθούν το δράμα που εξελίσσεται στη χώρα τους. Δεν νιώθουν θυμό, παρά μόνο θλίψη. Οι γείτονες τους πλησίασαν από την πρώτη ημέρα, δίνοντας τους ρούχα, φάρμακα, φαγητά. «Θελουμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο» τους έλεγαν. «Αυτή είναι η Ελλάδα» σχολιάζουν οι δυο γυναίκες.

Την Τετάρτη η ΠτΔ θα επισκεφτεί το Ουκρανικό Πολιτιστικό & Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια» στην Αθήνα. Εκεί περίπου 30 παιδιά που κατάφεραν να εγκαταλείψουν την χώρα, πηγαίνουν ήδη στο σχολείο. Έχουν ενσωματωθεί παρότι βρίσκονται στην χώρα μόλις μια εβδομάδα.



Δείτε βίντεο: Γεύμα σε ουκρανικό εστιατόριο παρέθεσε η Σακελλαροπούλου
Γεύμα σε ουκρανικό εστιατόριο παρέθεσε η Σακελλαροπούλου


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ προκαλεί σε «μονομαχία» τον Βλαντιμίρ Πούτιν με διακύβευμα την Ουκρανία

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάρτηση στο Instagram

15 πυρηνικοί εφιάλτες πάνω από την Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης