Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνικά, λόγω Covid η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το γεύμα με Ερντογάν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνικά, λόγω Covid η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το γεύμα με Ερντογάν

Σήμερα στις 18:00 η επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και στις 19:00 με τον Νίκο Ανδρουλάκη - Αύριο οι επαφές με Κουτσούμπα, Βελόπουλο και Βαρουφάκη - Περαστικά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό - Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε με βίντεο στα social media πως βρέθηκε σήμερα θετικός στον κορωνοϊό

mitsotakis-maximou-koronoios-5
Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου ο πρωθυπουργός να τους ενημερώσει για το δείπνο του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση μέσω τηλεφώνου, καθώς όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα μέσω βίντεο στα social media, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. «Στο ημερήσιο rapid test που έκανα σήμερα στο γραφείο βγήκα θετικός στον Covid19. Κατά συνέπεια θα απομονωθώ στο σπίτι μου και θα εργαστώ από εκεί. Θέλω να θυμάστε ότι ο τριπλός εμβολιασμός παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια από την σοβαρή νόσηση. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και πολύ σύντομα θα είμαι πάλι στο γραφείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει, όπως προβλέπεται, PCR test το Σάββατo, πριν από τη μετάβασή του στην Τουρκία, το οποίο είχε βγει αρνητικό, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν έχει περάσει Covid πρόσφατα και αρνητικοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε για το ότι ο κ. Μητσοτάκης διαγνώστηκε θετικός στν κορωνοϊό, όπως και ο Οικουμενικός πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης-Ερντογάν έθεσαν βάσεις για πιο ήρεμα νερά - Το παρασκήνιο για το πώς «έσπασε» ο πάγος

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει τις τηλεφωνικές επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα και αύριο, τηρώντας κατ’ αρχήν την κοινοβουλευτική σειρά, ξεκινώντας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο και θα συνομιλήσουν στις 18:00. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η επαφή με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη στις 19:00.

Το πρόγραμμα των επαφών του πρωθυπουργού

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατόπιν επικοινωνίας του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών, προγραμματίστηκαν οι παρακάτω επικοινωνίες:

  • Στις 18.00, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
  • Στις 19.00, Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.
  • Στις 10.00, το πρωί της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.
  • Στις 10.30, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.
  • Στις 11.30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ενημερώνοντας για το δείπνο με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αφότου αποκάλυψε πως θα γίνει η ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων από τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, είπε: «Και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις τους σε θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, χωρίς όμως την οξύτητα και την ένταση την οποία είχαμε παρακολουθήσει το τελευταίο διάστημα. Η συνάντηση μπορεί να αξιολογηθεί ως ένα θεμέλιο για μια ουσιαστική βελτίωση του κλίματος ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μένει να φανεί βεβαίως και να επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε.

Περαστικά Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Περαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ευχήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, επισημαίνοντας πως «με τρεις δόσεις εμβολίου, εύχομαι να το περάσει γρήγορα και χωρίς συμπτώματα». 
Ειδήσεις σήμερα:

Πέντε λόγοι που ο Πούτιν αδυνατεί να κατακτήσει, ακόμη, την Ουκρανία

Δημήτρης Κοντομηνάς: Αυτή την ώρα η εξόδιος ακολουθία στην Ύδρα

Δημοσκόπηση Marc για το «ΘΕΜΑ»: Μπροστά με 11,3 μονάδες η N.Δ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης