«Αδειάζει» την Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Γιάννης Μπαλάφας για τα «δικά τους παιδιά»

«Αδειάζει» την Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Γιάννης Μπαλάφας για τα «δικά τους παιδιά»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θελει να είναι «στη είσοδο του κόμματος και να ελέγχει τις ταυτότητες εκείνων που ήταν παλιότερα σε άλλα κόμματα»

balaf
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε σε κομματική εκδήλωση η πρώην υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να μπουν σε καίριες θέσεις στο δημόσιο προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον το κόμμα αναλάβει και πάλι την ευθύνη της διακυβέρνησης: «Πρέπει να έχουμε δικούς μας ανθρώπους, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε», είχε πει επί λέξει η κα Χριστοδουλοπούλου, σημειώνοντας ότι πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το μάθημα του ΠΑΣΟΚ από το 1981, όταν κυριάρχησε στο κράτος με τους λεγόμενους «πρασινοφρουρούς».

Στα στελέχη που εναντιώνονται σε τέτοιες απόψεις προστέθηκε σήμερα και ο Γιάννης Μπαλάφας. Με μια ξεκάθαρη και εκ διαμέτρου αντίθετη δήλωση ο βουλευτής  τόνισε: «Εγώ δεν θέλω να είμαι σε μια είσοδο εν είδη τελωνειακού υπαλλήλου και να ελέγχω την ταυτότητα ή την οδοντοστοιχία καθενός φίλου, συντρόφου, προοδευτικού ανθρώπου στελέχους, που παλιότερα ήταν σε άλλα κόμματα και σήμερα θέλουν να έρθουν σε εμάς. Κι εγώ σε άλλο κόμμα ήμουν. Τι σημαίνει αυτό; Όλοι αν κοιτάξουμε το παρελθόν μας, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τα δούμε κριτικά. Αλλά κοιτάμε το σήμερα, κοιτάμε το αύριο», είπε ο κ. Μπαλάφας μιλώντας στον Λάμπρο Πέγκο στην Τηλεόραση της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση».

Μάλιστα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε και έναν κόσμο παραδοσιακών αριστερών. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε ένα όραμα ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό ταυτόχρονα. Αυτό κάνουμε κι εμείς σήμερα κι εκεί στρατεύονται πολλοί πολίτες που προέρχονται από το προοδευτικό κέντρο, το χώρο της κεντροαριστεράς, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ανένταχτοι και άλλοι. Καλοδεχούμενοι».

«Να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί σαν του Πολάκη»

Όσο για τη δήλωση του Νίκου Φίλη ο οποίος, αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, είπε ότι πρέπει να αποφεύγονται σεξιστικοί χαρακτηρισμοί , ο κ. Μπαλάφας συμφώνησε απολύτως και αιτιολόγησε τη συμπεριφορά του «αψύ Σφακιανού» λόγω διαφοράς στυλ: «Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε το ίδιο στυλ. Υπάρχουν κι άλλα στυλ πιο έντονα πιο δυναμικά. Πρέπει να συνυπάρχουν όλα τα στυλ, πάντα με σεβασμό του άλλου, του αντιπάλου και η αποφυγή χαρακτηρισμών».

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Έμπειροι στην αναρρίχηση με άρτια εκπαίδευση οι τρεις ορειβάτες

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή σήμερα 9 άτομα

Σε κλήσεις και sms η λύση στα μυστήρια της σουίτας 602
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης