Εύα Καϊλή: Kαταδίκη της τοξικότητας Πολάκη χωρίς μισόλογα και καβγάς με Πέτρο Κόκκαλη

Εύα Καϊλή: Kαταδίκη της τοξικότητας Πολάκη χωρίς μισόλογα και καβγάς με Πέτρο Κόκκαλη

Η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, ώστε η ασέβεια να επισύρει  παραδειγματικές αποτρεπτικές ποινές - Μίλησε για «παρέα που ελέγχει τον ΣΥΡΙΖΑ» - Η αντίδραση Κόκκαλη για τον κανονισμό του ευρωκοινωβουλίου και η απάντηση της ευρωβουλευτού του ΚΙΝΑΛ

Eva
Με άρθρο καταπέλτη για τις ακρότητες Πολάκη και τη γενικότερη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στην υπόθεση Novartis, η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, παίρνει θέση για τα όσα συνέβησαν προ ημερών στη Βουλή, με την κατάληψη του βήματος από τον Χανιώτη βουλευτή και τις αγοραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά πολιτικών του αντιπάλων.

Η κυρία Καϊλή ζητά ευθέως, με το άρθρο της στα ΝΕΑ, να καταδικαστεί, απ’ όλους χωρίς μισόλογα, όπως τονίζει, «η τοξικότητα την οποία επιχειρεί να επιβάλει στην πολιτική σκηνή με πραξικοπηματικό και άξεστο τρόπο ένας βουλευτής». 

Προσεγγίζοντας το θέμα με πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα έναντι του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όσο έκανε αρχικά στις επίσημες τοποθετήσεις του το ΚΙΝΑΛ, η κυρία τονίζει ότι η «διαρκής αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας των θεσμών, ακόμη και εντός Βουλής, με την ωμή απειλή πολιτικής εμπλοκής στο έργο της Δικαιοσύνης και της ανάσυρσης μιας υπόθεσης που αρχειοθετήθηκε, είναι ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία μας και δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη».

Αφού αναφέρει ονομαστικά και τους δέκα πολιτικούς, (και όχι μόνο εκείνους που ανήκουν στο κόμμα της) οι οποίοι είχαν στοχοποιηθεί εξ αρχής από την Κουμουνδούρου και αφήνει αιχμές για την «παρέα που ελέγχει τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εγκλωβίσει ιστορικά στελέχη της Αριστεράς», η κυρία Καϊλή, ζητά να προβλεφθούν ποινές για όσους επιδεικνύουν τέτοιες αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές όπως ο κ. Πολάκης:

«Σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Βουλής είθισται να εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας της. Μετά τα όσα ανεκδιήγητα εκτυλίσσονται αυτές τις ημέρες, αναδεικνύεται η ανάγκη για ενίσχυση του κανονισμού της Βουλής, ώστε η ασέβεια να επισύρει παραδειγματικές αποτρεπτικές ποινές, όμοιες με εκείνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο Ευρωκοινοβούλιο η εκτός θέματος ομιλία, η παραβίαση του χρόνου ομιλίας, οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί και συμπεριφορές είναι ικανοί λόγοι ώστε το Προεδρείο να εγκαλέσει έναν ομιλητή, να του αφαιρέσει τον λόγο, να κλείσει ακόμη και το μικρόφωνό του, να προτείνει την απομάκρυνσή του από την αίθουσα, μέχρι και να ζητήσει τη διακοπή της συνεδρίασης, για να επαναφέρει την τάξη, ενώ έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί στην Πρόεδρο την επιβολή ποινής περικοπής μισθού, αναλόγως της σοβαρότητας του περιστατικού…

…Οι ακραίες προσβολές που πλήττουν το κύρος των θεσμών δεν μπορεί να μην απαντηθούν πολιτικά με τη θωράκιση της λειτουργίας της Βουλής, έστω αντιγράφοντας και εφαρμόζοντας τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου. Ακόμη και οι γνωστοί θρασύδειλοι ίσως έτσι τον σεβαστούν».

Η αντίδραση Κόκκαλη και η απάντηση

Η πρότασή της να αξιοποιηθούν προβλέψεις από τον Κανονισμό του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου προκάλεσε όμως την αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος έγραψε στο twitter ότι αυτός ο ευρωπαϊκός κανονισμός, «σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ.8, δεν προβλέπει "εκτός θέματος ομιλία", θα ήταν άλλωστε δύσκολο σε μια Δημοκρατία».

Η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου του απάντησε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «παραπέμπω και στους κανόνες 173 & 175 του EK, ενώ γράφω «αναλόγως της σοβαρότητας του περιστατικού».

Σημειωτέον ότι το κλίμα περί τοξικότητας Πολάκη αναφέρονται κι άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενισχύοντας τις φωνές σφοδρής καταδίκης του «αψύ Σφακιανού» και απαντώντας εμμέσως στις επικρίσεις ότι η Χ. Τρικούπη κινήθηκε στο θέμα αυτό με μία λογική «ίσων αποστάσεων».


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο Μονογυιού: «Έλιωσαν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα, αλλά δεν έσωσα τον Τζώρτζη»

Κύκλωμα μαστροπείας: Γνωστή πιανίστα-συνοδός εξαπατά εύπορους άνδρες

CNN: Το χρονικό της «ροζ» σχέσης που στοίχισε στον πρόεδρο του δικτύου τη θέση του



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης