Άδωνις Γεωργιάδης: Η Δικαιοσύνη απεφάνθη, τι άλλο θέλετε; Λαϊκά δικαστήρια;

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Δικαιοσύνη απεφάνθη, τι άλλο θέλετε; Λαϊκά δικαστήρια;

«Κατέθεσα χθες στη Βουλή την πράξη αρχειοθέτησης, Ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω; Όχι. Είχε υποχρέωση ο ΣΥΡΙΖΑ να την πάρει ή να την δημοσιεύσει; Όχι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης -«Την αμοιβή της γυναίκας μου από τον ΣΚΑΪ την εμφανίσατε σαν να είναι δικά μου χρήματα», συμπλήρωσε  - Δρίτσας: Απο την Τασία δεν ζητήσατε συγγνώμη ποτέ

adonis
Την έκρηξη του Αδωνη Γεωργιάδη προκάλεσε η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορεί για την Novartis επιχειρώντας να μετατρέψει ακόμα και την δικαστική απόφαση αρχειοθέτησης της υπόθεσής του σε κατηγορητήριο!

«Ελέγξατε εξονυχιστικά τα πόθεν έσχες μου. Σας έδωσα όλους τους λογαριασμούς μου. Στήσατε προανακριτική, με στείλατε στην Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη με ήλεγξε για πέντε χρόνια και απεφάνθη. Τι άλλο θέλετε από εμένα; Πείτε μου που να πάω;» ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης στην Βουλή για να συνεχίσει σε άλλο σημείο «Με κατηγορήσατε. Με στείλατε στην Δικαιοσύνη και αυτή απεφάνθη. Πραγματικά τι άλλο θέλετε από εμένα για να μην με ξανακατηγορήσετε; Μπορείτε να μου το πείτε; Εδώ είμαστε χώρα του δυτικού κόσμου. Δεν έχουμε λαϊκά δικαστήρια. Έχουμε Θεσμούς. Έχουμε ανεξαρτησία των εξουσιών. Έχουμε ανάγκη αποδείξεως των κατηγοριών. Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα καταργήσουμε όλα αυτά;» υπογραμμίζοντας ότι από εδώ και στο εξής θα καταθέτει αγωγή προς όσους επιμένουν να τον εμπλέκουν με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Ο ίδιος, απάντησε και στις νέες καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι απόκρυψης σελίδων από την πράξη αρχειοθέτησης, εξηγώντας πως από το κείμενο έλλειπε μια σειρά που αναφέρει πως «οι υπάρχουσες ενδείξεις δεν είναι επαρκείς για την κίνηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Αδώνι Γεωργιάδη και ως εκτούτου θέτουμε την υπόθεση στο αρχείο» επανακαταθέτοντας το πλήρες έγγραφο.

Η αντίδραση προκλήθηκε από την τοποθέτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της προανακριτικής που στήθηκε στο κοινοβούλιο για τις καταγγελίες των κουκουλοφόρων μαρτύρων Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε το κράτος δικαίου ενώ η ΝΔ και τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν έστησαν την σκευωρία!

Επίσης, ο κ. Δρίτσας έσπευσε να υπερασπιστεί με ένταση την σύντροφό του Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας μεταξύ άλλων «όχι γιατί είναι σύντροφός μου στους αγώνες και τη ζωή αλλά επειδή είναι αδέκαστος ανεπηρέαστος άνθρωπος με και βαθειά νομική γνώση. Εργασιομανία για όσα κάνει και εντιμότητα όσο δεν πάει άλλο. Αυτή την γυναίκα και πολιτικό εσείς όλοι και η παράταξή σας την κατασπαράξατε. Θα ζητήσετε συγγνώμη;»

Γεωργιάδης: Η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Τι άλλο θέλετε; Λαϊκά Δικαστήρια;


«Για όσα εξακολουθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Δρίτσας οφείλω να δώσω απαντήσεις. Δεσμεύομαι ότι είναι η τελευταία φορά. Από αυτή την ομιλία και μετά όποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το κόμμα εξακολουθεί να με παρουσιάζει ως ύποπτο για τη Νοβαρτις θα του κάνω αγωγή. Μπορείτε να με βρίζετε αλλά όχι χωρίς κόστος» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει «κατέθεσα χθες στη Βουλή την πράξη αρχειοθέτησης,
Ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω; Όχι. Είχε υποχρέωση ο ΣΥΡΙΖΑ να την πάρει ή να την δημοσιεύσει; Όχι. Το έκανα όμως. Μεταξύ της προτελευταίας και τελευταίας σελίδας έλλειπε μια γραμμή γιατί έτσι σκαναρίστηκε από την γραμματεία της εισαγγελίας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό έβγαλε ανακοίνωση και επιχειρεί να στήσει πάνω σε αυτό μια νέα συνομωσία. Ζήτησα πάλι τα έγγραφα από την εισαγγελία και ιδού τι λέει η γραμμή που έλλειπε «οι υπάρχουσες ενδείξεις δεν είναι επαρκείς για την κίνηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Αδώνι Γεωργιάδη και ως εκ τούτου θέτουμε την υπόθεση στο αρχείο»»

«Αν έχετε το Θεό σας. Γι αυτό έκανε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση και ζητούσε από εμένα εξηγήσεις. Ως που θα φτάσει η ανθρωποφαγία σας;» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης για να συμπληρώσει «η απόφαση αναφέρεται σε καταθέσεις που έχουν γίνει από υπαλλήλους των εταιριών μου σε εμένα. Το ίδιο διάστημα οι εταιρείες αυτές έχουν κάνει κάποια εκατομμύρια τζίρο και μέρος των κερδών κατατίθενται σε εμένα από τους συνεργάτες μου δηλαδή από τον αδελφό μου. Εμείς που έχουμε τις εταιρείες δεν παίρνουμε λεφτά; Πως θα ζήσουμε; Αυτά τα χρήματα δεν είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες μου; Είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει γιατί όταν ήταν πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου με ήλεγξε και δεν βρήκε τίποτα».

«Περιμένατε την αρχειοθέτηση για να δειτε τις καταθέσεις μου; Όχι βέβαια. Όταν συγκροτήθηκε η εξεταστική για την Υγεία ήρθα την πρώτη ημέρα και σας κατέθεσα όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου. Βγαίνει λοιπόν η απόφαση αρχειοθέτησης και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοίνωση που αμφισβητεί την αρχειοθέτηση. Υπονοεί δηλαδή ότι η οικονομική εισαγγελία είναι σε προσπάθεια συγκάλυψης. Ότι εγώ και οι εισαγγελείς είμαστε συνένοχοι. Για το Θεό, σταματήστε! Ελέγξατε το πόθεν έσχες μου. Με στείλατε στη Δικαιοσύνη. Με ερεύνησαν και έβγαλαν απόφαση. Τι άλλο θέλετε από εμένα; Τι άλλο να κάνω; Που να πάω; Στην «ΑΥΓΗ» έχουν πρώτο θέμα ότι βρήκαν χρήματα σε εμένα από τον ΣΚΑΙ. Μα συγγνώμη δεν ξέρετε ότι η σύζυγός μου εργαζόταν και παρουσίαζε εκπομπή στον συγκεκριμένο σταθμό; Εγώ ήξερα ότι η «Αυγή» δεν ήταν «Ντοκουμέντο» είχε κάποια ηθική» ανέφερε ο ίδιος.

«Καναμε τα στραβά μάτια για πόθεν έσχες υπουργού ΣΥΡΙΖΑ για να μην πάει φυλακή»

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και σε παλαιότερες υποθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ των οποίων τα πόθεν έσχες εμφάνισαν προβλήματα. «Τι πρέπει να κάνω; Να βγαίνω να λέω για τα δικά σας. Ότι ο ένας υπουργός ξέχασε να πουλήσει την εταιρεία του και έτρεχε στο αστυνομικό τμήμα να το δηλώσει; Για τον Φλαμπουράρη λέω. Ή ο άλλος που δεν δήλωσε καταθέσεις 1 εκατ ευρώ και κάναμε τα στραβά μάτια για να μην πάει φυλακή; Ή ένας άλλος που του έλλειπαν 100 χιλ ευρώ και πούλησε αυτοκίνητο για να τα δικαιολογήσει;»

«Είναι η τελευταία φορά που ανέχομαι να μου λέτε κάτι για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Παρακαλώ τον κ. Τσίπρα να σταματήσει. Για το πολιτικό πείτε μου ότι θέλετε. Πλέον Θα καταθέτω αγωγή από εδώ και πέρα. Μέχρι εδώ. Να τελειώνει η πλάκα» διεμήνυσε στο τέλος.

Δρίτσας: Απο την Τασία δεν ζητήσατε συγγνώμη ποτέ

Ο κ. Δρίτσας ζητώντας το λόγο επι προσωπικού απάντησε «Με απειλήσατε και εμένα και άλλους για αγωγές. Σας προκαλώ να το κάνετε είμαι έτοιμος. Αναφερθήκατε σε εμένα και την συντρόφισσά μου την Αναστασία Χριστοδουλοπούλου. Μπορώ να καταλάβω την πίκρα σας αν αδικηθήκατε. Εχετε το δικαίωμα ελεγχόμενου ή κατηγορούμενου να ζητήσετε επιείκεια. Αλλά απέναντι σε εμάς, στον ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε μάχες ζωής για το τεκμήριο της αθωότητας μην διεκδικείται νόμπελ διαστρέβλωσης. Διαστρεβλώσατε όσα είπα και επισήμανα. Δηλαδή τι μας λέτε; Ότι οι εισαγγελείς που υπέγραψαν την απόφαση είχαν ερευνήσει το αδίκημα της απιστίας ενώ είχε παραγραφεί;

Δεν είχαν δικαίωμα. Το αδίκημα της απιστίας δεν έχει ελεγχθεί ούτε από την Βουλή ούτε από την δικαιοσύνη διότι έχει παραγραφεί. Αυτό είναι το πολύ βασικό. Δεν λέω ότι δεν θα υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και για την απιστία. Θα το κάνετε» ενώ πρόσθεσε «η Αναστασία Χριστοδουλοπούλου όχι γιατί είναι σύντροφός μου στους αγώνες και στη ζωή αλλά επειδή όλοι ξέρουν ότι είναι αδέκαστος ανεπηρέαστος άνθρωπος με βαθειά νομική γνώση. Εργασιομανής με εντιμότητα όσο δεν πάει άλλο. Αυτή την γυναίκα και πολιτικό εσείς όλοι και η παράταξή σας την κατασπαράξατε. Θα ζητήσετε συγγνώμη;»


Ανταπαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Όλα όσα είπατε για την κυρία Χριστοδουλοπούλου επιβεβαιώνουν πόσο καθαρός είμαι. Το πόθεν έσχες μου ελέγχτηκε από την σύντροφό σας στην ζωή και στους αγώνες. Αφού είναι ακέραια και εργατική και είπε για το δικό μου πόθεν έσχες ότι είναι καθαρό δεν το δέχεστε; Στο δεύτερο επιχείρημα ότι δεν μπόρεσαν οι εισαγγελείς να κρίνουν την απιστία γιατί είχε παραγραφεί. Να σας θυμίσω τα εξής: όταν ήσασταν πλειοψηφία είπα στην Ολομέλεια ότι κάνω χρήση της παραγράφου 5 του αρ 86 του Συντάγματος που λέει ότι αν κάποιος πρώην υπουργός κατηγορηθεί για αδίκημα που έχει παραγραφεί μπορεί να παραιτηθεί και να δικαστεί. Το έκανα. Σας το είχα δηλώσει ότι δίνω την συναίνεσή μου για να δικαστώ και για την απιστία. Δεν ειχα να φοβηθώ τίποτα. Ποτέ δεν θέλατε να με ακούσετε γιατί ο μόνος στόχος σας ήταν να με καταστρέψετε. Αυτό σας ενδιέφερε μόνο. Αυτό που περνάτε οφείλεται στο βέρτιγκο που δεν καταφέρατε να με καταστρέψετε. Πολιτικά μπορείτε να με καταστρέψετε κ. Δρίτσα. Ποινικά ποτέ γιατί είμαι ακέραιος»



Ειδήσεις σήμερα:

Έφοδος της Αστυνομίας σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Το εμβόλιο της Novavax μπαίνει στη «φαρέτρα» της Ελλάδας - Πόσο αποτελεσματικό είναι απέναντι στις μεταλλάξεις

Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν πατέρα που περίμενε το παιδί του έξω από σχολή kick boxing στη Χαλκίδα, μια σύλληψη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης