Υπόθεση Novartis:Σε «γραμμή» Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά τα έγγραφα αρχειοθέτησης για Γεωργιάδη - Αβραμόπουλο

Υπόθεση Novartis:Σε «γραμμή» Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά τα έγγραφα αρχειοθέτησης για Γεωργιάδη - Αβραμόπουλο

Στο επεισόδιο με τον υπουργό Ανάπτυξης, στο εντευκτήριο της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε - μεταξύ άλλων - πει στον Άδωνη Γεωργιάδη ότι οι δικαστικές υποθέσεις, όπως μπαίνουν στο αρχείο, έτσι μπορούν και να ξανανοίξουν - Το κείμενο υπογράφουν 49 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

adonis-avramopoulos-polakis
Mε πρωτοβουλία Πολάκη, o ΣΥΡΙΖΑ  ζητά να διαβιβαστούν στη Βουλή οι δικαστικές πράξεις αρχειοθέτησης των υποθέσεων Γεωργιάδη – Αβραμόπουλου για την  Novartis. 

Την διαβίβαση στη Βουλή της πράξης αρχειοθέτησης των δικογραφιών για την υπόθεση Νοβαρτις που αφορούν τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα που κατέθεσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Το κείμενο υπογράφουν 49 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  ενώ συντάχθηκε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Τομεάρχη Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης Παύλου Πόλακη.

Συγκεκριμένα, το αίτημα αναφέρει: 

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα και εκτενείς αναφορές στα ΜΜΕ, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από πέντε σχεδόν έτη ερευνών, τέθηκαν στο αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης και πρώην Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην Eπιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρώην Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για το σκάνδαλο της NOVARTIS. Τόσο τα ΜΜΕ, όσο και ο κ. Γεωργιάδης στις επανειλημμένες δηλώσεις του, αναφέρουν και επικαλούνται μεμονωμένα και επιλεκτικά αποσπάσματα της Πράξης Αρχειοθέτησης, χωρίς ποτέ αυτή να έχει δημοσιοποιηθεί κατά το πλήρες κείμενό της.

Επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας, με διεθνείς προεκτάσεις, για το οποίο η εμπλεκόμενη εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει ως πρόστιμο ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις αρμόδιες αρχές των Η.Π.Α.

Επειδή η ως άνω Πράξη Αρχειοθέτησης αφορά σε δημόσια πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ασκήσει ή/και εξακολουθούν να ασκούν υπουργικά καθήκοντα.

Επειδή επιβάλλεται, τόσο από την ανάγκη διαφάνειας του πολιτικού βίου της χώρας, όσο και από το δικαιολογημένο ενδιαφέρον πλήρους ενημέρωσης των πολιτών, να δημοσιοποιηθεί το πλήρες κείμενο και σκεπτικό της ως άνω Πράξης.

Αιτούμαστε όπως ο κ. Υπουργός καταθέσει στη Βουλή την Πράξη Αρχειοθέτησης της δικογραφίας που αφορά στους κ.κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο».


Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές και χιόνια

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί ως τις 31 Μαρτίου

Πώς «ναυάγησε» η μομφή του Τσίπρα: Ούτε διαρροές από τη γαλάζια Κ.Ο., ούτε αντικυβερνητικό μέτωπο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης