Κίνημα Αλλαγής: Οι επιλογές Ανδρουλάκη σε πρόσωπα - κλειδιά και οι επόμενες κινήσεις

Κίνημα Αλλαγής: Οι επιλογές Ανδρουλάκη σε πρόσωπα - κλειδιά και οι επόμενες κινήσεις

Σκοπεύει να κινηθεί προς την κατεύθυνση αναζήτησης νέων και άφθαρτων προσώπων σε κάθε τοπική κοινωνία, μέσα από την διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος 

androulakis-nikos1-6
Στην ίδια «γραμμή», αυτή της αξιοποίησης νέων στελεχών στις περισσότερες θέσεις-κλειδιά του κόμματος, θέλει να συνεχίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με στόχο το «πάντρεμα» της ανανέωσης και της εμπειρίας και στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Ο νέος αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη «βλέποντας» την ανταπόκριση που δείχνει ο κόσμος σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις σκοπεύει να κινηθεί προς την κατεύθυνση αναζήτησης νέων και άφθαρτων προσώπων σε κάθε τοπική κοινωνία, μέσα από την διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος που ξεκινά άμεσα σε κάθε νομό της χώρας. Τα πρώτα δείγματα γραμμής αποκαλύπτουν άλλωστε σημαντικό μέρος των προθέσεών του για τη νέα διάταξη δυνάμεων, που επιθυμεί να οργανώσει στο ΠΑΣΟΚ, στην κρίσιμη πορεία προς το Συνέδριο και τις εθνικές εκλογές. Οι καλά γνωρίζοντες σημειώνουν επίσης ότι την εκπροσώπηση του κόμματος ανέθεσε σε έναν άνδρα και μία γυναίκα από τη δική του γενιά των 40ρηδων, ενώ για την αναζήτηση στελεχών για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων εμπιστεύτηκε ένα έμπειρο στέλεχος και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, με γνώση γύρω από την παρουσία στις μάχες ανθρώπων απ’ όλες τις γενιές.

DIMITRIS
Εκπρόσωπος Τύπου ορίστηκε για παράδειγμα ο 40χρονος, μέχρι χθες Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Μάντζος, αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Αλίμου από την ίδια γενιά, Αναστασία Σιμητροπούλου και επικεφαλής της Επιτροπής ψηφοδελτίων, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων και συνδικαλιστής, Βαγγέλης Αργύρης. Το σύνθημα «νέα πρόσωπα παντού» και «ενωτικές πρωτοβουλίες» άφησε ισχυρό αποτύπωμα και στις άλλες κρίσιμες θέσεις για τις επιδόσεις του κόμματος την επόμενη περίοδο, αφού επικεφαλής της Επιτροπής για την Αυτοοργάνωση του Κινήματος τέθηκε ο νυν βουλευτής Χαλκιδικής και πολιτικός φίλος του Νίκου Ανδρουλάκη, Απόστολος Πάνας, διευθύντρια του γραφείου του Προέδρου ορίστηκε η δικηγόρος Έλενα Αναστασίου και διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Θανάσης Γλαβίνας, επίσης δικηγόρος και γιος του πρώην βουλευτή, Γιάννη Γλαβίνα. Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, δίπλα στο Νίκο Σαλαγιάννη, διευθυντή της Χαριλάου Τρικούπη με σχετικές αρμοδιότητες, ανέλαβε η Μάρα Κουκουδάκη, μια 40χρονη πολιτικός από τον Πειραιά.

Στα πόστα τους στη Χαριλάου Τρικούπη παραμένουν μέχρι το Συνέδριο, όπως όλα δείχνουν, ο 30χρονος Μανώλης Χριστοδουλάκης, στέλεχος που ανέδειξε η Φώφη Γεννηματά προτείνοντάς τον για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος- εκεί και ο Στέφανος Παραστατίδης, ο Γραμματέας Οργανωτικού, υποψήφιος βουλευτής στο Κιλκίς.

Tην κρίσιμη θέση του επικεφαλής στην κοινοβουλευτική ομάδα είχε ήδη αναλάβει με το πρώτο «κύμα» των ανακοινώσεων ο Μιχάλης Κατρίνης, παλιός γνώριμος του Νίκου Ανδρουλάκη από τις νεότερες γενιές και δη από τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος «τρέχει» τις πολιτικές παρεμβάσεις στην Ολομέλεια- όπως τη μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με επίκαιρη ερώτηση την οποία και θα απαντήσουν τη Δευτέρα οι αρμόδιοι υπουργοί. Ο αρχηγός του κόμματος έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με τους εκπροσώπων διάφορων φορέων, ενώ δεν αποκλείεται πριν τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης να συγκαλέσει σε συνεδρίαση την κοινοβουλευτική ομάδα.

Κλείσιμο
«Η Κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η κρίση είναι εισαγόμενη, αλλά οι ευθύνες της εντοπίζονται στους υψηλούς έμμεσους φόρους, την απουσία ελέγχων στην αγορά, την προβληματική της πολιτική στη ΔΕΗ και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», τονίζουν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη και «θυμίζουν» τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για:

-Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης και τα καύσιμα. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι οι τιμές στο λάδι, στις πατάτες, στα κρέατα έχουν ανέβει πάνω από 20%.

-Γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού «σήμερα και όχι σε τέσσερις μήνες». «Ως σοσιαλδημοκράτες θα θέλαμε να συμβεί με συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά έστω κι έτσι, η κυβέρνηση πρέπει να το πράξει. 

-Μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή στο 6%, όπως έχουν προτείνει και με ειδική τροπολογία τον Δεκέμβριο

«Στηρίζουμε την επιδότηση του ενεργειακού κόστους στα ευάλωτα νοικοκυριά, ιδιαίτερα τώρα που οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται. Αυτή όμως είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση και πρέπει να δούμε μεσο-μακροπρόθεσμα πώς θα θωρακίσουμε την τσέπη των καταναλωτών και θα καταπολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχεια, αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης», επισημαίνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και συμπληρώνουν κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση ότι: «Αντί να δίνει διαρκώς επιδόματα η Κυβέρνηση θα μπορούσε το 1.7 δισ που έχει δώσει από τον Σεπτέμβρη να επιδοτήσει φωτοβολταϊκά στις στέγες, να ενισχύσει ενεργειακές κοινότητες για να έχουν φτηνό ρεύμα μικροπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι, αγρότες κ.λ.π και φυσικά να ενισχύσει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ώστε να μην έχουν απώλειες θερμότητας και να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες ζωής στους κατοίκους. Αυτές είναι λύσεις που συμβαίνουν στην Ευρώπη και δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί άμεσα, αλλά χρειάζεται στόχευση και σχέδιο και κυρίως, μέριμνα για την ενεργειακή δημοκρατία».

Ειδήσεις σήμερα:

Νοσοκομείο του Μιλάνου τάσσεται υπέρ της αναβολής των θεραπειών μη εμβολιασμένων πολιτών

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά για την επερχόμενη κακοκαιρία «Ελπίς»


Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης