Ιταλία: Νοσοκομείο του Μιλάνου τάσσεται υπέρ της αναβολής των θεραπειών μη εμβολιασμένων πολιτών

Ιταλία: Νοσοκομείο του Μιλάνου τάσσεται υπέρ της αναβολής των θεραπειών μη εμβολιασμένων πολιτών

«Η εισαγωγή των ανεμβολίαστων στο νοσοκομείο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το σύνολο των πολιτών που θεραπεύονται στους νοσοκομειακούς θαλάμους», λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Γκαλεάτσι του Μιλάνου - Στόχος προπηλακισμών και απειλών από αντιεμβολιαστές και αρνητές ο Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο

Fabrizio_Pregliasco
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου Γκαλεάτσι του Μιλάνου, Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο, είναι της άποψης ότι στην φάση αυτή είναι ασφαλέστερο να αναβάλλονται οι θεραπείες μη εμβολιασμένων ασθενών, εκτός και αν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά.

Κληθείς να σχολιάσει σειρά δημοσιευμάτων, ο Πρελιάσκο υπογράμμισε ότι στην ουσία οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς αποτελούν μια νέα ευπαθή ομάδα και ότι η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το σύνολο των πολιτών που θεραπεύονται στους νοσοκομειακούς θαλάμους.



«Θεραπεύουμε τους ανεμβολίαστους ασθενείς όταν παρουσιάζουν επείγοντα προβλήματα υγείας. Όταν δεν ανήκουν στα επείγοντα περιστατικά, αναβάλλουμε τις θεραπείες τους. Ελπίζουμε να μπορέσουν να έρθουν στο νοσοκομείο σε έναν μήνα, όταν τα κρούσματα κορωνοϊού δεν θα είναι σε έξαρση», πρόσθεσε ο Ιταλός καθηγητής ιολογίας.

Σύμφωνα με τον Τύπο, λόγω της θέσης του αυτής, ο συγκεκριμένος επιστήμονας έγινε στόχος προπηλακισμών και απειλών από αντιεμβολιαστές και αρνητές. Κάποιοι, μάλιστα, δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του σπιτιού του και τον αριθμό τηλεφώνου του.

Κλείσιμο
Πολλοί σχολιαστές, πάντως, αναφέρουν ότι, λόγω και της στάσης των πολιτών που αρνούνται να εμβολιαστούν, με το νέο κύμα της πανδημίας αναβλήθηκαν εξετάσεις και αγωγές πολλών καρκινοπαθών, οι οποίοι κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν αρνητικές επιπτώσεις στην κατάσταση της υγείας τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, πέθανε βρέφος 52 ημερών με κορωνοϊό

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δίκη «ψευτογιατρού»: Άφηνε γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας να υποφέρουν και τους έλεγε πως έχουν... ψύξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ