Να γίνει το ΚΙΝΑΛ βασικός παίκτης στην Ευρώπη επιδιώκει ο Ανδρουλάκης - «Κλείδωσε» το όνομα του εκπροσώπου τύπου

Να γίνει το ΚΙΝΑΛ βασικός παίκτης στην Ευρώπη επιδιώκει ο Ανδρουλάκης - «Κλείδωσε» το όνομα του εκπροσώπου τύπου

Οι συσχετισμοί δείχνουν υπέρ της υποψηφιότητας Καϊλή για αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Αύριο ολοκληρώνεται η ψηφοφορία - Ποιος είναι ο Δημήτρης Μάντζος, που πιθανότατα θα είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου

ANDROULAKIS
Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για το Κίνημα Αλλαγής, που θα επιδιώξει μια ισχυρότερη παρουσία στην Ευρώπη. Η Εύα Καϊλή, θεωρείται φαβορί για την θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής, αναμένεται να καταλάβει μια από τις πέντε θέσεις αντιπροέδρων που δικαιούται η ομάδα των σοσιαλιστών, η οποία έχει συνάψει συμφωνία για εναλλαγή στη θέση του προέδρου με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα- εξ ου και η Μαλτέζα Ρομπέρτα Μέτσολα θα λάβει τη θέση του (αποθανόντος) Νταβίντ Σασόλι. Σήμερα ξεκινά η ψηφοφορία και έως αύριο Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί. Οι συσχετισμοί, όπως έχουν διαμορφωθεί, εκτιμάται ότι είναι με το μέρος της. Την θέση αυτήν, θα την διατηρήσει για τα επόμενα δυόμιση χρόνια.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής,  φτάνει σήμερα στο Στρασβούργο. Όπως επισημαίνουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσει το Κίνημα Αλλαγής να ενισχύσει την θέση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε επίπεδο. Αυτός είναι και ένας λόγος που ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλησε να αφήσει την έδρα του, θέλοντας να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και να αναδεικνύει προβλήματα που απασχολούν την χώρα μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συγκεκριμένη συγκυρία μοιάζει ιδανική, ώστε να επιδιώξει μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο. Ο Εμμανουέλ Μακρόν, θα βρίσκεται επίσης στο Στρασβούργο και θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια. Η Γαλλία άλλωστε,θα αναλάβει επισήμως την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Ανδρουλάκης επιπλέον, θα συναντήσει κι άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σε αυτό το ταξίδι.

Την ίδια ώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη, φαίνεται πως οι νέοι ρόλοι και τα νέα πρόσωπα έχουν κλειδώσει. Πληροφορίες λένε, ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο του Εκπροσώπου Τύπου. Όλα δείχνουν, ότι θα είναι ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρης Μάντζος. Ανήκει στην νέα γενιά στελεχών, μόλις 40 ετών, δικηγόρος, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, με γνώσεις και εμπειρία στον χώρο της πολιτικής. Θεωρείται άνθρωπος χαμηλών τόνων που διατήρησε ουδέτερη στάση στην εσωκομματική μάχη. Χαίρει της εκτίμησης της νέας ηγεσίας και εξ αρχής ήταν γνωστό ότι θα απομακρυνθεί από την θέση του διευθυντή της ΚΟ, αλλά θα αξιοποιηθεί σε άλλο εξίσου απαιτητικό ρόλο.

Όσον αφορά τους αναπληρωτές εκπροσώπους, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει ανάμεσα τους και μια γυναίκα, που ανήκει επίσης στην νέα γενιά. Όπως λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, πρόκειται για μια δραστήρια προσωπικότητα που ασχολείται ενεργά με τα κοινά τα τελευταία χρόνια. Οι ανακοινώσεις και των υπόλοιπων ρόλων στην επικοινωνιακή ομάδα θα γίνουν – εκτός απροόπτου – την Πέμπτη, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει επιστρέψει από το Στρασβούργο.

Ειδήσεις σήμερα:

Στον ανακριτή σήμερα ο 46χρονος που έστειλε στο νοσοκομείο τη σύντροφό του στην Αργυρούπολη

Από σήμερα η δεύτερη ψυχρή εισβολή - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Δεύτερη μήνυση κατά της Τούνη από τον Κατμερτζόγλου για το «revenge porn»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης