Προκαλεί και πάλι ο Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα προσποιείται το θύμα, μεταμφιεσμένη σε πρόβατο

Προκαλεί και πάλι ο Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα προσποιείται το θύμα, μεταμφιεσμένη σε πρόβατο

Η Ελλάδα υπονομεύει το ΝΑΤΟ και χρησιμοποιεί την ΕΕ, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε νέο παραλήρημα – Επίθεση στην ΕΕ ότι μεροληπτεί υπέρ της Ελλάδας – «Δεν πρέπει να μας δοκιμάσουν» είπε για τα 12 ναυτικά μίλια

akar-02
Απειλές και παραληρηματικές δηλώσεις επιφύλαξε για την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Η Ελλάδα «δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς και να πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή» να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ προσθέτοντας: «Δεν πρέπει να μας δοκιμάσουν με κανέναν τρόπο και δεν πρέπει να μπουν σε τέτοια περιπέτεια. Ελπίζω να μην κάνουν τέτοιο λάθος».

Παράλληλα, ο Ακάρ κατηγόρησε την Αθήνα ότι υπονομεύει το ΝΑΤΟ και ότι χρησιμοποιεί ως εργαλείο τη συμμετοχή της στην ΕΕ. «Όταν το θέμα είναι η Ελλάδα, τα μέλη της ΕΕ αφήνουν στην άκρη τα δικαιώματα και τον νόμο λόγω της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Θέλουμε να είναι αντικειμενικοί» ανέφερε.

«Παρά την έκκλησή μας για διάλογο, η Ελλάδα προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να εμφανιστεί ως θύμα», ανέφερε,  υποστηρίζοντας  ότι η χώρα μας έχει μεταμφιεστεί σε πρόβατο για να κρύψει ότι συμπεριφέρεται παράνομα και επιθετικά κατά της Τουρκίας.




«Οι συμμαχίες της Ελλάδας υπονομεύουν το ΝΑΤΟ»

Κλείσιμο
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι συμμαχίες της Ελλάδας κατά της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ υπονομεύουν την Συμμαχία. Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι η Αθήνα ακολουθεί επεκτατικές πολιτικές στην περιοχή, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Οι δύο χώρες, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, βρίσκονται σε αντιπαράθεση σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η επιθετική πολιτική εξοπλισμών στην Ελλάδα, η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, η πολιτική κααταστολής της «τουρκικής», όπως τη χαρακτήρισε, μειονότητας και οι αβάσιμες, όπως είπε, αξιώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που «παραβιάζουν τα δικαιώματα της Τουρκίας» και της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Basın Yayın Kuruluşlarının Ankara Temsilcileriyle  Bir Araya Geldi


«Παρόλα τα προβλήματα και τις προκλήσεις, τους παροτρύνουμε να διαπραγματευτούν. Θέλουμε λύσεις μέσω διαπραγματεύσεων που βασίζονται στις σχέσεις καλής γειτονίας» επισήμανε, κατηγορώντας την Ελλάδα για εναέριες και θαλάσσιες παραβιάσεις, ενώ έκανε λόγο για προκλητικές δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών κατά της Τουρκίας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις, ενώ ανέφερε ότι όσον αφορά στους εξοπλισμούς, η χώρα μας δρα πάνω από τις δυνατότητές της.




Ειδήσεις σήμερα:

Στα 37.676 τα νέα κρούσματα, 65 θάνατοι και 634 διασωληνωμένοι


Η στιγμή που ο τράπερ Daddy Tsoulfa προσπαθεί να διαφύγει με σκούτερ, αλλά συλλαμβάνεται με χειροπέδες - Δείτε βίντεο


Νεκρός ο 17χρονος γιος της Σινέντ Ο’ Κόνορ δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης