Ερντογάν: Υπόσχεται τουρκικό... F-35 έως το 2023

Ερντογάν: Υπόσχεται τουρκικό... F-35 έως το 2023

Παραδέχτηκε πως η χώρα υφίσταται εμπάργκο στρατιωτικού υλικού από πολλές χώρες και πως το πρόγραμμα συμπαραγωγής αμερικανικών F35 έληξε άδοξα

erdogan
Τουρκικό F35 έως το 2023, υπόσχεται στους συμπατριώτες του ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ως απάντηση στον αποκλεισμό από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ. Η Άγκυρα υπολόγιζε πως θα παραλάβει 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35, δημιουργώντας πλέον σοβαρό πρόβλημα στην Π.Α. της χώρας.

«Τώρα ήρθε η ώρα για το Εθνικό μαχητικά αεροσκάφος, ένα από τα σημαντικότερα έργα αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας. Σημαία της Τουρκίας» σχολίασε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.



Ο αποκλεισμός της Τουρκίας από την συμπαραγωγή των F35, και το εμπάργκο στρατιωτικού υλικού από πολλές χώρες, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Κλείσιμο
Ο Ερντογάν παραδέχτηκε και επίσημα πως η Τουρκία αντιμετωπίζει πρόβλημα από το εμπάργκο όπλων, αλλά έδειξε να μην ενοχλείται λέγοντας πως η χώρα μπορεί να κατασκευάσει τα δικά της οπλικά συστήματα.

Βάζοντας ως ορόσημο το 2023, προεκλογική χρονιά για τον ίδιο, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε στους συμπατριώτες τους εθνικό μαχητικό αεροσκάφος λίαν συντόμως. Αναλυτές εκτιμούν ωστόσο, πως πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα, αφού και ο χρόνος και τα μέσα δεν αρκούν προκειμένου η Τουρκία να προχωρήσει στον σχεδιασμό και στην παραγωγή δικού της μαχητικού.



Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινάει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

«Μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις στα φάρμακα» λέει ο Πλεύρης

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία - Πρόσληψη αναπληρωτών για αντικατάσταση εκπαιδευτικών με Covid ζητούν ΟΛΜΕ-ΔΟΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης