Νέα πρόκληση του Ακάρ για Καστελόριζο - Κατηγορεί την Ελλάδα για επίδειξη εξοπλισμών

Νέα πρόκληση του Ακάρ για Καστελόριζο - Κατηγορεί την Ελλάδα για επίδειξη εξοπλισμών

«Μάταιος κόπος» κατά τον Τούρκο υπουργό Άμυνας οι αγορές φρεγατών και μαχητικών αεροσκαφών από την Ελλάδα

tourkia_akar
Η Ελλάδα θέλει να έχει το πάνω χέρι έναντι της Τουρκίας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ενώ χαρακτήρισε την εξοπλιστική ενίσχυση της χώρας μας, «μάταιη».

«Δεν είναι κούρσα εξοπλισμών, είναι επίδειξη όπλων. Προσπαθούν (στην Ελλάδα) να υπερισχύσουν της Τουρκίας με τους εξοπλισμούς και τις προκλήσεις, σε συνεργασία με ορισμένες άλλες χώρες. Αυτή είναι μια μάταιη προσπάθεια», είπε ο Ακάρ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του τουρκικού υπουργείου Άμυνας στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι οι δυο χώρες είναι σύμμαχοι μέσω του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα «έχει διαφορετικές φιλοδοξίες που επιδιώκει να επιτύχει μέσω άλλων συμμαχιών».



Ο Ακάρ υπογράμμισε, ακόμη, πως ό,τι και να κάνει η Ελλάδα, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της.

«Έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Εμείς, μπροστά σε αυτά τα προβλήματα, είμαστε υπέρμαχοι της αναζήτησης λύσεων με βάση το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας, το διάλογο καθώς και με ειρηνικά μέσα και μεθόδους», συνέχισε ο Ακάρ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις επιθετικές της ενέργειες και δηλώσεις.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υπογράμμισε, ακόμα, ότι η Αθήνα επιχειρεί να παρουσιάσει την Άγκυρα ως «επεκτατική» βάσει «τεχνητών αξιώσεων».

Κλείσιμο
Ο Ακάρ υπενθύμισε επίσης ότι η Ελλάδα, κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, στρατιωτικοποιεί νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης.

«Το Καστελόριζο απέχει μόλις 1,95 χιλιόμετρα (1,2 μίλια) από την Τουρκία. Είναι ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων (3,8 τετραγωνικά μίλια). Θέλουν 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας ζώνης για αυτό το νησί. Όταν εμείς λέμε «όχι» σε αυτό, μας αποκαλούν επεκτατικούς», τόνισε.

Ο Ακάρ ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να έρθει στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση των αντιπροσωπειών, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

«Θέλουμε οι άνθρωποι των δύο χωρών να συνεχίσουν τη ζωή τους με ασφάλεια και ευημερία, εκμεταλλευόμενοι τα υπάρχοντα πλούτη. Αλλά περιμένουμε να καταλάβουν ότι αυτές οι δηλώσεις μας δεν υποδηλώνουν ποτέ αδυναμία».

Ειδήσεις σήμερα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η «μισή» ομολογία για τα «ροζ» βίντεο - Παραμένει υπό κράτηση, έρχονται νέες καταγγελίες

Φρίκη από την καταγγελία της νηπιαγωγού για το ορφανοτροφείο-κολαστήριο: Περιπτύξεις ανηλίκων στις τουαλέτες

Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου Tesla το ανατίναξε με 30 κιλά δυναμίτη - Είχε βάλει μέσα ένα ομοίωμα του Έλον Μασκ!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης