Ο θρίαμβος του Ανδρουλάκη και η ήττα του Παπανδρέου, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Ο θρίαμβος του Ανδρουλάκη και η ήττα του Παπανδρέου, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Πώς σχολιάζει ο διεθνής Τύπος το αποτέλεσμα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ

androulakis
Για την αποτυχία του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας το χθεσινό αποτέλεσμα για την ανάδειξη του ηγέτη στο ΚΙΝΑΛ μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

ΑFP (Γαλλικό Πρακτορείο)

«Ο Γιώργος Παπανδρέου απέτυχε να ηγηθεί του Σοσιαλιστικού Κόμματος», είναι ο τίτλος άρθρου του Γαλλικού Πρακτορείου. «Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος ηττήθηκε την Κυριακή στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του κεντροαριστερού Κινήματος Αλλαγής από τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη», αναφέρει το σχετικό άρθρο και συνεχίζει: «Ο 42χρονος Νίκος Ανδρουλάκης, μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απέσπασε 68% των ψήφων έναντι 32% του Γιώργου Παπανδρέου, του αντιπάλου του στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών».

«Είναι πολιτικός μηχανικός και θέλει να αναβιώσει την κληρονομιά του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε ο πατέρας του αντιπάλου του, Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος διετέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας».

«Όμως η δημοτικότητα του κόμματος κλονίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους».

«Το Κίνημα Αλλαγής (KINAL) -αυτό είναι το νέο όνομα που υιοθετήθηκε το 2018 από το κόμμα- έχει 22 βουλευτές στην ελληνική βουλή των 300 εδρών.Η οικονομική χρεοκοπία της χώρας το 2010 και τα σχέδια λιτότητας που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό ήταν μοιραία για το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός που υπέγραψε στις 2 Μαΐου του 2010 με τους ξένους πιστωτές το πρώτο μνημόνιο και προέβη στη σχετική ανακοίνωση από το Καστελόριζο», σχολιάζει το άρθρο.

Mediapart

«Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, Γιώργος Παπανδρέου, δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος», σχολιάζει ο γαλλικός ερευνητικός ιστότοπος «Mediapart».

«Ο Γιώργος Παπανδρέου ηττήθηκε από τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη», προσθέτει.

Euractiv

«O Νίκος Ανδρουλάκης θριάμβευσε στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στο δεύτερο γύρο της Κυριακής, επικρατώντας του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος, Γιώργου Παπανδρέου. Ωστόσο, ο ιδεολογικός προσανατολισμός του κόμματος παραμένει ασαφής», σχολιάζει ο πανευρωπαικός ιστότοπος Euractiv.

Με 68% των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε νικητής στο δεύτερο γύρο των εκλογών έναντι του Γιώργου Παπανδρέου (32%).

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ενωμένο και δυνατό», είπε ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην πρώτη του δήλωση μετά τη χθεσινή του νίκη.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται ότι υποστηρίζει αριστερές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση, ζητώντας πολιτική αυτονομία», αναφέρει το «Euractiv».


Ειδήσεις σήμερα:

Ανεμβολίαστος ιερέας 47 ετών και πατέρας πέντε παιδιών πέθανε από κορωνοϊό

Όταν ο Πούτιν δούλευε ως... «ταξιτζής» - «Είναι δυσάρεστο να μιλάω γι' αυτό»

Η Όμικρον εξαπλώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, λέει ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης