Ο Ανδρουλάκης απάντησε στο «άκαπνος» που είπε ο Παπανδρέου

Ο Ανδρουλάκης απάντησε στο «άκαπνος» που είπε ο Παπανδρέου

Και ο Ανδρέας Παπανδρέου στην πρώτη του διακυβέρνηση έβαλε «άκαπνους» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης - Νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Mega διατήρησε τους υψηλούς τόνους για τον συνυποψήφιό του και είπε πως ήταν λάθος που δεν μπήκαμε σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ

ανδρου
Την δική του απάντηση μέσω του ACTION24 και την εκπομπή του Γιώργου Πιέρρου έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Γιώργο Παπανδρέου που νωρίτερα τον χαρακτήρισε ως «άκαπνο». Αρχικά, σχολίασε με χιούμορ πως πράγματι είναι διότι έχει κόψει το τσιγάρο εδώ και πολλά χρόνια. Πρόσθεσε όμως με έμφαση, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου στην πρώτη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε δίπλα του ανθρώπους «άκαπνους», χωρίς προηγούμενη εξουσία και έκανε ένα μεγάλο κίνημα και μια παράταξη ισχυρή.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από τον πρώην πρωθυπουργό αναφορικά με το ότι οι θέσεις του δεν είναι γνωστές, επεσήμανε ότι έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους πολιτών. «Αν δεν γνωρίζουν τις θέσεις μου τότε πάει να πει ότι είμαι μάγος», τόνισε.

«Οι θέσεις μου είναι γνωστές», υπογράμμισε καλώντας όποιον θέλει να τον ρωτήσει για οποιοδήποτε θέμα. Σχολιάζοντας και την αιχμή του Γιώργου Παπανδρέου ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει πάρτι απάντησε ότι «ο Μητσοτάκης κάνει πάρτι γιατί έχει απέναντι του τον Τσίπρα. Το πάρτι όμως τελειώνει την Κυριακή. Θα γίνουμε πρωταγωνιστές».

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, επιμένει ότι δεν πρόκειται να μπει σε πεδίο αντιπαράθεσης με κανέναν σύντροφο του, λέγοντας ότι αυτές οι πρακτικές στο παρελθόν πλήγωσαν την παράταξη. «Η ενότητα για εμένα είναι για εμένα μια μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω της η Φώφη Γεννηματά και θα την διατηρήσω ως κόρη οφθαλμού», είπε ακόμη.

«Δεν διεκδικώ ένα μικρό κόμμα του κέντρου, το κόμμα μας είναι ένα μεγάλο κεντροαριστερό με στρατηγικό σχέδιο. Φιλοδοξώ σε μια μεγάλη παράταξη δημοκρατική, με πρόγραμμα προοδευτικό, ρεαλιστικό, συνεπές, χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγία», τόνισε.



Για τα όσα ακούγονται ότι είναι ο «νέος Τσίπρας» απάντησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε δαχτυλίδι για την ηγεσία της παράταξης ενώ ο κ. Ανδρουλάκης αγωνίζεται καθημερινά «πόρτα-πόρτα» σε κάθε γωνία της χώρας. «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα, κερδήθηκαν με αγώνα πολιτικό, χωρίς πελατειακές συμπεριφορές, δημαγωγία και λαϊκισμό. Έχουμε διαφορετική πολιτική συμπεριφορά και ιδεολογική πυξίδα, ανήκω στην Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία», ανέφερε.

Κλείσιμο
Ο κ. Ανδρουλάκης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στα θέματα της πανδημίας. Επανέλαβε την πρόταση του για την εφαρμογή της τηλεργασίας αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε δημόσιους λειτουργούς και όσοι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ατολμία και ότι χαϊδεύει συγκεκριμένα κοινά.

Νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Mega διατήρησε την τακτική των υψηλών τόνων έναντι του κ. Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει αν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν είναι βουλευτής, τόνισε ξανά ότι ο νέος αρχηγός θα λείπει από τη Βουλή, ενώ επανέλαβε εκ νέου ότι δεν ξέρει τις απόψεις του.

«Είναι άκαπνος στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας ότι «θα γίνεται πάρτι». «Άλλο ο αντικαταστάτης, άλλο ο αρχηγός», τόνισε. Ακολούθως σημείωσε ότι έρχονται εκλογές με απλή αναλογική και τόνισε ότι δεν θα υπάρχει «χαμένη ψήφος».

«Ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό και θέλει να ενισχυθεί η δική μας παράταξη», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Το διακύβευμα είναι πού θα πάει αυτός ο χώρος, αν θα υπάρχει ηγεσία έμπειρη»
, είπε για τον δεύτερο γύρο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cga4t8tg200p-st)

Επανέλαβε δε ότι το θέμα της ανανέωσης δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά ιδεών, φέρνοντας το παράδειγμα του Σεμπαστιάν Κουρτς που αν και νέος πολιτικός, δεν τα κατάφερε στην Αυστρία. «Εγώ πάντα έφερνα νέους ανθρώπους», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά το «ζήτημα είναι να σπάσουμε τα στεγανά». «Είναι ανανέωση να φέρουμε γυναίκες στην πολιτική», τόνισε.

Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε ότι «οι κάλπες ξεκινούν από το μηδέν». Στον δεύτερο γύρο κρίνεται ποιος θα πάει την παράταξη ψηλότερα, είπε ο πρώην πρωθυπουργός. «Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα είμαι», ξεκαθάρισε. «Ο αγώνας για τις ιδέες δεν κλείνει ποτέ», είπε.

Λάθος ο μη διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ήταν λάθος που δεν μπήκαμε σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχαμε υπεροχή», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε σχέση με τη στάση απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Έχουν εγκλωβιστεί δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν φοβάμαι τον διάλογο», επανέλαβε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

«Η συζήτηση για οποιαδήποτε συνεργασία είναι άσκοπη και άκαιρη», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέχεια αφού θεωρεί ότι τώρα πρέπει να γίνει η συζήτηση για το πού πρέπει να πάει η χώρα και έτσι θα μεγαλώσει και η παράταξη.

Σε ερώτηση για το αν θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή η Άννα Διαμαντοπούλου, είπε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές, εκτός από όσους «πλήγωσαν» την παράταξη, πήγαν σε άλλα κόμματα και πήραν θέσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Είναι συκοφαντίες κατά των συναδέλφων μου, λέει η Παγώνη απαντώντας στον Γιαννάκο για τις «πριβέ ΜΕΘ»


Σε δίκη παραπέμπονται οι δυο συλληφθέντες για τη σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών στην Ερμού


Στα 5.899 τα νέα κρούσματα, 81 θάνατοι, 709 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης