Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεν παραιτείται ο Γιώργος Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεν παραιτείται ο Γιώργος Παπανδρέου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με θέλει, γιατί θα επαναπατρίσω όσους πήγαν εκεί» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου - «Καρφί» για Ανδρουλάκη, καθώς ανέφερε ότι δεν γνωρίζει «ποιες είναι οι θέσεις του» - Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι θετικοί στη διεξαγωγή debate

PAPANDREOU
Καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ δεν έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ είπε πως δεν θα παραιτηθεί και θα δώσει τη μάχη, ετσι ώστε να είναι εκείνος που θα κερδίσει.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα δώσει μάχη για τις ιδέες του. Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θέλει αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, γιατί θα επαναπατρίσει όσους ψηφοφόρους του κόμματος πήγαν εκεί, ενώ «κάρφωσε» τον έτερο υποψήφιο, Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι δεν ξέρει τις θέσεις του και ότι δεν έχει σαφή ιδεολογική τοποθέτηση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg8i2kgbm3ax)


Την ίδια ώρα τα επιτελεία των δύο μονομάχων είναι έτοιμα για τη μάχη του δεύτερου γύρου.   Παρότι εκτιμάται ότι δύσκολα θα ανατραπεί το αποτέλεσμα που έδωσε σαφές προβάδισμα και μια εντυπωσιακή διαφορά του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Γιώργο Παπανδρέου και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες για την Κυριακή με κοινό στόχο την ενότητα της παράταξης αλλά και την άνοδο του κόμματος.

Την Δευτέρα, η διοίκηση της ΕΡΤ έστειλε επιστολή προς τους δύο υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής καλώντας τους να συμμετάσχουν σε τηλεμαχία ενόψει του β’ γύρου. Η δημόσια τηλεόραση, προτείνει να γίνει στα πρότυπα του πρώτου που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, εν απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, με την ίδια δημοσιογραφική σύνθεση. Οι μέρες που προτείνονται είναι Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή.

Κλείσιμο
Και οι δύο πλευρές σύμφωνα με πηγές του protothema.gr δηλώνουν πρόθυμες. Θετικά ανταποκρίνεται αυτή την φορά η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο βραδινό δελτίο του τ/σ OPEN, υπογράμμισε πως «εγώ προφανέστατα θέλω διάλογο, συζήτηση, δεσμεύσεις και θα αγωνιστώ όπως αγωνίστηκα με πολιτικό πολιτισμό». Πρόσθεσε, πως «όπως φέρθηκα θεσμικά την προηγούμενη περίοδο με τους συνυποψηφίους μου, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Πρέπει να υπάρξει αυτή η συζήτηση διότι ο κόσμος θέλει δεσμεύσεις».

Πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, σημειώνουν ότι είναι θετικοί και σημειώνουν ότι είναι υπέρ των θεματικών που έχουν ήδη προταθεί. Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του, υπογραμμίζουν ότι πράγματι ήταν ένα αρχικό σοκ τα αποτελέσματα του α' γύρου. Όμως, ξεκαθαρίζουν, ότι ο πρωταρχικός στόχος του Γιώργου Παπανδρέου είναι η ενότητα της παράταξης και το να μεγαλώσει η παράταξη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται να δίνονται αποτελέσματα από την χθεσινή κάλπη, καθώς εκκρεμούσαν από κάποια εκλογικά τμήματα. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία που είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή των εκλογών, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 96.6% και 258.860 ψήφους από τις 267.968 συνολικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 36.75% και 94, 464 ψήφους από τον Γιώργο Παπανδρέου με 27.96% 71,866 ψήφους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ακολουθεί με μικρή διαφορά στο 26.11% με 67,107, ο Παύλος Χρηστίδης με 3.27% και 8,418 ψήφους και οι Χάρης Καστανίδης με 2,98% και 7,671 και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,93% και 7,523 ψήφους. Όπως ενημέρωσε η εταιρία, τα τελικά αποτελέσματα με ενσωμάτωση στο 100% θα τα ανακοινώσει η ΕΔΕΚΑΠ, η αρμόδια επιτροπή για τις εκλογές.

Αύριο, αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τον β’ γύρο ο Ανδρέας Λοβέρδος και την στάση που θα κρατήσει. Αν δηλαδή, θα στηρίξει ανοιχτά έναν από τους δύο ή αν θα επιλέξει την ουδετερότητα. Ταυτόχρονα, αρκετοί προσπαθούν να βολιδοσκοπήσουν και τις επόμενες κινήσεις των τριών Χρηστίδη, Καστανίδη και Γερουλάνου.

Ο Παύλος Χρηστίδης βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς και έμπιστους συνεργάτες του και όπως λένε πηγές από το περιβάλλον του υπάρχουν σκέψεις να τοποθετηθεί. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο κ. Χρηστίδης παραμένει πιστός στην ατζέντα του και στο πολιτικό του πλαίσιο στηρίζοντας τους νέους που τολμούν. Επιπλέον, ξεκαθαρίζεται ότι σε αυτή την φάση, δεν έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των επιτελείων με τους Ανδρουλάκη - Παπανδρέου.

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Παύλος Γερουλάνος, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο αν θα τοποθετηθεί ή όχι. Πηγές που βρίσκονται κοντά του, εκτιμούν ότι οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα δεν μπορούν να γίνουν βάση ποσοστών. Επιπλέον, τονίζουν, ότι κανείς δεν μπορεί να διαφεντεύει ως κομματικό στρατό τους ψηφοφόρους του προσθέτοντας ότι είναι ξεπερασμένες λογικές. Ωστόσο, όπως λένε, ο Παύλος Γερουλάνος δεν βιάζεται να πιάσει στασίδι, επείγεται όμως να ενσωματωθεί η ατζέντα του για την νέα εποχή.

Ο Χάρης Καστανίδης, σε ανάρτηση του στο twitter ευχήθηκε καλή τύχη στους υποψηφίους του δεύτερου γύρου αλλά και στην παράταξη, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί τουλάχιστον σε αυτή την φάση. Ο ίδιος πάντως, εξ αρχής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί υπέρ κάποιου ενώ υπογράμμιζε σε κάθε ευκαιρία την ενότητα της παράταξης.




Ειδήσεις σήμερα:

Επτά στους δέκα Έλληνες πετούν τόνους από φρούτα και λαχανικά στα σκουπίδια

«Υπήρξαν δύο φορές που αν δεν ήμουν στο νοσοκομείο, θα είχα "φύγει", πίστευα πως δε θα βγω από εκεί»,  λέει ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Ευστρατίου μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης