ΚΙΝΑΛ: Ακόμη και στο παρά 1' συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία των «6»

ΚΙΝΑΛ: Ακόμη και στο παρά 1' συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία των «6»

Τα επιτελεία αναμένουν μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων - Οι κάλπες αύριο ανοίγουν στις  7 το πρωί

kinal-ipopsifioi-arthro

Κινήσεις και δράσεις της τελευταίας στιγμής, με στόχο την μαζική προσέλευση στην αυριανή κορυφαία διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, έχουν προγραμματίσει για σήμερα τα επιτελεία των έξι υποψήφιων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ.

Μηνύματα, διλήμματα, οργανωτική επάρκεια και οι …αναποφάσιστοι του καναπέ περνούν από ένα τελευταίο τεστ, ώστε μέχρι το άνοιγμα της κάλπης αύριο στις 7 το πρωί να έχουν καταγραφεί όλες οι «λεπτομέρειες» και να έχουν αντιμετωπιστεί οι «αδυναμίες» της κάθε υποψηφιότητας στον πανελλαδικό χάρτη. Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκονται σήμερα τις περισσότερες ώρες στα «στρατηγεία» τους, όπου έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με στελέχη και τηλεφωνικές επικοινωνίες με «πυρήνες» ανά την Ελλάδα. Το στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη να εξασφαλίσει ισχυρά ποσοστά και πρωτιά και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης τον οδηγεί στο Λασίθι, όπου έχει προγραμματίσει δύο διαδοχικές ομιλίες, στην Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο αντίστοιχα.

Έμπειρα στελέχη εκτιμούν ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό και το φινάλε του πρώτου γύρου θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από την συμμετοχή στις κάλπες- και οι τρεις αναμένουν μεγάλη προσέλευση παρά τις επιφυλάξεις για συνωστισμούς που προκαλεί η εξέλιξη της πανδημίας. Όπως και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, οι κ.κ. Χρηστίδης, Γερουλάνος, Καστανίδης εκτιμούν πάντως ότι το πλάνο με τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα τηρηθεί σε κάθε εκλογικό κέντρο κι ότι η πρόβλεψη της Χαριλάου Τρικούπη για συμπληρωμένες αιτήσεις που μπορεί κάποιος να τις βρει στην ιστοσελίδα του ΚΙΝΑΛ και να τις τυπώσει, θα περιορίσει τις καθυστερήσεις και τις ουρές κατά τις ώρες αιχμής.

Την ίδια ώρα τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν, οι τρεις, που προηγούνται στα γκάλοπ, κάνουν τον πρώτο απολογισμό της προεκλογικής τους καμπάνιας και τα σενάρια για τον δεύτερο γύρο και τις αναγκαίες συμμαχίες. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι θα περάσει με την πρωτιά του στον δεύτερο γύρο, καθώς διαπιστώνει θετική ανταπόκριση από το κάλεσμα προς όλους του πολίτες. Επαναλαμβάνει επίσης ότι εφόσον εκλεγεί θα κάνει την πρώτη δήλωση ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εννοώντας ότι ποντάρει στην επιστροφή της δυναμικής του άλλοτε κραταιού κόμματος, με πρώτο βήμα την σημαντική αύξηση των ποσοστών του στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Τονίζει ακόμη ότι η εκλογή του στην ηγεσία κόβει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τη ΝΔ- κι ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι βουλευτής για να μπορεί να δίνει καθημερινά τις κρίσιμες μάχες στο κοινοβούλιο, απέναντι στους κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα.



Ο Νίκος Ανδρουλάκης παίζει το χαρτί της ανανέωσης και της πολιτικής αυτονομίας του χώρου που «δεν λοξοκοιτάζει, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά» και απαντά στις αιχμές Λοβέρδου για την μη δυνατότητά του να ηγηθεί των μαχών στη βουλή, αφού είναι ευρωβουλευτής, λέγοντας ότι θα τον εκπροσωπήσει κάποιος που απηχεί τις πολιτικές του απόψεις κι ότι «ένα λαϊκό κίνημα δεν χτίζεται μόνο στη Βουλή, χτίζεται στις γειτονιές, στα χωριά, στις πόλεις, μαζί με τους απλούς πολίτες που έχουν κοινές αγωνίες μαζί μας».

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Ζητώ από όλους σας μαζική συμμετοχή και καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία #mazimprosta

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Saturday, December 4, 2021



Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζει ότι στόχος του είναι να γίνει ξανά η παράταξη πλειοψηφική και ισχυρή, ότι έχει έτοιμο κυβερνητικό πρόγραμμα κι ότι μαζί με τα άλλα στελέχη θα εγγυηθούν την ενότητα του χώρου. Ο πρώην πρωθυπουργός προσπάθησε επίσης να απαντήσεις πειστικά στα ερωτήματα και τις αιχμές περί κυβερνητικών συνεργασιών, υπογραμμίζοντας ότι στην παρούσα φάση δεν «βλέπει» συνεργασίες ούτε με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο την μάχη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

«Καμπανάκι» Βρετανών ειδικών για τη μετάλλαξη Omicron, «πλήρως εμβολιασμένοι πάνω από τους μισούς που νόσησαν»

«Βλέπω το μωρό μόνο με κάμερα, μετάνιωσα που δεν εμβολιάστηκα» λέει η 26χρονη που διασωληνώθηκε στον όγδοο μήνα

Στους τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση η αναμνηστική, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης