Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία για την κάλπη - «Μάχη» Ανδρουλάκη, Λοβέρδου, Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία για την κάλπη - «Μάχη» Ανδρουλάκη, Λοβέρδου, Παπανδρέου

Τηλεοπτικές εμφανίσεις και συγκεντρώσεις από τους υποψηφίους – Πόρτα πόρτα για να προσεγγίσουν κάθε φίλο του κόμματος που θέλει να ψηφίσει - Πώς μπαίνουν στην τελική ευθεία και οι Χρηστίδης, Καστανίδης και Γερουλάνος

loverdos-papandreou-androulakis-5
Σε σκληρή κόντρα μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Παπανδρέου εξελίσσεται η προεκλογική μάχη στο ΚΙΝΑΛ, καθώς οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία επιχειρούν να αξιοποιήσουν όλα τα δυνατά τους «όπλα» λίγο πριν από το άνοιγμα της κάλπης.

Μέσα στα τρία 24ωρα, που απομένουν μέχρι τις εκλογές του πρώτου γύρου αυτήν την Κυριακή, φιλοδοξούν ότι θα «συναντήσουν» κάθε εν δυνάμει ψηφοφόρο τους ανά την Ελλάδα- είτε μέσω των συγκεντρώσεων και των τηλεοπτικών εμφανίσεων που έχουν προγραμματίσει, είτε μέσω των στελεχών των επιτελείων τους που συνεχίζουν να παίζουν το σύστημα πόρτα-πόρτα, ώστε να κινητοποιήσουν και τους «αναποφάσιστους του καναπέ». Με την ίδια ένταση μπαίνουν στη μάχη των τριών ημερών και οι κ.κ Χρηστίδης, Καστανίδης και Γερουλάνος οργανώνοντας «αναχώματα» στο «όχι» στη «χαμένη ψήφο»- στο «σύνθημα» που επαναλαμβάνουν τα επιτελεία της τριάδας που προηγείται στα γκάλοπ.

«Το παιχνίδι είναι ανοιχτό, ουδείς γνωρίζει πόσοι και ποιοι θα πάνε τελικώς να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή- άρα ουδείς μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για το δίδυμο του δεύτερου γύρου», τονίζει έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πάντως ότι η μέχρι τώρα ανταπόκριση των μελών και φίλων της παράταξης δείχνει ότι η προσέλευση στις κάλπες της Κυριακής θα φτάσει και ενδεχομένως θα ξεπεράσει τις 212 χιλιάδες κόσμου που ψήφισαν για την ανάδειξη αρχηγού το 2017. Την ίδια ώρα στην Χαριλάου Τρικούπη τρέχουν να κλείσουν κάθε εκκρεμότητα σχετικά με την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας υπενθυμίζοντας στους ενδιαφερόμενους ότι μπορούν να ψηφίσουν σε όποια κάλπη θέλουν- δηλαδή μπορούν να προσέλθουν σε όποιο από τα 840 εκλογικά κέντρα τους διευκολύνει και όχι μόνο κοντά τον τόπο κατοικίας τους.

Με την δική τους καμπάνια οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία σπεύδουν ταυτόχρονα να ενημερώσουν τους πολίτες ότι θα αποφύγουν την αναμονή στις ουρές εφόσον προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα με συμπληρωμένη την φόρμα της αίτησης. Βασικό μέλημα των διοργανωτών είναι η τήρηση των μέτρων λόγω της πανδημίας και η εξασφάλιση ολιγόλεπτης παραμονής στις ουρές πριν την κάλπη. Βέβαια οι προβολείς εξακολουθούν να είναι στραμμένοι στην κινητοποίηση των επιτελείων και στις εκδηλώσεις με ομιλητές τους υποψήφιους για την ηγεσία, που επιλέγουν να ρίξουν αυλαία στην προεκλογική καμπάνια του πρώτου γύρου με καθαρά μηνύματα και διλήμματα για την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ.

kinal-debate-5


Ανάδειξη της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ και υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματος υπόσχεται ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος από την αρχή και σε όλους τους «σταθμούς» της εκστρατείας του επιλέγει την γραμμή των καθαρών μηνυμάτων. Ο κ. Λοβέρδος σπεύδει επίσης να ξεκαθαρίσει ότι εφόσον εκλεγεί η απόφασή του για την προστασία της ενότητας της παράταξης θα επιβεβαιωθεί από την αξιοποίηση των προσώπων στις κρίσιμες θέσεις. Τονίζει ότι θα κάνει «κάθε αναγκαία κίνηση για να αξιοποιηθούν πρόσωπα της παράταξης που αδικήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν»- εννοώντας ότι δεν αποκλείονται κινήσεις με στόχο την συστράτευση στη νέα μάχη κορυφαίων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέος και η Άννα Διαμαντοπούλου. «Ο Ε. Βενιζέλος έχει σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο και μπορεί να έχει στη νέα πορεία μας», είπε άλλωστε πρόσφατα και ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αξιοποίηση κορυφαίων της παράταξης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ACTION24 απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα- δεν απέφυγε όμως να σχολιάσει το ενδεχόμενο να εκλεγεί αρχηγός, υποψήφιος που δεν είναι σήμερα βουλευτής, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πρέπει να είναι κάποιος βουλευτής για να μπορέσει να ηγηθεί της παράταξης. Και, η κοινοβουλευτική ομάδα επιλέγει τον πρόεδρο της και όχι το αντίστροφο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος αφήνοντας εκ νέου αιχμές εναντίον του κ. Ανδρουλάκη σχετικά με την στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου επισκέπτονται με μία μέρα διαφορά τη Θεσσαλονίκη, όπου εξελίσσεται άγρια μάχη μεταξύ των δύο αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου τον οποίο υποστηρίζουν δυνατοί παίκτες στην περιοχή, όπως οι βενιζελικοί, η Εύα Καϊλή κα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στο Βελλίδειο σήμερα το βράδυ, ενώ στον ίδιο χώρο θα κλείσει αύριο την καμπάνια του μέσω εκδηλώσεων ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Ν. Ανδρουλάκης οργανώνει επίσης δυνατό φινάλε με το αυριανό κάλεσμα στη Πάτρα, όπου ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ισχυρές δυνάμεις, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός επενδύει στη διαχρονική απήχησή των παπανδρεϊκών στην Αχαία και ευρύτερα, στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας.

«Να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τους προέδρους μας μεταξύ τους αλλά να τους συγκρίνουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους για να κατανοήσουμε το πολλαπλάσιο έργο που προσέφερε. Και ο Α. Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου και ο Β. Βενιζέλος και η αείμνηστη πρόεδρός μας η Φώφη Γεννηματά, που άφησε παρακαταθήκη ενότητας που θα κρατήσω ισχυρή τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας χθες το βράδυ στην κεντρική ομιλία του στην Αθήνα. «Με ενδιαφέρει η επόμενη μέρα, η ενότητα της παράταξης και το πως θα την κάνουμε ξανά πλειοψηφούσα δύναμη», υποστήριξε μιλώντας στον Αντέννα ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος σε ερώτηση σχετικά με την θέση του κ. Ανδρουλάκη να καταργηθεί η ομοφωνία για τις αποφάσεις στα Ευρωπαϊκά όργανα απάντησε ότι το «το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ένα πατριωτικό κόμμα» κι ότι «το «βέτο ήταν και είναι ένα από τα βασικά μας «όπλα» στην μάχη των διαπραγματεύσεων, όπως έκανε για τα μεσογειακά προγράμματα ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως έκανε ο Κώστας Σημίτης με εμένα υπουργό Εξωτερικών (με την επίκληση του βέτου) και μπήκε η Κύπρος στην Ε.Ε. χωρίς να ανοίξει μύτη…».

Κλείσιμο
Ο Παύλος Γερουλάνος έχει οργανώσει για σήμερα το απόγευμα την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα και δη στο Ωδείο Αθηνών, ενώ πρόγραμμα συγκεντρώσεων και απευθείας επικοινωνίας με τους πολίτες ακολουθούν και οι κ.κ Καστανίδης και Χρηστίδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δείτε πώς θα εφαρμοστεί - Ημερομηνίες, διευκρινίσεις και εξαιρέσεις

Πώς δρούσε το γιγαντιαίο κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια που έβγαλε κέρδη άνω των 5 εκατ. ευρώ

Παρθένα Κουτμερίδου: Τα συγκινητικά μηνύματα στο Facebook για την 38χρονη δικηγόρο - «Τότε όλα ροζ, τώραόλα μαύρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης