Φίλης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Βαρβαρότητα, χαρακτηριστική της μισανθρωπίας της κυβέρνησης τα 100 ευρώ πρόστιμο

Φίλης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Βαρβαρότητα, χαρακτηριστική της μισανθρωπίας της κυβέρνησης τα 100 ευρώ πρόστιμο

«Να ανακαλέσει αμέσως την απαράδεκτη εξαγγελία του ο πρωθυπουργός», λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- «Θα εξαγριώσει πολλούς που δεν έχουν πειστεί ακόμα να εμβολιαστούν, και μαζί και τους συγγενείς τους»

filis-5
«Βαρβαρότητα» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, την απόφαση της κυβέρνησης για πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τις 16 Ιανουαρίου.

Σε δήλωσή του ο κ.Φίλης τονίζει πως η ΝΔ, μετά τους νέους, βάζει στο στόχαστρο και τους ηλικιωμένους. «Πρόκειται για την πιο ακραία, την πιο απάνθρωπη, την πιο αντιδραστική πολιτική επιλογή τον καιρό της πανδημίας, χαρακτηριστική της μισανθρωπίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και απειλεί να μεταδοθεί σαν γάγγραινα χειρότερη από τον ίδιο τον κορονοϊό, σε ολόκληρη την κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Φίλη:


Φαίνεται κάτι προσπαθεί να αποδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ότι ηγείται της χειρότερης κυβέρνησης στη νεότερη ιστορία. Πριν λίγες μέρες έγραφα για την αναγκαιότητα της 3ης δόσης και για τα δωρεάν τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Υποστήριξα επίσης ότι με τη ραγδαία επιδείνωση όλων των δεικτών της πανδημίας πρέπει να σκεφτούμε πλέον «έξω από τα τυπικά», να εξετάσουμε ακόμα και το οικονομικό κίνητρο στους άνω των 65, ένα «bonus» για τον εμβολιασμό, που εξάλλου θα έπιανε διπλά τόπο, αφού θα δινόταν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα επιπλέον βοήθημα στις γιορτές -και θα έσωζε ζωές.

Και τι εξήγγειλε προ ολίγου στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός; Το ακριβώς αντίθετο, «πέναλτι 100€» αντί για «μπόνους» στους άνω των 65 που δεν θα έχουν εμβολιαστεί από τις 16 Ιανουαρίου 2022 και μετά! Περικοπή της σύνταξης στην πράξη, και μάλιστα κάθε μήνα!


Πρόκειται για την πιο ακραία, την πιο απάνθρωπη, την πιο αντιδραστική πολιτική επιλογή τον καιρό της πανδημίας, χαρακτηριστική της μισανθρωπίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και απειλεί να μεταδοθεί σαν γάγγραινα χειρότερη από τον ίδιο τον κορονοϊό, σε ολόκληρη την κοινωνία. Επιπλέον, θα έχει περιορισμένο αποτέλεσμα ενώ θα εξαγριώσει πολλούς που δεν έχουν πειστεί ακόμα να εμβολιαστούν, και μαζί και τους συγγενείς τους. Την αντιεμβολιαστική δημαγωγία θα βοηθήσει, όχι τη δημόσια υγεία. Τώρα χρειάζεται πανστρατιά πειθούς για τον εμβολιασμό και όχι αυταρχισμός. Όχι επιχείρηση ενοχοποίησης των ηλικιωμένων, όπως πέρσι είχαν μπει στο στόχαστρο οι νέοι στις πλατείες. Να πάνε οι γιατροί πόρτα πόρτα, να μιλήσουν οι ιερείς στις εκκλησίες, να ενημερωθούν τα παιδιά στα σχολεία κι από κει οι οικογένειες.

Να ανακαλέσει αμέσως την απαράδεκτη εξαγγελία του ο πρωθυπουργός. Πριν τελειώσει η μέρα, όπως είχε υποχρεωθεί να κάνει μέσα σε κατακραυγή, όταν προ μηνών είχε εξαγγείλει τον διπλασιασμό των προστίμων. Ζούμε σε κοινωνία όχι σε ζούγκλα. Και όρθιοι, ως κοινωνία, θα βγούμε από την πανδημία. Θα παραμείνουμε άνθρωποι απέναντι στη βαρβαρότητα που επιδιώκουν να μας επιβάλουν.

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης


Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό ως αυτουργό της υγειονομικής καταστροφής και του καταλογίζει πανικό σημειώνοντας πως «μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες».

«Αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες.

Αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί.

Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης».

Ειδήσεις σήμερα:

Ραγδαία αύξηση στον αριθμό των παιδιών που ζητούν ψυχιατρική βοήθεια στην Γερμανία

Στάθης Αγγελόπουλος: Προτιμώ να πεθάνω από κορωνοϊό, παρά να κάνω το εμβόλιο

Επιδεινώθηκε η υγεία του Μητροπολίτη Κοσμά που νοσεί από κορωνοϊό - Αρνείται να εισαχθεί σε νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης