Δείτε τον πίνακα της Κομισιόν με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στις χώρες της ΕΕ

Δείτε τον πίνακα της Κομισιόν με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στις χώρες της ΕΕ

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα – Οι πρωταθλητές και οι ουραγοί της ΕΕ

emvoliasmos
Την αποτελεσματικότητα των εμβολίων δείχνει ξεκάθαρα το γράφημα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως όσο αυξάνονται το ποσοστά εμβολιασμού μειώνονται   εντυπωσιακά οι θάνατοι από την Covid-19. 

Από την Ιρλανδία,την Πορτογαλία και την Μάλτα, τα τρία κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού (93% και 92% και 92% αντίστοιχα) και τους λιγότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών (15, 10 και….0), μέχρι την Ρουμανία και τη Βουλγαρία όπου οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι 43% στην πρώτη και μόλις 29%, καταγράφοντας 267 νεκρούς και 325 αντίστοιχα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει στοιχείων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), παρουσιάζει την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή τα εμβόλια μειώνουν εκθετικά τους θανάτους και αποτελούν το βασικό μας όπλο κατά της πανδημίας.


pinakaskomision


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 17η θέση ανάμεσα τα κράτη - μέλη της ΕΕ στο ποσοστό εμβολιασμού (72%) και τον Νοέμβριο κατέγραψε 75 νεκρούς ανά εκατομμύριο πολιτών.

Τα πρώτα πέντε κράτη - μέλη με τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών και τους χαμηλότερους θανάτους είναι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Δανία και το Βέλγιο, ενώ αντίθετα αυτά με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών και τους περισσότερους θανάτους είναι η Κροατία, η Σλοβακία , η Ρουμανία και η Βουλγαρία.





Ειδήσεις σήμερα:

Αρνητές γονείς απαγορεύουν στα πέντε παιδιά τους να πάνε στο σχολείο στη Μαγνησία


Ανησυχεί ο ΠΟΥ για 700.000 επιπλέον νεκρούς στην Ευρώπη μέχρι την άνοιξη


«Μην με αφήσεις ποτέ» είναι ο τίτλος του βίντεο της Lacta και της Διοτίμα για τις δολοφονίες γυναικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης