Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Επιστολή στην ΕΡΤ θα στείλουν οι εκπρόσωποι των πέντε υποψηφίων για το debate

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Επιστολή στην ΕΡΤ θα στείλουν οι εκπρόσωποι των πέντε υποψηφίων για το debate

Ανάμεσα στα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ προέκυψε η διαφωνία αν η επιτροπή είναι η αρμόδια να αποφασίσει για την διεξαγωγή του debate ενώ προχώρησαν και σε ψηφοφορία η οποία έληξε με ισοπαλία (8-8)

kinal_1
Μαραθώνια ήταν η σημερινή συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ, της αρμόδιας επιτροπής για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής. Τελικά, έγινε χωρίς την συμμετοχή των εκπροσώπων των υποψηφίων για την ηγεσία, που έχουν οριστεί για την διεξαγωγή των debate. Υπήρξε όμως συνεννόηση μεταξύ των πέντε εκπροσώπων (σ.σ. Ανδρουλάκη, Λοβέρδου, Γερουλάνου, Καστανίδη και Χρηστίδη) ώστε να διασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία.

Ανάμεσα στα μέλη προέκυψε η διαφωνία αν η επιτροπή είναι η αρμόδια να αποφασίσει για την διεξαγωγή του debate. Προχώρησαν και σε ψηφοφορία η οποία έληξε με ισοπαλία (8-8).

Πάντως, οι πέντε εκπρόσωποι (Β. Τσόγκας, Σ. Καρανικόλας, Μ. Λούπης, Α. Σαπρανίδης, Ν. Μπήλιος) είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν κανονικά στη διεξαγωγή των debate, δυο στον πρώτο γύρο και ένα στον δεύτερο, στην ΕΡΤ αλλά και στην ΕΡΤ3. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, θα σταλεί επιστολή προς τη δημόσια τηλεόραση, που θα εκφράζεται η πρόθεση να γίνει το debate στα πρότυπα του 2017.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, η εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου, Έφη Χαλάτση, είχε εκφράσει τη διαφωνία της στη διεξαγωγή των τηλεμαχιών. Πρότεινε να γίνουν ψηφιακά, ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε από τους υπόλοιπους.

Ο Σπύρος Καρανικόλας, σε δήλωση του με αιχμή τονίζει ότι «προτείναμε τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, όπως αυτή είχε καθοριστεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής Αλιβιζάτου. Στην τότε διαδικασία, είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία της. Σήμερα όμως, η πλευρά του κ. Παπανδρέου αρνήθηκε εκείνο που η ίδια είχε συμφωνήσει το 2017. Όποιος δεν θέλει το διάλογο ή διστάζει μπροστά στα θέματά του, τον απαξιώνει και τον τορπιλίζει. Αυτό όμως δεν βοηθά την παράταξή μας».


Ειδήσεις σήμερα:

Γυναίκα πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν άνδρα στο Χαλάνδρι

Στο σκαμνί ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Κόλαφος η πρόταση του εισαγγελέα για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, «βασανιστικός ο θάνατος της Καρολάιν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης