Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Ομόφωνη εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή , που συνεδριάζει στις 3 Οκτωβρίου για τις αποφάσεις, από την  αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας και τήρησης καταστατικού του κόμματος

gennimata-loverdos-androulakis3_2
Στις 5 και - εφ' όσον χρειαστεί δεύτερος γύρος - στις 12 Δεκεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ανοικτή εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, μετά από την ομόφωνη  εισήγηση στην οποία κατέληξε η αρμόδια κομματική Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ). 

Όπως είναι γνωστό, στην Επιτροπή μετέχουν στελέχη που αναφέρονται εσωκομματικά στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά και στον ευρωβουλευτή Νίκο  Ανδρουλάκη, ενώ δεν συμμετέχουν στελέχη της επιρροής του Ανδρέα Λοβέρδου και του Χάρη Καστανίδη. 

Σε κάθε περίπτωση, η εισήγηση της Επιτροπής αναμένεται  περάσει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία - μιας και όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν ότι απαιτείται χρόνος προκειμένου να οργανωθεί η εκλογή με όρους αξιοπιστίας.  Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις. 

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συλλογές υπογραφών για τους υποψήφιους, ώστε η υποψηφιότητα τους να ειναι έγκυρη. Σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής, απαιτείται να συγκεντρώσουν ο κάθε ένας 5.000 υπογραφές , ή το 30%  της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που απαρτίζεται από 270 μέλη. Η καταληκτική ημερομηνία που θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις υπογραφές ειναι στις 10 Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η παράταση 1-2 ημερών αν χρειαστει. 

Παρότι η εισήγηση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ηταν ομόφωνη, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΔΕΚΑΠ υπήρξαν δυο διαφωνίες που εκφράστηκαν. Αυτές αφορούσαν την σύνθεση της νομαρχιακής επιτροπής συντονισμού και την διαμόρφωση του ποσού συμμετοχής των ψηφισάντων.



Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Στέλνει €94 εκατ. σε 20 κράτη-μέλη για την αγορά τεστ - Ανάμεσά τους Ελλάδα και Κύπρος

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στην οδό Μητροπόλεως - Τον έπιασαν με καλάσνικοφ

Για πρώτη φορά δύο διεμφυλικοί υποψήφιοι μπαίνουν στη Μπούντεσταγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης