Με Ελύτη σχολιάζει την αποφυλάκιση Πατέλη ο Τσίπρας

Με Ελύτη σχολιάζει την αποφυλάκιση Πατέλη ο Τσίπρας

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατέλης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

tsipras-5
Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης αποφυλακίζεται και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή μέσω των social media.

Χρησιμοποιώντας μία φράση του Οδυσσέα Ελύτη σημειώνει: «Κι ούτε μια μέρα, μια στιγμή στον τόπο αυτόν, που να μη γίνεται άδικο και φονικό κανένα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«7/10/20. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πυρηνάρχης Πατέλης καταδικάζεται σε 122 μήνες φυλάκισης.
18/10/21. Αφήνεται ελεύθερος με αναστολή. «Κι ούτε μια μέρα, μια στιγμή στον τόπο αυτόν, που να μη γίνεται άδικο και φονικό κανένα.» Οδ. Ελύτης», γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατέλης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Πατέλη επικαλέστηκε στο δικαστήριο ψυχολογικά θέματα του παιδιού του και προσκόμισε ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

Της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, είχε προηγηθεί η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος πρότεινε την αποφυλάκισή του Γ. Πατέλη, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί πεθαίνουν νέοι άνθρωποι από κορωνοϊό - Τι δείχνουν τα ποσοστά

Ντόρα Μπακογιάννη: Ξεκινά ανοσοθεραπεία - «Βροχή» συμπαράστασης στη μάχη με τον καρκίνο

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου - «Κανένας λόγος ανησυχίας», λένε οι σεισμολόγοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης