Οικονόμου για Ελπιδοφόρο: Κυβέρνηση και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πρέπει να είναι στην ίδια πλευρά

Οικονόμου για Ελπιδοφόρο: Κυβέρνηση και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πρέπει να είναι στην ίδια πλευρά

«Το να είσαι, τώρα, με τον Αρχηγό ενός Κράτους που δεν αναγνωρίζεται στην ίδια εκδήλωση, θα μπορούσε και να αποφευχθεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Δείτε βίντεο

oikonomou_Ts
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την πορεία της πανδημίας και την οικονομία μίλησε εμεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «τουρκικού σπιτιού» στη Νέα Υόρκη παρουσία Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, είπε πως «υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν εκεί. Νομίζω πως ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε. Και όλοι καταλάβαμε. Ήταν πάρα πολύ καθαρά τα μηνύματα. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μία διευκρινιστική δήλωση, που νομίζω ότι ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν».

«Το να είσαι, τώρα, με τον Αρχηγό ενός Κράτους που δεν αναγνωρίζεται στην ίδια εκδήλωση, θα μπορούσε και να αποφευχθεί», συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής.

Συνέχισε δε λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, δεν μπορεί παρά να είναι στην ίδια πλευρά. «Δεν υπάρχει αμφιβολία, παρά τα όσα ατυχή πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Επειδή το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού άλλαξε, δεν ξέρω αν θα πάει στο 'Ground Zero'. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν το επιτρέπει το πρόγραμμά του να το επισκεφθεί, αλλά νομίζω ότι θα υπάρξει μια συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cehwlcm6q801-sf)

Όπως είπε «έχουμε δει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν αυτούς τους κύκλους αντιδράσεων από την πλευρά της Τουρκίας και από την πλευρά του Τούρκου Προέδρου. Αυτό που έχει καταφέρει η ελληνική εξωτερική πολιτική τα δύο τελευταία χρόνια είναι να κινείται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε η χώρα να μην κινδυνεύει να εγκλωβίζεται σε αιφνιδιαστικά ή σε επώδυνα διλήμματα. Έχουμε ξεκάθαρες παραμέτρους. H εξωτερική μας πολιτική βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας. Έχουμε εκπέμψει πάρα πολύ καθαρά αυτά τα μηνύματα παντού, διεθνώς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους συμμάχους μας, στους μεγάλους παίκτες της περιοχής, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως δεν υπήρξε κάποιο αίτημα για συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο. «Από κανέναν δίαυλο δεν υπήρξε. Ούτε από το Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε από τα διπλωματικά γραφεία των δύο ηγετών. Υπήρξε αυτή η αποστροφή της δήλωσης, του Τούρκου Προέδρου, όταν έφευγε από την Άγκυρα. Ήταν απολύτως σαφές ότι δεν συνέπιπτε το πρόγραμμα του κ. Ερντογάν και του κ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη» σημείωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεμβολίαστοι στο δημόσιο: 300 ευρώ πρόστιμο αν δεν κάνουν τεστ

Έγκλημα στην Ρόδο: Συγκλονιστική μαρτυρία από πρώην σύντροφο του 40χρονου - Ξύλο, κάμερες και παρακολουθήσεις

«Πονοκέφαλος» για τον Τζο Μπάιντεν: E-mails «καίνε» τον γιο του, Χάντερ - Οι προμήθειες εκατομμυρίων που ζητούσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης