Σκέρτσος για εστίαση: Δεν θα εφαρμοστεί αυταρχικό πρωτόκολλο υγείας που θα οδηγήσει σε απολύσεις

Σκέρτσος για εστίαση: Δεν θα εφαρμοστεί αυταρχικό πρωτόκολλο υγείας που θα οδηγήσει σε απολύσεις

«Η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τους κανόνες κοινωνικής ειρήνης και ευταξίας» είπε - Έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν ένα στα πέντε ανήλικα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, δηλαδή 150.000 παιδιά

estiasi-5
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Τετάρτης, αυτή την στιγμή στην χώρα μας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την είσοδο στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης είναι από τα πιο αυστηρά που έχουν υιοθετήσει χώρες της Ευρώπης.

Αναφορικά με το γεγονός πως ενώ όλοι οι πελάτες σε κλειστούς χώρους στην εστίαση πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ενώ την ίδια ώρα δεν ισχύει το ίδιο για τους εργαζόμενους, ο κ. Σκέρτσος απέρριψε το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας λέγοντας χαρακτηριστικά πως στους χώρους εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ένα αυταρχικό πρωτόκολλο υγείας που θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, στόχος της κυβέρνησης ήταν να φέρει ισορροπημένα μετρά που σέβονται τα ανθρωπινά δικαιώματα και παράλληλα προστατεύουν τη δημόσια υγεία τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τους κανόνες κοινωνικής ειρήνης και ευταξίας.

Για την πορεία του εμβολιασμού

Παράλληλα ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι ο στόχος είναι να εμβολιαστούν οι 600.000 πολίτες άνω των 60 που δεν το έχουν πράξει, λέγοντας ότι αυτοί κινδυνεύουν από την πανδημία και όχι τα παιδιά. Μάλιστα ανέφερε ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν κινδυνεύουν από τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε επίσης ότι έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν ένα στα πέντε ανήλικα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, δηλαδή 150.000 παιδιά.

Κλείσιμο
Τόνισε επιπλέον ότι τα 2/3 της κοινωνίας έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο και το 1/3 είτε το σκέφτεται είτε αρνείται και η κυβέρνηση θέλει να πείσει αυτούς που το σκέφτονται, λέγοντας ότι η πανδημία αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους και η εκστρατεία πειθούς αφορά κυρίως τους πολίτες άνω των 60.

Σημείωσε ότι έχουν εμβολιαστεί 6,3 εκατ. πολίτες και έχει νοσήσει 1-1,5 εκατομμύριο. Όπως είπε στόχος είναι να έχουν φυσική ή τεχνητή ανοσία 8-8,5 εκατομμύρια πολίτες. Όσον αφορά στη θέση της χώρας μας επεσήμανε ότι είναι καλύτερα από την ανατολική Ευρώπη αλλά λίγο χειρότερα από τη δυτική.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιασμός: Τρίτη δόση και στους υγειονομικούς - Ρεκόρ στα τεστ για να ελεγχθεί η πανδημία

Επίθεση με βιτριόλι: Αρχίζει σήμερα η δίκη - Αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της κατέστρεψε πρόσωπο και σώμα η Ιωάννα

Ληστεία σε τράπεζα: Ψάχνουν αντιεξουσιαστή - Υπήρχε και τσιλιαδόρος στη Μητροπόλεως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης