Μητσοτάκης: Η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση - Κάνουμε το καλύτερο δυνατό

Μητσοτάκης: Η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση - Κάνουμε το καλύτερο δυνατό

«Είναι σημαντικό να προστατευσουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής - Καταλαβαίνω τον θυμό για τις περιουσίες που χάνονται - Οσοι πολίτες είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τη φωτιά να γνωρίζουν ότι θα αποζημιωθούν» αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του

228264220_10158474432777725_3975925841435258596_n
«Η χώρα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση, με πολλαπλές μεγάλες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός ο οποίος συνεχάρη τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ακόμα ότι οι φωτιές είναι αποτέλεσμα ενός καύσωνα ο οποίος μπαίνει πια στη δεύτερη εβδομάδα του. «Η μάχη συνεχίζεται. Αύριο περιμένουμε μία ακόμα πιο δύσκολη μέρα καθώς θα έχουμε ενισχυμένους ανέμους» προσθέτει ο πρωθυπουργός και σημειώνει:

«Θέλω να ευχαριστήσω όχι μόνο τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά τους εθελοντές μας, αλλά και τους πολίτες της Ηλείας, οι οποίοι πραγματικά αγωνίστηκαν σε απόλυτη συνεργασία με τις κρατικές δυνάμεις για να περιορίσουν- στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό- τις μεγάλες ζημιές από αυτήν την καταστροφική πυρκαγιά. Είναι πολύ σημαντικό ότι μπορούμε πια και κάνουμε οργανωμένες εκκενώσεις ώστε να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό, την ανθρώπινη ζωή. Φυσικά αυτές οι εκκενώσεις δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη συνεννόηση και τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. Γι’ αυτό και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όμως καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό και την αγανάκτηση πολιτών οι οποίοι έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Έχουμε πια ένα νομοθετημένο πλαίσιο για κρατική αρωγή, που σημαίνει ότι όσοι πολίτες είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τη φωτιά να γνωρίζουν ότι θα αποζημιωθούν, όπως θα αποζημιωθούν και οι παραγωγοί μας, είτε για την σοδειά τους είτε για κατεστραμμένα δέντρα.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως έχουμε ήδη εξασφαλίσει μέσα από το επόμενο ΕΣΠΑ, πόρους που πλησιάζουν τα 2 δισ. ευρώ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας που έχει πότε υλοποιηθεί στη χώρα. Και αυτοί οι πόροι θα επενδυθούν με συνετό τρόπο για να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών».

Κλείσιμο




Ειδήσεις σήμερα:

Εκρηκτικό κοκτέιλ καπνού και καύσωνα για τις επόμενες ημέρες - Τι πρέπει να προσέξετε

Κορωνοϊός: Ο 15Αύγουστος θα αλλάξει τον χάρτη των κρουσμάτων – Το καλό και το κακό σενάριο

Ιταλία: Ζητεί για ακόμη μια φορά ανακατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης