Πελώνη: Ανοικτό να επανέλθουν οι μάσκες - Δεν μπορεί μια μερίδα δύσπιστων να κρατάει πίσω την υπόλοιπη κοινωνία και οικονομία

Πελώνη: Ανοικτό να επανέλθουν οι μάσκες - Δεν μπορεί μια μερίδα δύσπιστων να κρατάει πίσω την υπόλοιπη κοινωνία και οικονομία

Ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων - Προβληματισμός λόγω της μετάλλαξης Δέλτα στην κυβέρνηση - Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για επιστροφή της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος

MASKES_2
Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα για επιστροφή της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους άφησε η Αριστοτελία Πελώνη, αφού όπως τόνισε «όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα δεδομένα» όσον αφορά την πορεία της πανδημίας και την χρήση των μέτρων. Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη σημασία των εμβολιασμών αλλά και της χρήσης των self test για τον περιορισμό της πανδημίας και την αποτροπή νέας έξαρσης, και τόνισε ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται αυστηρότερα πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους.

«Τις τελευταίες ημέρες, ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ταυτόχρονα, η εμφάνιση της μετάλλαξης «Δ» -που αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων- προκαλεί προβληματισμό. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι του νέου στελέχους, είναι εξαιρετικά υψηλή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις των ενηλίκων για την μετακίνησή τους στα νησιά ανέφερε τα εξής, για τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα: «Υστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, οι μετακινήσεις ενήλικων προς τα νησιά θα γίνονται, από σήμερα, μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό PCR των τελευταίων 72 ωρών ή αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών. Εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση και όσοι μετακινούνται μεταξύ νησιών που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με κοντινά νησιά. Αποτελεσματική απάντηση, ωστόσο, στη νέα μετάλλαξη αποτελεί μόνο ο εμβολιασμός, καθώς οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία πιστοποιούν ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, ενώ οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μόνη λύση για την αποτροπή εξάρσεων και την αποφυγή νέων μεταλλάξεων, είναι ο εμβολιασμός».

Αναφορικά με τη σημασία του εμβολιασμού, η κυρία Πελώνη υπογράμμισε πως «τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων: Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές. Ήδη έχουν γίνει περισσότεροι από 8.700.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 3.960.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την δήλωση του υπουργού ανάπτυξης, ο οποίος είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» εάν τον χειμώνα έρθει ένα νέο κύμα πανδημίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Γεωργιάδης αναφερόταν στο σενάριο που απευχόμαστε όλοι, εκείνο δηλαδή της νέας έξαρσης. «Όλη η προσπάθεια που γίνεται ειναι να χτίσουμε το τοίχος ανοσίας το ταχύτερο...«Δεν μπορεί η κοινωνία και η οικονομία να μείνει για πάντα κλειστή και δεν μπορεί ένα κομμάτι της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με δυσπιστία το εμβόλιο παρότι βλέπει την αποτελεσματικότητά του και τα στοιχεία ως προς αυτό να κρατάει πίσω όλη την υπόλοιπη κοινωνία και την κοινωνία», ανέφερε η κυρία Πελώνη.

Αναφορικά με την αλλαγή υγειονομικού χάρτη για την οποία είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι θα γίνει με βάση τις ανάγκες και με γνωμοδότηση ειδικής επιτροπής.

Το έργο της κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια

«Την Τετάρτη 7 Ιουλίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις εκλογές που οδήγησαν στη συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Στο διάστημα αυτό η χώρα αντιμετώπισε σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις, προώθησε τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ανέκτησε την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο, έχτισε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμη για ένα άλμα δυναμικής και δίκαιης ανάπτυξης. Στο ίδιο αυτό διάστημα ψηφίστηκαν 193 νόμοι που εισάγουν προοδευτικές, θεσμικές και αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κλείσιμο
Και συνέχισε: «η κυβέρνηση τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δρομολόγησε τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική ξεκινώντας από τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσουν και άλλες».

Όπως αναλυτικά είπε η κ. Πελώνη «έχουν ήδη μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων, ο φόρος μερισμάτων, ο εισαγωγικός συντελεστής για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στα ακριβά φάρμακα για σοβαρές ασθένειες καθώς και στα πέντε νησιά που φιλοξενούν δομές αιτούντων άσυλο, για όσο υπάρχουν αυτές. Έχει ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες καθώς και η επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές και του φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων ενώ θεσπίστηκε χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα.

Παράλληλα, για τη στήριξη της οικογένειας και των πιο αδύναμων:

Αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για κάθε προστατευόμενο τέκνο

Χορηγείται επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ

Μειώθηκε ο ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυξήθηκε και χορηγείται σε 800.000 συμπολίτες μας και

Απαλλάξαμε από την εισφορά αλληλεγγύης τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%»

Στη συνέχεια η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας στο ΕΣΥ «με τριπλασιασμό των ΜΕΘ, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έγκαιρη προμήθεια υλικού ενώ οργάνωσε και εφαρμόζει υποδειγματική επιχείρηση εμβολιασμού».



Δείτε βίντεο: Πελώνη: Δεν μπορεί μια μερίδα δύσπιστων να κρατάει πίσω την υπόλοιπη κοινωνία και οικονομία
Πελώνη: Δεν μπορεί μια μερίδα δύσπιστων να κρατάει πίσω την υπόλοιπη κοινωνία και οικονομία


Ειδήσεις σήμερα:

Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού ο 49χρονος «ArtFreak» - Μαζί του ο Αναγνωστόπουλος και ο βιτριολιστής της Μονής Πετράκη

ΕΚΠΑ: Λιγότερο μολυσματικοί οι εμβολιασμένοι κατά της Covid σε σχέση με τους ανεμβολίαστους

Φωτιά στη Χιόνα Αχαΐας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης