Κίνημα Αλλαγής: Απορρίπτει ξανά το νέο «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα

Κίνημα Αλλαγής: Απορρίπτει ξανά το νέο «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει πολύ συχνά επικλήσεις προς τη Τρικούπη, θέλοντας να προετοιμάσει το έδαφος για την κάλπη της απλής αναλογικής

Fofi
Το στοίχημα του Κέντρου είναι βασικός στόχος και των τριών βασικών κομμάτων, δηλαδή, της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Κινήματος Αλλαγής. Την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του κόμματος, απηύθυνε ένα γενικό κάλεσμα για συμπόρευση των Προοδευτικών Δυνάμεων, στρίβοντας αριστερά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει πολύ συχνά επικλήσεις προς τη Τρικούπη, θέλοντας να προετοιμάσει το έδαφος για την κάλπη της απλής αναλογικής.

Η Τρικούπη όμως, έχει διαφορετική οπτική. Όπως σχολιάζουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά στο protothema.gr, η θέση τους απέναντι σε οποιαδήποτε πρόσκληση συνεργασίας είναι πάγια. «Αδιαπραγμάτευτη, αυτόνομη, δική μας πορεία», υπογραμμίζουν. Η στάση αυτή, φαίνεται ότι έχει απήχηση και στη βάση του κόμματος που δεν επιθυμεί οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, επισημαίνουν με νόημα πως, «ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που με τη συγκυβέρνηση του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες έδειξε στους πολίτες ότι δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη. Εμείς πιστεύουμε στην προοδευτική διακυβέρνηση με σχέδιο για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και απαραίτητο όρο την αλλαγή συσχετισμών ισχύος στον πολιτικό χάρτη». «Δεν μας αφορούν τέτοιες προσκλήσεις», καταλήγουν.

Άλλα στελέχη της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, με σκληρή αντισύριζα ρητορική, σχολιάζουν αιχμηρά πως «στις επισκέψεις του στις Βρυξέλλες, προσπαθεί παραπλανήσει ότι με την απλή αναλογική θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση». Όπως υποστηρίζουν, ο Αλέξης Τσίπρας, «ελπίζει ότι το ΠΑΣΟΚ, θα απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, καθώς φοβάται πως αν αποκτηθεί δυναμική και φτάσουμε σε διψήφια ποσοστά εκείνος θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση».

Το Κίνημα Αλλαγής, βρίσκεται ένα βήμα πριν την προεκλογική περίοδο. Ο Σεπτέμβριος θεωρείται ορόσημο για τις εσωκομματικές διαδικασίες. Η αυτονομία του κόμματος είναι στην ατζέντα όλων των υποψηφίων. Όλες οι πλευρές, συμφωνούν ότι στόχος είναι η ενδυνάμωση του κόμματος και όλοι απορρίπτουν οποιαδήποτε συνεργασία είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, η Τρικούπη, έρχεται σε επαφή με παλιά στελέχη που έχουν απογοητευτεί από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες «επιστροφές», ενώ το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκδήλωση για την «Ποιότητα της Δημοκρατίας», στην οποία θα συμμετέχει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Στη συζήτηση αυτή, είναι καλεσμένοι ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος αλλά και ο πρώην υπουργός, Γιάννης Πανούσης. Η παρουσία τους ενισχύει τα σενάρια που λένε ότι παλιά στελέχη αλλά και απογοητευμένα από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κοιτούν προς την πόρτα της Τρικούπη.





Ειδήσεις σήμερα:

Κλοπή στην πινακοθήκη: Το... βαθύ λαρύγγι που οδήγησε την ΕΛΑΣ στον «ελαιοχρωματιστή»

Μύκονος: Ο Μπαπέ, η Ψαρού on fire και τα μεταλλαγμένα τζιπ των 150.000 ευρώ

Πυρκαγιές: Νεκροί, καταστροφές και χιλιάδες εκτάσεις καμένης γης σε Κύπρο και Κεφαλονιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης