Ανδρουλάκης για φωτιά στην Κύπρο: Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη

Ανδρουλάκης για φωτιά στην Κύπρο: Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη

Το σχόλιο του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής για το RescEU 

androulakiss

Την ενεργοποίηση του RescEU, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο. Όπως ορίζει η απόφαση, τα πιο κοντινά κράτη, Ελλάδα και Ιταλία, έστειλαν πυροσβεστικά αεροπλάνα ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, που είχε εισηγηθεί το RescEU στο Ευρωκοινοβούλιο, σε ανάρτηση του στο facebook τονίζει μεταξύ άλλων «μόλις δύο μήνες μετά την υπογραφή της νέας Απόφασης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, που εισηγήθηκα εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βλέπουμε την ενεργοποίησή του από την Κύπρο, ώστε να συνδράμει στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς που καίει το νησί».

Προσθέτει πως, «ήδη 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα από Ελλάδα και Ιταλία, που αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής δεξαμενής #rescEU, βρίσκονται στο νησί. Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη, γιατί κανένα κράτος δεν πρέπει να μένει αβοήθητο αυτές τις δύσκολες ώρες».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Protothema.gr είχε τονίσει πως «ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας δημιουργήθηκε το 2013, όμως φάνηκε ανεπαρκής τόσο στις μεγάλες πυρκαγιές του '17 στην Πορτογαλία όσο και στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018. Με σημαντικές πρωτοβουλίες Ευρωπαίων Αξιωματούχων αποφασίστηκε η αναβάθμιση του ενώ έως τώρα λειτουργούσε σε εθελοντικό πλαίσιο. Αυτό όμως πλέον αλλάζει και έτσι όλες οι χώρες θα συμμετέχουν υποχρεωτικά ενώ οι πιο «κοντινές» θα είναι εκείνες που θα συνδράμουν άμεσα στην πρόκληση που θα αντιμετωπίζει το κράτος μέλος».



Ειδήσεις σήμερα:

Αποκαλύψεις της Parisien για την εθνική Γαλλίας: Γκρίνιες, κόντρες και ρατσιστικά επεισόδια


Φωτιά στην Κεφαλονιά: Στάχτη πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους - Κάηκαν στάβλοι με ζώα


Τεράστιες ουρές στο Σύνταγμα για ένα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ ενόψει των νέων μέτρων από αύριο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης