ΚΙΝΑΛ: «Πράσινη» εβδομάδα με δράσεις για το περιβάλλον

ΚΙΝΑΛ: «Πράσινη» εβδομάδα με δράσεις για το περιβάλλον

«Μπες στο Κλίμα» το μότο της εβδομάδας

kinal
Με μότο «Μπες στο Κλίμα» ξεκινάει η εβδομάδα για το Κίνημα Αλλαγής που αφιερώνει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου στην ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή. Η εβδομάδα αυτή δεν είναι τυχαία, αφού στις 5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η Τρικούπη, μήνες τώρα ετοίμαζε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες και έχει ήδη καταθέσει ενώ παραμένει ψηλά στην πολιτική των στελεχών αλλά και της ίδιας της προέδρου, Φώφης Γεννηματά η λεγόμενη «πράσινη ατζέντα». Υπενθυμίζεται πως πριν το Πάσχα η κ. Γεννηματά είχε στείλει επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός νέου Κλιματικού Νόμου. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε κάνει δεκτή την πρόταση της κ. Γεννηματά.

Τα στελέχη της Τρικούπη, σημειώνουν σε κάθε ευκαιρία, πως το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα που εισήγαγε στην ελληνική πολιτική το θέμα του Περιβάλλοντος. Επιπλέον, παρατηρείται πως τα συγγενικά Ευρωπαϊκά κόμματα δίνουν ιδιαίτερο βάρος στα θέματα αυτά, κερδίζοντας και τις νεαρότερες ηλικίες. Τη Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά σε Συνέντευξη Τύπου θα μιλήσει για το νέο δίκτυο του κόμματος, «Πράσινος Κόσμος» ενώ την παρουσίαση θα κάνει η Γραμματέας του Δικτύου Νίκη Φούντα.

Τη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, ο Τομέας Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Κινήματος Αλλαγής αλλά και η νεολαία του κόμματος θα καθαρίσουν το πάρκο στο Πεδίον του Άρεως. Τη Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες Κλιματικής και Κοινωνικής Καινοτομίας». Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής, Υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κινήματος Αλλαγής. Θα συντονίζει ο Χάρης Δούκας, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ/Γραμματέας Τομέα Ενέργειας. Θα μιλήσουν οι Γιώργος Στάμτσης, Dr.-Ing. Παραγωγός ΑΠΕ και ακτινιδίων, Αλίς Κοροβέση, Γεν. Διευθύντρια ΙΝΖΕΒ, Φιλότας Νιάρχος, Υπεύθυνος Δράσεων We4All, Χρήστος Βρεττός, Ενεργειακή Κοινότητα HYPERION, Μαρία Παπαθεοδώρου, Κλιματική Ακτιβίστρια, Fridays for Future Greece, Χρήστος Στεφανάτος, EV Loader startup.
Επίσης, θα παρέμβει ο Γιώργος Αποστολόπουλος, Γραμματέας Περιβάλλοντος Κινήματος Αλλαγής.


Την Πέμπτη 3 Ιουνίου η Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφθεί το ο Περιβαλλοντικό μουσείο Φολόης. Και επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στην θέση Φυτώριο με πρωτοβουλία του Δικτύου «Πράσινος Κόσμος». Την ίδια μέρα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Regional Growth Conference (εφημερίδα Πελοπόννησος) στην Πάτρα με θέμα New Green Deal.

Κλείσιμο
Τέλος, το Σάββατο 5 Ιουνίου, η κ. Γεννηματά θα επισκεφθεί τον Δήμο Κερατσινίου/Δραπετσώνας (Πολυχώρος Λιπασμάτων) εκεί θα παρουσιάσει την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τον «Βιώσιμο Μετασχηματισμό της Περιοχής». Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν ο Δήμαρχος και φορείς της περιοχής.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιά στο Σχιστό: Συνελήφθη άνδρας για πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια - Δείτε βίντεο

Πετρούπολη: Πέτρες σε Δημοτικό πετούσαν οι δυο ανήλικοι που με το ΙΧ του πατέρα τους έκαναν «τρελή πορεία»

Ανοίγουν από αύριο τα γυμναστήρια - Υποχρεωτική η διπλή μάσκα και τα self test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης