Υπουργείο Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αλλά ζητά... την υποχρεωτική εφαρμογή του

Υπουργείο Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αλλά ζητά... την υποχρεωτική εφαρμογή του

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων ενώ την καταγγέλλει

syriza-ergasiaka-684
Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας εγκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση της στο θέμα του νομοσχεδίου για τα εργασιακά αφού όπως διερωτάται, «είναι κατά ή υπέρ της διευθέτησης εργασίας;».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δύο μόλις ώρες μετά τη χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά, η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και οι βουλευτές Βαρδάκης και Νοτοπούλου με κοινοβουλευτική αναφορά ζητούν από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να κηρύξει ως υποχρεωτική την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων η οποία προβλέπει διευθέτηση εργασίας.

Ασκώντας κριτική, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ με το ένα χέρι ξιφουλκεί κατά της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, επειδή δήθεν καταργεί το 8ωρο και με το άλλο «πιέζει για την εφαρμογή της. Από τη μια συμφωνεί με την εργασία τις Κυριακές και αργίες και από την άλλη κόπτεται για εξάντληση των εργαζόμενων που δήθεν θα επιφέρει το νομοσχέδιο».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

Δεν πέρασαν ούτε δύο ώρες από τη χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά όπου ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση για δήθεν κατάργηση του 8ώρου με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ της διευθέτησης του χρόνου εργασίας!
Δεν είναι αστείο!

Η αρμόδια τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξενογιαννακοπούλου μαζί με τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη και Κατερίνα Νοτοπούλου με κοινοβουλευτική αναφορά ζητούν από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να κηρύξει ως υποχρεωτική την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων η οποία προβλέπει διευθέτηση εργασίας.

Συγκεκριμένα:

1. Το άρθρο 4 παράγραφος 1 της εν λόγω Σύμβασης, η οποία είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΜΕΔ (https://www.omed.gr/sites/default/files/RythmiseisEtosKeimeno/ΠΚ2-2021.pdf) προβλέπει ότι κατά τη θερινή και τη χειμερινή τουριστική περίοδο (1η Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου – 15 Φεβρουαρίου), εφόσον η πληρότητα του ξενοδοχείου υπερβαίνει το 70 %, οι εργαζόμενοι επιτρέπεται να εργάζονται πέραν του 5θήμερου και κατά τις ημέρες ανάπαυσής τους, τις Κυριακές και τις αργίες.

2. Το άρθρο 4 παράγραφος 2 της ίδιας Σύμβασης επαναλαμβάνει τη ρύθμιση της ΣΣΕ του 2013 (βρίσκεται επίσης στην ιστοσελίδα του ΟΜΕΔ https://www.omed.gr/sites/default/files/RythmiseisEtosKeimeno/ΠΚ-14-13x.pdf ) σύμφωνα με την οποία:

«Οι επιχειρήσεις που αναφέρονται στην παρούσα επιτρέπεται να απασχολήσουν τους μισθωτούς, πέραν του ανωτάτου ορίου της ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας και μέχρι μία (1) ώρα ημερησίως, χωρίς να καταβάλουν πρόσθετη αμοιβή εξ αιτίας αυτής της υπέρβασης, υπό την προϋπόθεση ότι ο μέσος όρος των ωρών εβδομαδιαίας εργασίας υπολογιζόμενος επί περιόδου οκτώ (8) το πολύ εβδομάδων, δεν υπερβαίνει τον αριθμό των 40 ωρών εργασίας». Πρόκειται για κλασικό παράδειγμα εφαρμογής του συστήματος της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, όπως ισχύει από το 1990 και επεκτείνεται με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο στις περιπτώσεις που θα το ζητήσει ο εργαζόμενος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το ένα χέρι ξιφουλκεί κατά της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, επειδή δήθεν καταργεί το 8ωρο και με το άλλο μας πιέζει για την εφαρμογή της. Από τη μια συμφωνεί με την εργασία τις Κυριακές και αργίες και από την άλλη κόπτεται για εξάντληση των εργαζόμενων που δήθεν θα επιφέρει το νομοσχέδιο.

Όλο αυτό δεν είναι πολιτική υποκρισία, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Οι άνθρωποι έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα και την πολιτική εξαπάτηση δεύτερη φύση.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαι τόσο μεγάλος όσο ο μπαμπάς σου;»: Viral το βίντεο με το «φλερτ» του 51χρονου «Τσάντλερ» με 19χρονη

Μέση Ανατολή: Κατάρ, Τουρκία και Ιράν τάσσονται υπέρ της έναρξης συνομιλιών

Σε Ακρόπολη, Φάληρο και Ν. Σμύρνη είχε «ξαναχτυπήσει» ο 22χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης