Χατζηδάκης: Ψεύτες χωρίς χαλινάρι όσοι μιλούν για κατάργηση του 8ώρου

Χατζηδάκης: Ψεύτες χωρίς χαλινάρι όσοι μιλούν για κατάργηση του 8ώρου

«Παντελώς άσχετοι όσοι τα λένε» - Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ειδικό άρθρο το οποίο θα κατοχυρώνει ακόμη μια φορά το οκτάωρο, τόνισε

kostis_xatzidakis-7458
Σκληρή επίθεση κατά των επικριτών του νομοσχεδίου για τα εργασιακά και όσων κάνουν λόγο για κατάργηση του 8ώρου, έκανε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, είπε πως «αυτοί που μιλούν για επερχόμενη κατάργηση του οκταώρου ξεχνούν ότι είμαστε κράτος-μέλος της ΕΕ». Όπως σημείωσε ο υπουργός, «ακόμα και να ήθελε μια κυβέρνηση να καταργήσει το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, δεν μπορεί να το κάνει γιατί υπάρχει ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης».

Είπε δε χαρακτηριστικά πως «όσοι τα λένε ή είναι παντελώς άσχετοι ή είναι ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι». Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ειδικό άρθρο το οποίο θα κατοχυρώνει ακόμη μια φορά το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε, όλη η συζήτηση γίνεται για το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, που είναι νόμος ο οποίος ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και τον οποίο, όπως σχολίασε συγκεκριμένα «πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον άγγιξε».

Ειδήσεις σήμερα: 

Άνοιγμα Πολιτισμού: Τι θα αποφασίσουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι για συναυλίες, θέατρα και μουσεία

Αναστολές Μαΐου: Ποιοι κλάδοι μένουν εκτός και για ποιους ισχύουν αυστηρά κριτήρια -Δείτε τους νέους ΚΑΔ

Lockdown: Οδηγός άρσης των μέτρων – Οι ημερομηνίες για παραλίες, σχολεία και Πολιτισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης