Κυπριακό - Κομισιόν: Προσηλωμένη η ΕΕ στην εξεύρεση λύσης, σε συμφωνία με τις αποφάσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό - Κομισιόν: Προσηλωμένη η ΕΕ στην εξεύρεση λύσης, σε συμφωνία με τις αποφάσεις του ΟΗΕ

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η ΕΕ «παραμένει έτοιμη να παίξει ενεργό ρόλο στην στήριξη των διαπραγματεύσεων συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ενός εκπροσώπου» - Μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει πρόσκληση για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη της επόμενης εβδομάδας

komision
Πλήρως προσηλωμένη παραμένει η ΕΕ στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, σε συμφωνία και με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, ενόψει και της πενταμερούς διάσκεψης την επόμενη εβδομάδα.

«Η ΕΕ καλωσορίζει τις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και ότι η ΕΕ παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης, σε συμφωνία με τις σχετικές αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη «παραμένει έτοιμη να παίξει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ενός εκπροσώπου στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ».

Μέχρι στιγμής, η ΕΕ δεν έχει λάβει πρόσκληση για συμμετοχή στις συνομιλίες της Γενεύης από τον ΟΗΕ, που έχει την ευθύνη για την αποστολή των προσκλήσεων. Ωστόσο, ο Πίτερ Στάνο ανέφερε ότι η ΕΕ παραμένει έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο και να υποστηρίξει αυτή την διαδικασία.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Με το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» αγκαλιάζουμε το Περιβάλλον

Αθηναγόρας (ΘΕΜΑ 104.6): Οι λειτουργίες τη Μ. Εβδομάδα θα ξεκινούν νωρίς - Έχουμε εντολή να γίνουν όλα σύντομα

Πελώνη: Επεκτείνεται το ωράριο εμβολιασμού έως τις 10 το βράδυ - Έρχονται ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των ηλικιών 40-49
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης