Προανακριτική για Παππά: Τα €3 εκατ. δόθηκαν από τους Χούρι στον Καλογρίτσα για το ΣΥΡΙΖΑ channel, κατέθεσε μάρτυρας

Προανακριτική για Παππά: Τα €3 εκατ. δόθηκαν από τους Χούρι στον Καλογρίτσα για το ΣΥΡΙΖΑ channel, κατέθεσε μάρτυρας

Τι κατέθεσε ο Χρήστος Νικολάου, ανώτατο στέλεχος της εταιρείας του Χρήστου Καλογρίτσα - Χαρακτήρισε εικονική την σύμβαση μεταξύ «CCC» και «Τοξότη» - Η συνάντηση με τον Νίκο Παππά στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα το 2016 - ΝΔ: Ψέματα δίχως τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ

proanakritiki_pappas
Με την εξέταση του κ. Χρήστου Νικολάου, υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας «Τοξότης Α.Ε» συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα, συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Ο μάρτυρας είναι πολιτικός μηχανικός, στενός συνεργάτης του κ. Χρήστου Καλογρίτσα και υπεύθυνος της εταιρείας για τα έργα στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νικολάου υποστήριξε ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε «εξαιρετικές σχέσεις» με τον κ. Νίκο Παππά και πως το σχέδιο δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού είχε την αποδοχή της κυβέρνησης. Ο ίδιος φέρεται να ανέφερε στα μέλη της προανακριτικής πως γνώρισε τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε γεύμα που οργάνωσε στην κατοικία του ο γνωστός εργολάβος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι διημείφθη ο εξής διάλογος:

Θ. Πλεύρης: Ο κ. Καλογρίτσας σας είπε εάν στο κανάλι ενεπλάκη η κυβέρνηση;

Μάρτυρας: Μου είπε οτι θα γινόταν με την αποδοχή της.

Θ. Πλεύρης: Σας ειπε ο κ. Καλογρίτσας εάν είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον κ. Παππά;

Μάρτυρας: Δεν χρειαζόταν να μου το πει διότι τον είχα γνωρίσει σπίτι του κ. Καλογρίτσα, Χριστούγεννα ή Πάσχα.

Θ. Πλεύρης: Όταν ήταν υπουργός;

Μάρτυρας: Ναι, το 2016 μάλλον Πάσχα γιατί ήμασταν έξω. Είχε και άλλους καλεσμένους. Περίπου 50 άτομα. Ήταν ο μόνος πολιτικός εαν θυμάμαι. Οι σχέσεις τους ήταν πολύ καλές.

Σε άλλο σημείο ειπώθηκαν τα εξής:

Β. Κεγκέρογλου: Υπήρχαν άλλοι υπουργοί σε εκείνη την συνάντηση

Μάρτυρας:  Όχι, μόνο η σύζυγος του κ. Σπίρτζη με τον οποίο ήταν κουμπάροι

Β. Κεγκέρογλου: Είδατε πολιτικούς ή εκπροσώπους άλλων κομμάτων

Μάρτυρας: Όχι

Πέραν αυτών, ο κ. Νικολάου υποστήριξε ότι η σύμβαση μεταξύ της Τοξότης και της κατασκευαστικής εταιρείας CCC των Χούρι ήταν εικονική και πρόσθεσε ότι συμμετείχε σε συνάντηση των δύο πλευρών προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας. «Η σύμβαση μεταξύ τους ηταν εικονική και τα 3 εκατ. δόθηκαν για τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό» φέρεται να είπε.

Κελέτσης: Αν το έργο ήταν τεχνικό, θα είχατε κληθεί απο τον Καλογρίτσα;

Μάρτυρας: Αν ήταν τεχνικό θα το ήξερα, θα με είχε καλέσει ο Καλογρίτσας ως μηχανικό. Δεν με κάλεσε γιατί το έργο δεν ήταν τεχνικό, αφορούσε την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.

Σε άλλο σημείο ο κ. Νικολάου φέρεται να είπε: «Δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο. Κατέληξα πολύ σύντομα στην πλασματικότητα της σύμβασης. Δεν υπήρχε τεχνική περιγραφή του έργου. Δεν υπήρχε τίποτα. Αν δείτε τις διαδικασίες δημοπράτησης ενος τέτοιου μεγάλου έργου ύψους 45 εκατ ευρώ απαιτούνται 150 σχέδια και 2000 σελίδες. Εδώ δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν... ό,τι προαιρείστε».

Να σημειωθεί ότι πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μια παραλλαγμένη εκδοχή των όσων είπε ο μάρτυρας για την κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα με την συμμετοχή του κ. Παππά, υποστηρίζοντας ότι έγινε τον Δεκέμβριο του 2016, μετά τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών παρουσία 200 καλεσμένων λόγω της ονομαστικής εορτής του οικοδεσπότη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο μάρτυρας επανήλθε στο θέμα της εορτής που έγινε στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα και απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Διονύση Καλαματιανού είπε ότι μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο κουμπάρος του οικοδεσπότη Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Επόμενος μάρτυρας ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του κ. Νικολάου ολοκληρώθηκε ενώ επόμενο όνομα στην λίστα μαρτύρων είναι του κ. Χρήστου Καλογρίτσα.

Η εξέταση του γνωστού εργολάβου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την Μ. Τετάρτη). Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα είχε αρχικά προγραμματιστεί για χθες Τρίτη, ωστόσο ζήτησε 8ήμερη αναβολή για λόγους υγείας.

ΝΔ: Ψέματα δίχως τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πήγες της ΝΔ, σχολιάζοντας τις νέες αποκαλύψεις που προέκυψαν στην προανακριτική επιτροπή από την κατάθεση του κ. Χρήστου Νικολάου, στενού συνεργάτη του κ. Καλογρίτσα αναφέρουν: «Το 2016 λιγο πριν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο μάρτυρας κ. Νικολαου επιβεβαίωσε ότι ο μοναδικός πολιτικός που βρέθηκε ως προσκεκλημένος στο σπίτι του κ Καλογριτσα, ήταν ο κ. Νίκος Παππάς. Επιβεβαίωσε έτσι τις άριστες σχέσεις Παππά Καλογριτσα λιγο πριν το διαγωνισμό. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε επίσης ότι είχε αναγνωρίσει και άλλα πολιτικά πρόσωπα σε παλαιότερα καλέσματα. Συνεπώς, το 2016 η πρόσκληση είχε όνομα και επώνυμο Νικος Παππάς».

Νωρίτερα πηγές από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «φαρσοκωμωδία»: «Ο μάρτυρας και συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, Χρήστος Νικολάου, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και ότι στις συναντήσεις της CCC με Καλογρίτσα, όπου ο ίδιος μετείχε, δεν έγινε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Χρήστος Καλογρίτσας όσο και η CCC έχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη οφειλής 3 εκατ. ευρώ από τον εργολάβο προς τη λιβανέζικη εταιρεία, καθώς και την υποχρέωση επιστροφής του ποσού αυτού. Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε αποδειχθεί από το συμφωνητικό που κατέθεσε στην επιτροπή ο Κυριάκος Τόμπρας. Ο συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον Νίκο Παππά, τον οποίον όπως είπε έχει δει μία και μοναδική φορά σε κοινωνική εκδήλωση. Πρόκειται για εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από τότε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καλό Πάσχα σε όλους».

Ειδήσεις σήμερα:

Έλληνες στην Ινδία: Δεν υπάρχουν κρεβάτια με οξυγόνο! Δεν βγαίνουμε από το σπίτι

«Ελευθερία» και για άτομα ηλικίας 30-49 χρόνων τη Μεγάλη Εβδομάδα - Πότε ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού

Με «καμπάνα» δισεκατομμυρίων κινδυνεύει το TikTok - Γιατί κατηγορείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης