Δημοσκόπηση Alco: Με 13,6 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Με 13,6 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ικανοποίηση των πολιτών για το πρόγραμμα εμβολιασμών - Η πλειοψηφία ζητά να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα - Κόπωση από τα συνεχιζόμενα περιοριστικά μέτρα

kalpi34
Προβάδισμα 13,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της ALCO που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.



Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 37,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8% παρουσιάζοντας πολύ μικρές διαφορές σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.
Κλείσιμο
ALCO_10

Το ποσοστό εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παραμένουν υψηλά, στο 43%, σε μεγάλη απόσταση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται στο 23%.
ALCO_09

Σε υψηλά επίπεδα (55%) παραμένει η ικανοποίηση των πολιτών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών.
ALCO_03

Την ίδια ώρα, όμως, ένας στους δύο (51%) εκφράζει δυσαρέσκεια για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία και η πλειοψηφία (64%) θεωρεί ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης.
ALCO_01
ALCO_02

Διάχυτη διαφαίνεται η επιθυμία των πολιτών να ξανανοίξουν δραστηριότητες μετά τους πολύμηνους περιορισμούς. Οι περισσότεροι πολίτες συμφωνούν με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, όπως και των Λυκείων με τη χρήση self test. To 62% εξάλλου επιθυμεί να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα.

ALCO_04
ALCO_05
ALCO_06


Τέλος, το 56% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

ALCO_07
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
 

Ειδήσεις σήμερα: 

Σταθερά πρώτο το Ισραήλ στους εμβολιασμούς - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η πτώση του Βωβού: Στο σφυρί άλλα 88 ακίνητα της «γυάλινης αυτοκρατορίας»

Συνελήφθη ξανά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη ο Θέμης Αδαμαντίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης