Γεροβασίλη (ΘΕΜΑ 104,6): Ο κ. Βορίδης εμπαίζει με πυροτέχνημα τους απόδημους

Γεροβασίλη (ΘΕΜΑ 104,6): Ο κ. Βορίδης εμπαίζει με πυροτέχνημα τους απόδημους

«Την πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού την είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών» τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

gerovasili
Για «κουτοπονηριά» του Μάκη Βορίδη, έκανε λόγο η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για την ψήφο των αποδήμων, προσθέτοντας ότι οι αλλαγές που φέρνει ο υπουργός στο σχετικό νόμο είναι πυροτέχνημα για εντυπωσιασμό. Σχετικά με την επίκληση από πλευράς του κ. Βορίδη για την ανάγκη συναίνεσης, σημείωσε ότι ήταν εκείνος που έχει δηλώσει ότι δεν θα ανεχθεί να ξανακυβερνήσει η αριστερά.


Η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι δεν άνοιξε η κ. Τζάκρη το ζήτημα, αλλά αντιθέτως τη ρύθμιση αυτή είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 21 Μαρτίου με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων της Λατινικής Αμερική. Έκανε λόγο για εμπαιγμό των Ελλήνων του εξωτερικού, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Επιπλέον, όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, δεν μπορεί να αποφασίζει για τη ζωή του Έλληνα πολίτη ένας Έλληνας, που δεν έχει σχέση με την ελληνική πραγματικότητα για το πώς για παράδειγμα θα πάρει τη σύνταξη του.

Ταυτόχρονα, η πρώην υπουργός σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία αναιρεί τον εαυτό της. «Φέρνει μια ρύθμιση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη», όπως τόνισε προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πουθενά αυτό το εκλογικό σύστημα». Ενώ, υπογράμμισε ότι τον προηγούμενο χρόνο, ο προκάτοχος του Μάκη Βορίδη, κ. Θεοδωρικάκος είχε συγκεντρώσει διακομματικά τη στήριξη της πρότασης για τη ψήφο των αποδήμων και είχε ψηφιστεί από όλα τα κόμματα εκτός του ΜΕΡΑ25. Αναρωτήθηκε μάλιστα τι άλλαξε εκ τότε για τη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι την πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, όπως είπε, ήταν στα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Από Παρασκευή ανοίγει σταδιακά ο τουρισμός - Τι είναι το «πείραμα» των Ολλανδών στη Ρόδο

Γαύδος: H μοιραία πτώση στο γκρεμό, η κατάθεση του 40χρονου και η βοήθεια από την Κρήτη που άργησε να έρθει

Ποια φάρμακα μειώνουν τα αντισώματα των mRNA εμβολίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης