Κακλαμάνης (ΘΕΜΑ 104.6): Πρέπει να σταματήσει η πολυφωνία από υπουργούς και ειδικούς για την πανδημία

Κακλαμάνης (ΘΕΜΑ 104.6): Πρέπει να σταματήσει η πολυφωνία από υπουργούς και ειδικούς για την πανδημία

«Στρατηγικό πολιτικό λάθος το να εκμεταλλεύεται κάποιος την πανδημία», είπε ο πρώην υπουργός 

kaklamanis47618
Για την επιδημιολογική επιτήρηση, για το πώς θα μπορέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αντέξουν τα νοσοκομεία τη μεγάλη πίεση μέσα στo μήνα Απρίλιο, καθώς και για τους εμβολιασμούς, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Α’ αντιπρόεδρος της Bουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης, ο ίδιος δίνει τεράστια σημασία στο να υπάρξει μία φωνή εκ μέρους των ειδικών έγκριτων ιατρών, τους οποίους όπως επεσήμανε γνωρίζει επειδή είναι συνάδελφοι του, προσθέτοντας ότι τον έχει στενοχωρήσει ότι λαμβάνεται μία απόφαση κατά πλειοψηφία, απόφαση η οποία θα πρέπει να υποστηρίζεται απ' όλους, το να βγαίνει όποιος μειοψηφεί να λέει την άποψη του, το μόνο που προσφέρεται είναι σύγχυση στον απλό πολίτη.

Ταυτόχρονα, επικαλέστηκε δήλωση του πρωθυπουργού πως πρέπει να σταματήσει και η πολυφωνία σε ό,τι αφορά την πανδημία εκ μέρους των υπουργών «βγαίνει ένας υπουργός κι αντί να μιλά για το υπουργείο του, μιλά για την πανδημία, πολλές φορές δε, τρεις-τέσσερις υπουργοί που βγαίνουν την ημέρα τουλάχιστον λένε μεταξύ τους αντιφατικά πράγματα, αυτό είναι κάτι που στον απλό πολίτη, ακόμα και σε μένα που είμαι γιατρός κάθομαι και προβληματίζομαι και λέω τελικά τι θα ισχύσει ή που είναι το δίκιο, άρα πρέπει να γίνει ένας συντονισμός στην ενημέρωση από τον κόσμο, ιδιαίτερα που σήμερα ανοίγουν και τα Λύκεια,πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, όλοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες, ώστε να ανοίξουν με τη μικρότερη δυνατή επιδημιολογική επιβάρυνση, αν αυτή υπάρξει, διότι εγώ, αν ακολουθηθούν οι οδηγίες, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει», είπε χαρακτηριστικά.

Για το κομμάτι των νοσοκομείων, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει μία ανάσα στις μονάδες εντατικής θεραπείας, γιατί θα προστεθούν 51 κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας, πράγματι το σύστημα πιέζεται, σημείωσε, αλλά αντέχει κατά την άποψη του, με κάποιες ενδεχομένως μικρές «παράπλευρες» απώλειες, όπου υπάρχουν παντού σε όλο τον κόσμο, είπε ο κ.Κακλαμάνης.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι από τη στιγμή που υπάρχει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, δεν βλέπει το λόγο, ούτε ως γιατρός ο ίδιος, να βγαίνει και να δίνει δημόσια οδηγίες, παρά μόνο η πρόεδρος χρειάζεται να επικοινωνεί την τελική θέση, κυρίως όπως είπε, για το θέμα που έχει προκύψει σαν απόρροια του «ευρωχάους» στα εμβόλια.

Ο ίδιος, ανέφερε πως εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Pfizer, μέλη της οικογένειας του αναμένουν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca αυτή την εβδομάδα, με τη δική του παρότρυνση, όπως σημείωσε, να πάνε να το κάνουν, κάνοντας παράλληλα έκκληση σε όλο τον κόσμο, γιατί τα ποσοστά εμβολιασμού, όπως είπε, παρόλο το σύστημα που έχει στηθεί είναι πρωτοφανές για την Ελλάδα, όπως το χαρακτήρισε, δεν είναι το επιθυμητό, θα μπορούσε να είναι περισσότερο με βάση τα πόσα εμβόλια έχουμε.

Κλείσιμο
Ορθή, χαρακτήρισε τέλος, την απόφαση εμβολιασμού μικρότερων ηλικιών με τα κενά που προκύπτουν από όσους δεν εμβολιάζονται με το AstraZeneca, επισημαίνοντας πως το εμβόλιο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κορωνοϊου.

Κατέληξε πως προσυπογράφει και ο ίδιος την έκκληση του πρωθυπουργού το να πηγαίνει ο κόσμος να εμβολιάζεται χωρίς να φοβάται, χαρακτηρίζοντας στρατηγικό πολιτικό λάθος το να εκμεταλλεύεται κάποιος την πανδημία για να κερδίσει ψήφους, απαντώντας παράλληλα σε ερώτηση για τη στάση της αντιπολίτευσης.








Ειδήσεις σήμερα: 

Τριμελής σπείρα «χτυπούσε» εξοχικά στην Αιγιαλεία

Lockdown: Σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη - Τι συζητείται για το Πάσχα

Θεσσαλονίκη: Μπούκαρε σε σπίτι για να κλέψει... και τον πήρε ο ύπνος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης