Εισαγωγές στα νοσοκομεία: Νέο αρνητικό ρεκόρ - Κυρίαρχη η βρετανική μετάλλαξη

Εισαγωγές στα νοσοκομεία: Νέο αρνητικό ρεκόρ - Κυρίαρχη η βρετανική μετάλλαξη

Πιέζεται πολύ το σύστημα υγείας στη βόρεια Ελλάδα με 1.350 νοσηλευόμενους

meth
Με «μαύρο φόντο» το νέο ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία - το περασμένο 24ωρο εισήχθησαν άλλοι 620 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19- καθώς και εκείνο των διασωληνωμένων - εκτινάχθηκαν σε μία ημέρα από τους 749 στους 776- συνεχίζεται η δύσκολη επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Παράλληλα, τα μεταλλαγμένα στελέχη «σαρώνουν» με το βρετανικό στέλεχος να κυριαρχεί - έχουν εντοπιστεί από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους 4.084 βρετανικές μεταλλάξεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ η πλειονότητα των 59 κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης συγκεντρώνονται στη Θεσσαλονίκη.

Στο επιβαρυμένο αυτό πλαίσιο θα γίνει ακόμη μία συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σήμερα, με βασικό θέμα συζήτησης το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις πολύ «κόκκινες» περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί η πιθανότητα να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα από την ερχόμενη Δευτέρα στις προαναφερθείσες περιοχές με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ωστόσο, το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό και τα νοσοκομεία τόσο της Μακεδονίας όσο και της Αχαίας έχουν αρχίσει να πιέζονται ασφυκτικά. Στη Θεσσαλονίκη χθες εντοπίστηκαν 435 νέες μολύνσεις, στην Αχαΐα 117 και στην Κοζάνη 52. Στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της τελευταίας οι ασθενείς ανέρχονταν χθες βράδυ στους 64, με τους 7 να είναι εισαγωγές του περασμένου 24ωρου.

xartis8_4


Κλείσιμο
Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ήταν περισσότερες από 70. Σταθερά οι μισοί ασθενεις που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας είναι σε εκείνα της Θεσσαλονίκης - χθες οι νοσηλευόμενοι έφθασαν τους 1.350 στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η πλειονότητα των 191 διαςωληνωμένων ήταν επίσης στα νοσοκομεία της μητροπολιτικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Αλλά και στην Αχαία η εικόνα παράμενε ίδια - αι μελανή. Στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας οι νοσηλευόμενοι ηταν 250 ενώ καταγράφηκαν χθες άλλες 19 εισαγωγές.

Η Αττική βρέθηκε για ακόμη μία ημέρα στο επίκεντρο της πανδημίας, με 1.578 νέα περιστατικά, τα 435 από τα οποία στο κέντρο της Αθήνας, τα 245 στον Πειραιά και τα 246 στο δυτικό τομέα Αθηνών. Συνολικά σε όλη την Ελλάδα καταγράφηκαν 3.228 νέα κρούσματα, που προέκυψαν από 58.456 τεστ. Σημειωτέον πως τα χθεσινά κρούσματα είναι ελαφρώς πιο μειωμένα σε σύγκριση με την προηγούμενη Πέμπτη (είχαν καταγραφεί 3.491 κρούσματα).

Στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου εισήχθησαν από το βράδυ της Τετάρτης ως το βράδυ της Πέμπτης 308 ασθενείς. Συνολικά, σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 2.111 ασθενείς και αλλοι 414 είναι διασωληνωμένοι εντός ή εκτός Μονάδων, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).


Ειδήσεις σήμερα 

Το «θαύμα» της Βρετανίας: Πώς πέτυχε την «ανοσία της αγέλης» σε 4 μήνες 

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου στην Κυπαρισσία - Σκληρές εικόνες 

ΗΠΑ: Τα πρώτα μέτρα Μπάιντεν για τον περιορισμό των πυροβόλων όπλων και την οπλοκατοχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης