Σκέρτσος: Αρχές Απριλίου «ανοίγουν» λιανεμπόριο - εκπαίδευση, ακολουθεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Σκέρτσος: Αρχές Απριλίου «ανοίγουν» λιανεμπόριο - εκπαίδευση, ακολουθεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Με τους εμβολιασμούς, τα self tests και με σύμμαχο τον καιρό μπορούμε να μιλάμε για ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης χωρίς να απεμπολούμε τα μέτρα προστασίας ανέφερε απόψε ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

katastimatamain
Τα μέτρα που λάβαμε εδώ κι έναν χρόνο τοποθέτησαν την Ελλάδα σε καλύτερη θέση συγκριτικά με άλλες χώρες τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει έχουν αποφέρει αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι υπάρχει πίεση αλλά πρέπει να κοιτάμε και την επόμενη μέρα “διότι λήγει η χειμερινή περίοδος που λόγω του κρύου τα μέτρα έπρεπε να είναι πιο αυστηρά, μπαίνουμε στην άνοιξη με σύμμαχο τον καιρό κι έχουμε και δυο ακόμα συμμάχους: τον εμβολιασμό του πληθυσμού που θέτει μια ασπίδα προστασίας, το λεγόμενο τείχος ανοσίας στους ηλικιωμένους και ευάλωτους και ταυτόχρονα θα έχουμε και πολύ περισσότερα μαζικά οικιακά τεστ”.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ca97iocxsvox-se)


Είπε ότι αυτή είναι μια πρόσθετη, συμπληρωματική στρατηγική που μας δίνει πλέον η τεχνολογία και σημείωσε ότι θα παρέχεται ένα δωρεάν τεστ σε κάθε πολίτη της χώρας, σε όλη την επικράτεια από τις αρχές Απριλίου ενώ θα είναι διαθέσιμο μέσω των φαρμακείων ώστε να μπορούν οι πολίτες να κάνουν αυτοδιάγνωση με τρόπο εύκολο και με οδηγίες που θα τους δοθούν μέσα από σποτ, το διαδίκτυο και έντυπα.

“Με αυτά τα όπλα πλέον μπορούμε να μιλάμε -κι αυτό το έχει ενστερνιστεί και η επιτροπή των ειδικών- για ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης χωρίς να απεμπολούμε τα μέτρα προστασίας”.

Κλείσιμο
Σχετικά με τις ημερομηνίες του ανοίγματος ο κ. Σκέρτσος είπε ότι στα μέσα της εβδομάδας θα υπάρξει μια συνεδρίαση με την επιτροπή των ειδικών. “Εγινε ήδη μια προσυζήτηση την Παρασκευή όπου παρουσιάσαμε αναλυτικά το πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία του οικιακού τεστ, που πιστεύουμε ότι θα δώσει μία σημαντική ενίσχυση στη διαδικασία του εντοπισμού και της ιχνηλάτησης των θετικών κρουσμάτων -κυρίως των ασυμπτωματικών κρουσμάτων- εντοπίζοντας πιο εύκολα εκείνους που νοσούν αλλά δεν το γνωρίζουν, συνεπώς μέσα στην εβδομάδα θα συζητήσουμε τις ημερομηνίες. Τοποθετούμε για τις αρχές Απριλίου την επανέναρξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων με προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και την εκπαίδευση κι από εκεί και πέρα, στα μέσα Απριλίου, και στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

“Ο κόσμος έχει ανάγκη την κοινωνικοποίηση, αυτό πρέπει να γίνει με πολύ πιο οργανωμένο τρόπο από αυτό που γίνεται σήμερα, άρα η περίοδος των περιορισμών ως προς τις διαδημοτικές μετακινήσεις πρέπει να σταματήσει και να πάμε σε μια οργανωμένη πλέον και με τάξη διαδικασία εξόδου των ανθρώπων με τη βοήθεια και του καλού καιρού σε εξωτερικούς χώρους’ είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ιταλός υπουργός Υγείας: Το «ψηφιακό πράσινο πάσο» είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε

Εικόνες εποχών... προ κορωνοϊού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Για βόλτα οι Αθηναίοι στη «σκιά» της Ακρόπολης (φωτογραφίες)

Στους 23 οι νεκροί από την κατάρρευση της δεκαώροφης πολυκατοικίας στο Κάιρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης