Κώτσηρας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η ισότητα των φύλων αποτελεί βασικό δημοκρατικό πρόταγμα

Κώτσηρας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η ισότητα των φύλων αποτελεί βασικό δημοκρατικό πρόταγμα

Το κίνημα #metoo επαναπροσδιορίζει τις κοινωνικές προτεραιότητες και μας κινητοποιεί θεσμικά στον απόλυτο βαθμό, τονίζει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης 

5216736
«Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, αποτελώντας την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης» επισημαίνει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας σε σημερινό μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στο μήνυμα του ο κ. Κώτσηρας αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται φέτος σε ιδιαίτερες συνθήκες. Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, αποτελώντας την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Η ισότητα των φύλων αποτελεί βασικό δημοκρατικό πρόταγμα. Η εξάλειψη των ανισοτήτων είναι μια πρόκληση που μας αφορά όλους.

Επίσης, το κίνημα #metoo επαναπροσδιορίζει τις κοινωνικές προτεραιότητες και μας κινητοποιεί θεσμικά στον απόλυτο βαθμό. Η Πολιτεία συμβάλλει στην χάραξη και εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών για την επίτευξη των κοινών στόχων και την πραγματική ενίσχυση του πολυεπίπεδου ρόλου της γυναίκας».

Ειδήσεις σήμερα:

Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα:  «Κατέρρευσα, έφθασα στην άκρη του γκρεμού. Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Oι ελληνικές ρίζες της δυναστείας Ντασό η οποία ελέγχει τον κολοσσό που κατασκευάζει τα Rafale

Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης