«Εκαψε» τον Τσουκάτο ο πρώην συνεργάτης του Γιώργος Γενναίος

«Εκαψε» τον Τσουκάτο ο πρώην συνεργάτης του Γιώργος Γενναίος

«Ο κ. Τσουκάτος μου μίλησε για διευκόλυνση και συγκεκριμένα για διακομματική μεταφορά χρημάτων από κομματικές οργανώσεις του εξωτερικού στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη... Οταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κατάλαβα ότι δεν ισχύουν αυτά που μου είπε και ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη Siemens». Αυτό φέρεται να υποστήριξε σε γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου ο κ. Γιώργος Γενναίος, πρώην στενός συνεργάτης του κ

«Εκαψε» τον Τσουκάτο ο πρώην συνεργάτης του Γιώργος Γενναίος

«Ο κ. Τσουκάτος μου μίλησε για διευκόλυνση και συγκεκριμένα για διακομματική μεταφορά χρημάτων από κομματικές οργανώσεις του εξωτερικού στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη... Οταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κατάλαβα ότι δεν ισχύουν αυτά που μου είπε και ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη Siemens». Αυτό φέρεται να υποστήριξε σε γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου ο κ. Γιώργος Γενναίος, πρώην στενός συνεργάτης του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου. Ο κ. Γενναίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος, καθώς εμφανίζεται ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος των εφτά τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους είχε μοιραστεί το ένα εκατ. γερμανικά μάρκα, όταν «έφυγε» από τον λογαριασμό τον οποίο είχε ανοίξει ο επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Πιταούλης «σε εξυπηρέτηση Στ. Βίου». 

Ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Τσουκάτου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραπτό υπόμνημά του ότι ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ του ζήτησε διακριτικότητα «προς αποφυγή σκανδάλου» και προκειμένου να μη φανεί ότι το κόμμα χρηματοδοτήθηκε από το εξωτερικό. 

Οσον αφορά στην παράδοση των χρημάτων στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γενναίος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο ίδιος παρέδωσε χρήματα στον κ. Τσουκάτο μόνο μία φορά, ενώ τις άλλες τα πήγαινε στο γραφείο του κ. Βίου, διότι οι σχέσεις του με τον κ. Τσουκάτου είχαν ψυχραθεί. 

Εν τω μεταξύ, προθεσμία έως τη Δευτέρα πήρε από τον κ. Αθανασίου ο κ. Αλ. Λέντζας, τον οποίο κατονομάζει στο υπόμνημά του ο χρηματιστής κ. Σάββας Γιαννακάκης που φέρεται να είναι αποδέκτης των εμβασμάτων που κατέληξαν στον λογαριασμό του χρηματιστή κ. Αθανάσιου Ράμμου και τους εταιρικούς λογαριασμούς του κ. Βασίλη Τυρογαλά. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννακάκης φέρεται να υποστηρίζει ότι παρέδωσε τα χρήματα αυτά σε ρευστό στον κ. Λέντζα, νόμιμο δικαιούχο της υπεράκτιας εταιρείας Fairways, από την οποία κινήθηκαν «μαύρα χρήματα» από τα ταμεία της Siemens. Η εν λόγω εταιρεία μαζί με την Placid Blue Corporation φέρονται να ελέγχονται από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens στην Ελλάδα.

Κλείσιμο

Αυτή την ώρα κατάθεση στον κ. Αθανασίου δίνει ο κ. Καρατζάς, επιχειρησιακός σύμβουλος του κ. Γιώργου Τρεπεκλή. Η κλήτευσή του αφορά στο σκέλος εκείνο της υπόθεσης με τη εμπλοκή της αμερικάνικης εταιρείας SAIC, υπεργολάβου της Siemens στην προμήθεια του C4I.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης