Γιώργο, αλλάζεις ή βουλιάζεις

Στις 2,3 μονάδες και όλο μικραίνει η διαφορά με Ν.Δ.  Εκρηξη οργής για τους πρωτοκλασάτους υπουργούς

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την κοινωνική αποσύνθεση που επέρχεται μέρα με την ημέρα, πλήττουν καίρια τον πρωθυπουργό και βασικούς υπουργούς του. Δημοσκόπηση της ALCO, που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ», δείχνει ότι, για πρώτη φορά από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνηση εξαντλεί τις αντοχές της και χρειάζεται επειγόντως να διορθώσει την πορεία της.


Iδιαίτερα αρνητικό είναι το κλίμα για την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, με τάσεις περαιτέρω επιδείνωσης. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης απορρίπτει βασικές πολιτικές επιλογές, θεωρεί δεδομένη την αποτυχία και αμφισβητεί την ικανότητα υπουργών να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα. Αποτέλεσμα του κλίματος που διαμορφώνεται είναι η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ, η άνοδος της Νέας Δημοκρατίας και, κυρίως, η ανάδειξη της αποχής και του «λευκού» σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Η πορεία της οικονομίας, η επιμονή των πιστωτών για όλο και πιο σκληρά μέτρα, η έλλειψη συντονισμού, η αυξημένη εγκληματικότητα (με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών), η ενθάρρυνση της λαθρομετανάστευσης, η αντιμετώπιση του κινήματος «Δεν πληρώνω» και οι αμετροεπείς αντιδράσεις ορισμένων στελεχών, όπως ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η κατάρρευση της εμπιστοσύνης του λαού στο σχέδιο για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Το 71% θεωρεί λάθος τη στρατηγική εξόδου από την κρίση, καθώς οι θυσίες δεν πιάνουν τόπο, η ύφεση οδηγεί στην κοινωνική διάλυση, ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλά και η ανεργία καλπάζει όλο και σε υψηλότερα νούμερα. Από τα σενάρια που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα κανένα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Οι πολίτες προτιμούν τις πρόωρες εκλογές (45%) από το να αποφασιστούν τώρα μέτρα που ξεπερνούν τη συνταγματική θητεία της κυβέρνησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το θεωρούν λύση. 
Στο 2,3 η διαφορά, πρώτο κόμμα λευκό και αποχή

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί ακόμη την πρωτιά, η ψαλίδα όμως με τη Ν.Δ. κλείνει γρήγορα

Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009 η ALCO καταγράφει τόσο μικρή διαφορά (2,3%) ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ χάνει δυνάμεις με μεγάλη ταχύτητα και η Ν.Δ. ανεβαίνει με βραδύτερους ρυθμούς. Είναι ενδεικτικό πως η συσπείρωση της κυβερνητικής παράταξης κατρακύλησε στο 52,1%, ενώ εκείνη της Ν.Δ. έχει βελτιωθεί και βρίσκεται στο 61,4% (από 56,5% που ήταν πριν από έναν μήνα). Επίσης η σχέση μετακίνησης μεταξύ των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων έχει διαμορφωθεί πλέον στο 1:2, δηλαδή μετακινούνται από το ΠΑΣΟΚ προς τη Ν.Δ. οι διπλάσιοι από εκείνους που κατευθύνονται από τη Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ. Οι μεγαλύτερες απώλειες του ΠΑΣΟΚ είναι προς το ΚΚΕ. Πρώτο κόμμα είναι πάντα η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος. Η αποχή έφτασε στο εντυπωσιακό 17% και το λευκό στο 7,6%. Ενα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης (υπολογίζεται σε 30% έως 35%) γυρίζει οριστικά την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα. Η τάση αυτή αποκτά όλο και πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και αν συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, το βέβαιο είναι ότι θα οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές το πολιτικό τοπίο. Σταθερά βελτιώνουν τις θέσεις τους το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ. Η Ντόρα Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία) και ο Φώτης Κουβέλης (Δημοκρατική Αριστερά) θα δώσουν μέχρι τέλος μάχη για να μπουν στη Βουλή.
77% Υπακούει μόνο στην τρόικα

69% Ομολογεί την αποτυχία του

Η δημοσκόπηση της ALCO αποτελεί αληθινό κόλαφο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μια και αναδεικνύεται σε μοιραίο άνθρωπο για την κυβέρνηση. Στην αρχή η κοινή γνώμη τον στήριξε, παρά τα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα. Οι πολίτες πιστεύουν πως ο υπουργός Οικονομικών οργάνωσε την εύκολη ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ  Ε.Ε.  ΕΚΤ χωρίς να διαπραγματευθεί σκληρά το περιεχόμενο της συμφωνίας (ποσοστό 77% θεωρεί ότι ακολουθεί απλώς τις εντολές της τρόικας) ως όφειλε, υποθηκεύοντας την προοπτική της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. Αντιμετώπισε κάθε αποτυχία του μνημονίου με στρατηγική λήψης σκληρών μέτρων σε βάθος τετραετίας, όπως δείχνουν και οι τελευταίες πρωτοβουλίες του. Θεωρούν μάλιστα ότι οι δηλώσεις του ισοδυναμούν με ομολογία αποτυχίας (ποσοστό 69%) και για πρώτη φορά οι μισοί Ελληνες (50%) θεωρούν ότι πρέπει να αντικατασταθεί.
79% Ορθώς τον αποδοκιμάζουν

«Να φύγει τώρα», λέει το 67%

Σε πολιτικό βαρίδι εξελίσσεται για την κυβέρνηση ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος με τις επιλογές του και τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Η φράση του «μαζί τα φάγαμε» σε συνδυασμό με τους «κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους» έχουν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης, που δεν ανέχεται τις ύβρεις και τον εμπαιγμό τη στιγμή που το βιοτικό της επίπεδο υποβαθμίζεται δραματικά. Είναι ενδεικτικό πως η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 79%) θεωρεί απολύτως δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, όπως έγινε προχθές στο Παρίσι ή παλαιότερα στην εκλογική του περιφέρεια. Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι ο κ. Πάγκαλος αποτελεί μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση και το 67% πιστεύει ότι πρέπει να απομακρυνθεί στον ανασχηματισμό.
76% Λάθος η πολιτική για τους μετανάστες

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 3 Μαρτίου, τις ημέρες δηλαδή της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος των δύο νεαρών αστυνομικών, αλλά και με την υπόθεση των λαθρομεταναστών στο μέγαρο «Υπατία» να είναι «στο κόκκινο». Και στα δύο αυτά θέματα, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την έξαρση της λαθρομετανάστευσης, η κυβέρνηση παίρνει επίσης πολύ κακό βαθμό. Η έξαρση της εγκληματικότητας και η χαλάρωση της πολιτικής περιορισμού των μεταναστών απειλούν την κοινωνική συνοχή.
66% «Δουλεύει» για τους εργολάβους

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» παίρνει συνεχώς νέες διαστάσεις και οι πολίτες θεωρούν λάθος (ποσοστό 62%) τη στάση του αρμόδιου υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα. Οι υπερβολικές αυξήσεις στα διόδια για δρόμους που ακόμη δεν έχουν κατασκευαστεί, ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχουν ενεργοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών που δεν φαίνεται να κινείται με κομματικά κίνητρα. Η κοινή γνώμη πιστεύει ότι με τις αποφάσεις του στο θέμα των διοδίων, ο κ. Ρέππας ευνοεί τις κατασκευαστικές εταιρείες και όχι τους πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ (36)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 Καταφέρατε να μας φέρετε κοντά στη δυάλυση. Μην ανυσηχείτε. Μέχρι το τέλος του χρόνου έτσι όπως πάτε θα την ξεθεμελιώσετε την Ελλάδα.

χχχ

 Το γκάλοπ είναι η εικόνα του κόσμου με τους κρατικούς λειτουργούς! την ξέραμε το θέμα είναι ότι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για την γνώμη του λαού αλλά προσπαθούν να υποστηρίξουν μια οικογενειακή πολιτική συμφερόντων! βλέπε αντίστοιχα καντάφι, Μουμπάρακ. είχανε αυτοί σχέση με το λαό ή θεωρούσανε τις χώρες σαν προέκταση των σπιτιών τους? Εξάλλου αυτό το έδειχναν και στις εκλογές τους ψήφιζε το ένα τρίτο του κόσμου και πανηγύριζαν λες και όλοι οι υπόλοιποι ήτανε σε άλλη χώρα και όχι σε αυτή. τα κανάλια το ίδιο, οι μισθοφόροι δημοσιογράφοι του πολιτικού σκηνικού αναφερόντουσαν στα ποσοστά κέρδους των κομμάτων ενώ αποτύπωναν μόνο χασούρα!

παγκαλος

 Γιωργάκη μην τους ακους...εισαι ο καλύτερος ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!

ΜΑΧΑΩΝ.

ΟΥΦ....ρέ παιδιά......ό "ανθρωπος ....άφρουγκάστηκε τόν λαό καί τό ΕΚΑΝΕ....... .....Άλλάξανε καί.....ΜΑΣ Β Ο Υ Λ Ι Α Ξ Α Ν Ε ......!!!!  ΠΟΣΟ πιο πολύ θά μάς Βουλιάξουνε , λοιπόν ;;;;;;; Πάλι θά ....ξανα(αλλάξουνε) ;;;;; Τί διάτανο ..., ΑΥΤΟ δέν θά είναι άλλαγή στήν άλλαγή, ...άλλά....ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ........."Ωπα ,γιά στάσου, ....."Ετσι δέν άποκαλούσαν καί τόν.......παππού του ;;;;;;;......τς-τς-τς-.......Γονιδιακή πληροφορία σού λέει ό "αλλος........Τί σού είναι καί αύτή ή....Έπιστήμη......"Ακου...... Γονιδιακή ....Πληροφορία........

andreas

 Δεν αποτελεί έκπληξη για μένα η άποψη που βγαίνει μέσα από τα σχόλια των αναγνωστών. Ακόμη υπάρχει το σύνδρομο της καταδίωξης που έχει ως συνέπεια την εθελοτυφλία όσων τους διακατέχει. Όμως αγνοούν δύο μεγάλες πρόσφατες ρήσεις. Και οι δύο από Παπανδρέου. "Τσοβόλα δώστα όλα" και "κυβερνώ μια χώρα απατεώνων". Και για μεν την πρώτη έχω να πω ότι αποτελεί την τρανή απόδειξη για το πως φτάσαμε εδώ, ενώ για την δεύτερη, η προμελετημένη και μεθοδευμένη επιδίωξη εναγκαλισμού μας με το ΔΝΤ για να γίνουν οι μεταρυθμίσεις που χρειαζόταν η χώρα. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κυβερνούσε η δεξιά, που όμως ευθύνεται για πολλά άλλα. Αντί λοιπόν ν' αγωνιάται μήπως και ξανάρθει η επάρατος, πρέπει να σκέπτεσται ότι όλους αυτούς τους στείλαμε για να κυβερνήσουν προς όφελός μας. Αντ' αυτού όμως μας χρέωσαν και μας έστειλαν το λογαρισαμό. Πρέπει λοιπόν ή να τους μηνύσουμε, όπως μας κάνουν οι ίδιοι όταν χρωστάμε, ή να τους στείλουμε το δικό μας λογαριασμό.

ΕΛΛΗΝΑΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΙΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ  ΤΗΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΣΤΟΝ ΞΕΜΩΡΑΜΕΝΟ ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΓΙΟΚ. Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΙΟΝ ΨΕΜΜΑΤΩΝ-ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΞΕΦΤΙΛΑ.Η ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ-Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ...ΚΑΓΙΑΚ ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΣΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ.ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΩΣ 55ΑΡΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Petros

 Μηπως οι περιστασεις απαιτουν κρεμαλες?? Γιοργο-βλακα,μαμουνι παπακωνστνατινου κλπ σκυλια,εκτελεση με συνοπτικες διαδιακασιες??

λολ

Πληρωμένα γκάλοπ much??? Δεν πιστεύω τι διαβάζω, ειλικρινά.

Λευτέρης Φ.

 Προς@giannisk "Βεβαια ο Ελληνικος λαος και τοτε εκανε λαθη οπως και τωρα", γράφεις. Συμφωνώ απολύτως. Το θέμα, όμως, είναι ότι αυτά τα τραγικά λάθη έγιναν και γίνονται πάντοτε από την ίδια τη συντηρητική παράταξη (που εξαπατά πάντα το λαό με το φτιασίδι δήθεν της προοδευτικής μερίδας) και ιστορικό απότοκο της οποίας είναι η σημερινή ΝΔ και τα αποκόματα αυτής.Αυτό μας λέει η Ιστορία σε όλα τα χρόνια, από την εποχή του Βενιζέλου.Και θυμίζω:Μικρασιατική καταστροφή, απόπειρες δολοφονιών και δολοφονίες πολιτικών προσώπων (Ελ Βενιζέλος, Λαμπράκηςκλπ.), δικτατορίες, αποστασίες με απαύγασμα την κατάλυση της Δημοκρατίας(Γ. Παπανδρέου, γέρος της Δημοκρατίας), πραξικοπήματα, καλπονοθείες, φακέλλωμα και διώξεις δημοκρατικών πολιτών, εξορίες πολιτών και τόσα άλλα, "ων ουκ έστιν αριθμός". Αυτό θα πρέπει να προβληματίζει, σ΄αυτές τις κρίσιμες στιγμές, και σένα και τον κάθε ΄Ελληνα που θέλει να λέγεται "πολίτης"και συν-πολίτης, με την Αριστοτελική σημασία τους. Και, για να μην έχουμε και αυταπάτες, κλείνω με μια γνωστή παροιμία που λέει:"Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, το χούϊ δεν το αλλάζει".

stelios

Ο Παγκαλος μια χαρα τα λεει,γιατι πεσατε απ τα συννεφα δηλαδη δεν υπαρχουν ακομα κρατικοδιαιτοι δ.υπαληλοι με θειο σε κανενα υπουργειο?Τοσα χροννια μουγκα στη στρουγκα τωρα τους εθιξε το ''κεκτημενο παρτυ '' ο Παγκαλος...μακαρι να τους ξεπατωσει ολους απο κει μεσα(βλ. ΔΕΗ) και να βαλει νεα παιδια μηπως και γλυτωσουμε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kon25

Περιοδεία στα Χανιά πραγματοποιεί ο υπουργός Δικαιοσύνης - Αναφορά στις νομοθετικές και θεσμικές παρεμβάσεις πουν έγιναν, καθώς και στην ενίσχυση με προσωπικό και δικαστές των διοικητικών δικαστηρίων

tsipras-boutaris

Βολές του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση για το χρόνο των εκλογών - Θα πάρει την απάντηση στις εκλογές για το αχρείαστο μνημόνιο και το νέο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων λέει η ΝΔ

9