LIVE

Κορωνοϊός

boulh-mhtsotakhs

Στόχος η  αποτροπή αποτρόπαιων πράξεων αλλά και η απόδοση δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες θυμάτων κακοποίησης - Συζήτηση την Πέμπτη στη Βουλή 

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση συγκρότησης κώδικα δεοντολογίας, με στόχο την αποτροπή αποτρόπαιων πράξεων αλλά και την απόδοση δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες θυμάτων κακοποίησης θα ανακοινώσει άμεσα ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν καθαρή θέση για την προστασία της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ζητήσει από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να ετοιμάσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση του νομικού και όχι μόνο πλαισίου, καλεί τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης σε μια επί της ουσίας αντιπαράθεση στην Βουλή την προσεχή Πέμπτη- όπου σκοπεύει να ανοίξει όλα τα θέματα της επικαιρότητας, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη υπέρβασης των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, την στιγμή «που η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων».

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου δια της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού, δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης και υπογραμμίζει ότι η κοινή γνώμη βλέπει ότι μέρος της αντιπολίτευσης σέρνει στο βούρκο την πολιτική αντιπαράθεση. Η κυρία Πελώνη έκανε πριν από λίγο λόγο για «κατήφορο χυδαιότητας» και «κουκουλοφόρους του διαδικτύου», ενώ αναφερόμενη στο hastag «νδ_παιδεραστές», κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί σχετικά, προστατεύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από την Aναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη

«Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό να μη φοβηθεί. Η έκρηξη του #Metoo στη χώρα μας έγινε μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα με τον τίτλο «Σπάσε τη σιωπή» που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια γενναία πράξη για την οποία τη συνεχάρη ο Πρωθυπουργός ενθαρρύνοντας τα θύματα κακοποίησης να μιλήσουν δημόσια, να καταγγείλουν περιστατικά καταχρηστικής βίας και κακοποίησης και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη», υπενθύμισε η κυρία Πελώνη προαναγγέλλοντας κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε συνδυασμό την συγκρότηση ασπίδας προστασίας του δημόσιου διαλόγου με στην συμβολή των πολιτικών κομμάτων. «Ενα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», επεσήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία μίλησε για ατυχή επικοινωνιακό χειρισμό της κυρίας Μενδώνη, που σε συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον Δ. Λιγνάδη συμπληρώνοντας «εξαπατηθήκαμε».

Η κυβέρνηση θέλει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου κι ότι η ελληνική κοινωνία, είναι κοινωνία αρχών και αξιών, που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ’ όποιον κι αν προέρχεται. «Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το Κράτος Δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων, αντί της σιωπής και της συγκάλυψης», εξήγησε η κυρία Πελώνη επαναλαμβάνοντας ότι ο ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός της Λίνας Μενδώνη δεν συνιστά λόγο αποπομπής της.

Για την πανδημία και τους εμβολιασμούς

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου το επιδημιολογικό φορτίο στην χώρα μας την περασμένη εβδομάδα παρέμεινε σταθερό, με τον κυλιόμενο μέσο όρο να ανέρχεται σε 1.040 νέα κρούσματα ανά ημέρα και μέση ηλικία τα 44 έτη. Παρατηρήθηκε, δηλαδή μια σταθεροποίηση της πανδημίας στην Αττική -με εξαίρεση τη Σαλαμίνα και την Τροιζηνία- και το Rt μειώθηκε κάτω από το 1, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα τελευταία μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Σταθεροποίηση παρατηρείται, επίσης, στην Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς, ωστόσο, το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος εμφανίζει μεγάλη διασπορά σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς έχουν ήδη ανιχνευθεί περισσότερα από 760 κρούσματα σε 32 περιφερειακές ενότητες. Ανησυχητική είναι- λένε κυβερνητικά στελέχη- η κυκλοφορία της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής στην περιοχή του Ευόσμου γεγονός που επιβάλλει αυξημένη επιτήρηση. Πέρα από το αυστηρό lockdown στην περιοχή αυτή αυξάνονται και τα test για την έγκαιρη ιχνηλάτηση των φορέων.

«Εντός της ημέρας θα ξεπεράσουμε τους 700.000 εμβολιασμούς και οι ρυθμοί επιταχύνονται ανάλογα με τις ροές των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας. Ήδη, καθώς αυξάνεται ο εμβολιασμός στις ηλικίες 75 ετών και άνω, παρατηρείται μείωση των νέων κρουσμάτων στην ηλικιακή αυτή ομάδα. Και αυτό αποτελεί πραγματικά ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο μήνυμα», δηλώνει η κυρία Πελώνη σημειώνοντας ότι από την Παρασκευή η βεβαίωση εμβολιασμού για όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, θα εκδίδεται από σήμερα και μέσω των ΚΕΠ.

Για την οικονομία

Όσον αφορά στην στήριξη της οικονομίας η κυβέρνηση δρομολογεί την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» που θα παρέχει επιδότηση για διάστημα 8 μηνών, μεγάλου μέρους της δόσης επιχειρηματικών δανείων, που θα φτάνει στο 90% για συνεπείς δανειολήπτες και έως το 80% της δόσης για μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Επιλέξιμες θα είναι μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και ελεύθεροι επιχειρηματίες που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια.

Από σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), «e-λιανικό», που αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). Δικαιούχοι της δράσης είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από τις 18 Μαρτίου 2020 και μετά.


Ειδήσεις σήμερα:

Μπαμπινιώτης για επίθεση που δέχεται για Λιγνάδη:«Απέναντι σε μια οργανωμένη απόπειρα διασυρμού θα αμυνθώ»

Δεκτές ξανά οι χαρτινές αποδείξεις: Με σκανάρισμα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ!

Sex, drugs και τραπ: Ομερτά για το κύκλωμα με τις αφέντρες και τα ναρκωτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Γιώργος

Η μοναδική αξιόπιστη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα είναι η Ν.Δ. , έχουμε την τύχη να έχουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο. Η αντιπολίτευση είναι σάπια, καμία αξιοπιστία δεν παρέχουν , ούτε θέσεις σε κρίσιμους τομής της Ελλάδας, μόνο κραυγές , ύβρεις και ψέματα. Η Ν.Δ. για τα επόμενα 20 χρόνια θα είναι στην κυβέρνηση, ποτέ πια άρρωστη αριστερά.

Με 24% με πραγματικά απλή αναλογική θα είχε 72 βουλευτές

Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με ποσοστό 40% και συμμετοχή 60%, που σημαίνει ότι στις εκλογές ψηφίστηκε από το 24% του εκλογικού σώματος. Οπότε δεν έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση να θέτει κανόνες στις διαπροσωπικές σχέσεις που αφορούν το 100% του πληθυσμού για το 100% του χρόνου ζωής του.

Δεξιος

Ετσι ειναι η οχλοκρατια (δημοκρατια). Αν δεν ψηφισεις ειναι σαν να τασσεσαι με το πρωτο κομμα.

Λευκός

Όποιος δεν ψήφησε σημαίνει ότι δεν τάσσεται με κανέναν (σαν να ψήφησε λευκό) και οι έδρες που αντιστοιχούν σε αυτές τις ψήφους θα πρέπει να μηνούν κενές. Διαφορετική ερμηνεία είναι διαστρέβλωσή της προσωπικότητας του ψηφοφόρου η οποία προσωπικότητα προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Q

Ακομα και αν αυτες οι καταγγελιες ερχονται μισο αιωνα μετα? Και αυτοι που με περισιο θρασος βγαινουν δημοσια και παραδεχονται οτι ηξεραν αλλα συγκαλυπταν τον δραση, αυτοι δεν εχουν ποινικες ευθυνες? Και μετα ειναι και το αλλο! Σε τι θα βοηθησει η αλλαγη του νομικου πλαισιου, αφου τοσο καιρο με την ανοχη σας στις τηλεδικες, εχετε αποδειξει οτι η δικαιοσυνη καταργηθηκε και πλεον η αποδοση της ειναι ατομικο θεμα του καθενος. Ποσα likes θα μαζεψει στο Facebook και τι ποσοστα τηλεθεασης θα κανουν τα καναλια προβαλοντας το ξεπουλημα της προσωπικης του ζωης! Καλα για το τεκμηριο της αθωοτητας, αυτο το ειχατε ξεγραμενο πριν καν αρχισουν οι MeToo να θυμουνται τι εγινε οταν ηταν ακομα εμβρυα! Εγινε πληρης γελοιοποιηση του θεσμου της δικαιοσυνης και εσεις απλα επιτρεψατε να γινει μοδα και αντι να νομοθετησετε εναντιον οποιουδηποτε παει να το παιξει αυτοκλητος τιμωρος, πατε με τα νερα των MeToo, μην και χαλασει η μπιζνα που εχετε μαζι τους.

HLK

Kυριάκο έχεις απέναντί σου ως αξιωματική αντιπολίτευση ένα περιθωριακό κόμμα με αρχηγό, ελλείψει άλλου, έναν χυδαίο και ταυτόχρονα αμόρφωτο Τσίπρα, έναν αυριανιστή ,προχώρα τις μεταρρυθμίσεις που αυτός ο τόπος χρειάζεται .

Kostis

Ο Τσίπρας φταίει που το Τσεσμέ κοντεύει να φτάσει Λαμία?

Ελλην εξωτερικού

Κυριάκο συνέχιζε να αλλάζεις την Ελλάδα. Αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί παιδεραστίας, τάξη στα πανεπιστήμια, εμβολια στον κόσμο και δημιουργία θέσεων εργασίας. Αγνόησε ζαίους και λοιπά τρολ ... είμαστε μαζί σου.

@

....πρέπει να έχεις περάσει πολλές οντισιόν στην αλλοδαπή ...

oloitrolls

Μόνο με παραίτηση περιμένετε να πάτε μπροστά!! Σκατά τα κάνατε εσείς και το συνεχίζετε κι όλας!! Χυδαιότητες και ψέμματα, κλασική τακτική της αριστεράς και συγκεκριμένα του Σύριζα!!

Γεωργιος

Το μονο που σε σωνει ειναι οτι ο τσιπρας ειναι μηδεν. Τα εχεις κανει σκατα

παραλίγο

Παραλίγο να πετύχεις τον τίτλο του αρχιερέα της κάθαρσης αλλά στο χάλασαν οι τούρκοι με το τσεσμε που κοντεύει να βολτάρει ακόμη και στους λόφους της Λήμνου και έτσι το θέμα Λιγνάδη δεν πουλά πλέον . Ούτε η εφεύρεση εσωτερικού εχθρού στα φοιτητάκια που ζητούν άνοιγμα των σχολών τους , πείθει . Παραιτηθείτε και ίσως γλυτώσετε την τελική ξεφτίλα ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης