Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πυκνών εξελίξεων για το Κυπριακό

Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πυκνών εξελίξεων για το Κυπριακό

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη - Στόχος ο συντονισμός ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό

mitsotakis_anastasiadis
Ξεκίνησε νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως αποτελούσε υποχρέωσή του σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης που πρόκειται να συγκαλέσει για το Κυπριακό ο ΓΓ του ΟΗΕ να βρεθεί στην Κύπρο για να συζητήσουν δια ζώσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Αθήνα και Λευκωσία. Ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «εισερχόμαστε σε περίοδο πυκνών εξελίξεων λόγω της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης και υπάρχει ανάγκη συντονισμού, ώστε από κοινού οι δύο χώρες να διεκδικήσουν την επανένωση της Κύπρου προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ».

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμα πως θα συζητηθούν διεξοδικά και αναλυτικά οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Τέλος αναφέρθηκε στην πανδημία, σημειώνοντας πως οι δύο χώρες τα έχουν καταφέρει καλύτερα από τις άλλες χώρες της ΕΕ και επειδή είναι εξαρτημένες από τον Τουρισμό θα πρέπει τώρα να συντονιστούν ώστε να διευκολύνουν την άφιξη επισκεπτών του καλοκαιρινούς μήνες ώστε να στηριχθεί η οικονομία.



Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης καλωσορίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, εξέφρασε ευχαριστίες για το αδιάλειπτο και συνεχές ενδιαφέρον του ίδιου της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας για την Κύπρο, κάτι που αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στον αγώνα για απελευθέρωση, επανένωση και δημιουργία συνθηκών για λύση του κυπριακού.

Κλείσιμο
Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως πρόκειται να συζητήσουν τα όσα με αποφασιστικότητα μπορούν να διαδραματιστούν στην άτυπη σύνοδο για το κυπριακό που σκοπεύει να συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ και να ανασκοπήσουν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την κοινή στάση στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πακέτο μέτρων ανακούφισης Φεβρουαρίου-Μαρτίου ανακοινώνει η κυβέρνηση

Το κείμενο των τριών ηθοποιών για τον Πέτρο Φιλιππίδη - 3.000 λέξεις φρίκης

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Βραχυκύκλωμα η αιτία - Ανησυχία για το τοξικό νέφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης