Σε Κύπρο και Ισραήλ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε Κύπρο και Ισραήλ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Αθήνα με κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει πως είναι απολύτως και πλήρως συντεταγμένη με τη Λευκωσία στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

mitsotakis-taxidi-6584
Επίσκεψη στην Κύπρο αλλά και το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησης εντατικοποιούνται, καθώς το επόμενο διάστημα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την εξέλιξη των σχέσεων με την Τουρκία, τόσο της Ελλάδας στο μέτωπο των διερευνητικών επαφών όσο της Κύπρου στο πλαίσιο του κυπριακού.

Με αυτό το διπλωματικό σκηνικό να στήνεται στο επόμενο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στην Κύπρο όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η Αθήνα με κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει πως είναι απολύτως και πλήρως συντεταγμένη με τη Λευκωσία στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης, μίλησαν τηλεφωνικά αυτήν την εβδομάδα και συμφωνήθηκε η μετάβαση του Έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον Ισραηλινό ηγέτη, αναμένεται να βρεθεί το θέμα της πανδημίας. Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τη διαχείριση της, αλλά και την πορεία του εμβολιασμού. Το Ισραήλ, όπως και η Ελλάδα, είναι στο γκρουπ των χωρών που έχουν αντιμετωπίσει περισσότερο αποτελεσματικά σε σχέση με άλλες χώρες παγκοσμίως την covid-19.

Το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα έχει ως εξής:

  • Στις 11.15, θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.
  • Στις 12.15, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.
  • Στις 16.45, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu και στη συνέχεια οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.
  • Στις 18.00, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εύβοια: Επεισόδια σε κορωνο-πάρτι στον οικισμό των Ρομά-Δείτε βίντεο

Μόσιαλος: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα νέα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson

Νέες καταγγελίες αναμένονται για τέσσερις σκηνοθέτες του θεάτρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης