Φίλης (ΘΕΜΑ 104,6): Η πανεπιστημιακή αστυνομία γίνεται για τα ρουσφέτια της κυβέρνησης

Φίλης (ΘΕΜΑ 104,6): Η πανεπιστημιακή αστυνομία γίνεται για τα ρουσφέτια της κυβέρνησης

Τόνισε ότι τα Πανεπιστήμια χρειάζονται περισσότερη χρηματοδότηση και τάχθηκε κατά των καμερών στα αμφιθέατρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

filis
Κάθετα ενάντιος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας τάσσεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος όπως είπε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τις αντιδράσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι εν μέσω των απαγορεύσεων έφερε ένα νομοσχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις. Τόνισε, δε ότι τα ιδρύματα χρειάζονται περισσότερη χρηματοδότηση ενώ τάχθηκε κατά των καμερών στα αμφιθέατρα, που όπως υποστήριξε σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «ρουσφέτι» της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τους διορισμούς των Ειδικών Φρουρών που θα φυλάνε τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. «Οι 1100 ειδικοί φρουροί είναι ανεκπαίδευτοι» ανέφερε, ενώ υπενθύμισε ότι και ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Κορκονέας, ήταν ειδικός φρουρός. Επισήμανε μάλιστα, ότι προσλήψεις χρειάζονται σε άλλους τομείς, λέγοντας χαρακτηριστικά για γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και το Πολιτικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για αύριο Παρασκευή στο οποίο αναμένεται να συζητηθεί το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος, ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι θα έχουμε μια καλή κουβέντα, υπάρχουν προβληματισμοί που συζητούνται. Για τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν εντός του κόμματος, σημείωσε πως οι προβληματισμοί είναι η κινητήρια δύναμη εντός του κόμματος για να συζητούν, δεν υπάρχουν αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ σημείωσε ότι «δεν θα βουλώνουμε στοματα και ο Πολάκης θα λέει την άποψη του και ο Τσακαλώτος».

Ειδήσεις σήμερα: 

«Συναγερμός» για ΜΕΘ, Αττική, Θεσσαλονίκη: 78% πάνω τα ενεργά κρούσματα την τελευταία εβδομάδα!

Καστοριά: Απίστευτες εικόνες μετά την έκρηξη που ισοπέδωσε ξενοδοχείο - Δείτε βίντεο

Θάνατος 16χρονης στη Θήβα: «Η κόρη μου ήταν γεμάτη κορωνοϊό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης