Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Φαρμάκι» ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συζήτηση στην Ευρώπη συνεχίζεται

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Φαρμάκι» ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συζήτηση στην Ευρώπη συνεχίζεται

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από την τηλεδιάσκεψη Κορυφής - η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «πιστοποιητικό επιπολαιότητας»

vacc
Στην πλευρά εκείνων που αντιτάσσονται με την χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την τηλεδιάσκεψη Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε ότι το «όχι σε όλα» για κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν είναι πρακτική μίας υπεύθυνης αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μίλησε για «καταφανώς προβληματική από πλευράς θεμελιωδών δικαιωμάτων πρόταση» - παρά το γεγονός ότι η πρόταση Μητσοτάκη δεν έκανε λόγο για διαχωρισμό μεταξύ εμβολιασμένων και μη για τις μετακινήσεις , παρά μόνον ως προς την ανάγκη ή μη υποβολης σε τεστ - και έφτασε να μιλήσει για «πιστοποιητικό επιπολαιότητας», ενώ η συζήτηση είναι σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ανέφερε: «Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, «οι ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν για τη δημιουργία ενός τυποποιημένου και διαλειτουργικού πιστοποιητικού εμβολιασμού για ιατρικούς λόγους. Οι ηγέτες θα καθορίσουν σε επόμενο διάστημα σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται αυτό το πιστοποιητικό».

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, λοιπόν, για ένα τυποποιημένο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό άνοιξε τη συζήτηση. Εξετάζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πιστοποιητικού και το εύρος χρήσης του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε ξανά να καταγγείλει τον Πρωθυπουργό, αγνοώντας την πραγματικότητα, για μια πρόταση που αναπόφευκτα θα απασχολήσει την Ευρώπη, είναι σαφέστατα υπέρ των συμφερόντων της χώρας και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον τουριστικό κλάδο.

Τι έχει να πει στους ανθρώπους του Τουρισμού το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκτός του να καταγγέλλει και να μοιράζει υποσχέσεις; Το «όχι σε όλα» για κάθε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και το «ναι σε όλα» για μικροπολιτικά οφέλη δεν αποτελούν πρακτικές υπεύθυνης αντιπολίτευσης».

Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κύριος Μητσοτάκης και η Κυβερνηση του αντί να αποφασίσουν να δώσουν μια μάχη για την έγκαιρη επάρκεια εμβολίων, την εξασφάλιση της πατέντας, ώστε να παραχθεί μαζικά και γρήγορα το εμβόλιο και να μην κρέμεται όλος ο ευρωπαϊκός πληθυσμός από το πλάνο παραγωγής τριών βιομηχανιών, επέλεξε να κάνει μόνο μια κίνηση εντυπωσιασμού, μόνο και μόνο για να ακουστεί ότι κάτι έκανε» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση του πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απέρριψε την καταφανώς προβληματική από πλευράς θεμελιωδών δικαιωμάτων πρότασή του και το μόνο που του μένει είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Ειδήσεις σήμερα: 

In memoriam: Δύο χρόνια χωρίς τον Θέμο

Ανοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Νίκος Moυτσινάς - Μαίρη Συνατσάκη: Υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης και το Twitter… διχάζεται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης